tisdag 14 april 2020

Födelsedagsfesten som fick en annan baksmälla!

I en artikel i DN skriver de, att på ett 60-årskalas i en villa i Stockholm den 7 mars, samma kväll som melodifestival-finalen gick, att 70 av 100 deltagare smittades av Covid-19. ”Ett slags ground zero för Covid-19-spridningen i Stockholm” skriver DN!

DN: ”Niklas, 47, känner sig inte helt hundra när han vaknar. Han berättar det för sin man Peter(namnen Niklas och Peter är fingerade), sedan biter han ihop. Det är ju dags i kväll. 60-årsfesten Niklas har planerat för sin make i veckor ska utspela sig i deras villa i en förort till Stockholm.  Det är öppet hus, man får komma och gå som man vill. Bara härliga människor, alla har så roligt, alla kramas, alla dansar, man råkar ta varandras vinglas.”

Omni: ”Sexologen Linn Heed, känd bland annat från SVT:s ”Gift vid första ögonkastet” var gäst på den 60-årsfest i en förort till Stockholm som DN rapporterade om tidigare under fredagen. Festen kan ha varit ”ground zero”, 70 av de 100 gästerna blev sjuka och fyra av dem bekräftades bära på viruset efter festen den 7 mars. 60-årige jubilaren och med den 47-årige värden.”
Med tanke på vilka som nämns och beskrivs i artiklarna, är det inte svårt att gissa sig till, vilken läggning festdeltagarna har!

Samma dag den 7 mars förbjöd Norges regering all publiknärvaro på den stora folkfesten på Holmenkollen och vi kan också notera att melodifinalen hade publik. Alla som följer hur det ser ut i våra nordiska länder har säkert konstaterat, att de inte på långa vägar har så många döda som i Sverige. Där har vi svart på vitt, att den väg Sverige har valt, är vägen mot att rensa ut de äldre!
 
Att så många
som 70 smittade blev allvarligt sjuka, visar hur smittsam Covid-19 är. Värden och en till hamnade i respirator och ytterligare sex fick läggas in på sjukhus och få andningshjälp. Den 47-årige värden var nära att avlida.
AB: ”Festvärden själv låg länge i respirator och hans make förberedde sig på att varje dag kunde bli den sista. Men efter 17 dagar i intensivvård vände det.”

Det väcker ändå vissa frågor kring om det är så, att vissa sprider en allvarligare variant av sjukdomen eller sprider extremt mycket virus. 70 av 100 borde inte heller bli smittade på samma fest, även om en av deltagarna bär på smittan. Många frågor.

Det var väldigt många som smittades på en begravning i Spanien också. Ungefär likadana siffror. På
Champions Leauge matchen mellan Atalanta och Valencia i februari, strax innan smittan blev allmänt känd i Italien, räknar man med att nästan alla 40 000 i publiken blev smittade.
Expressen: ”Efteråt kom beskedet att 35% av spelarna och ledarna i Valencia hade drabbats av coronaviruset. Märkligt nog finns det inga rapporter om att någon i Atalanta har blivit smittad – men många av deras supportrar misstänks ha tagit med viruset tillbaka till Bergamo.”

Bergamo(en vacker stad) är en av städerna i norra Italien som har drabbats allra hårdast av pandemin.
Över 600 personer har dött och den siffran bara växer. Lokaltidningen L’eco di Bergamo har i vanliga fall två sidor med dödsannonser varje dag. Nu är det tio sidor.
Atalantas lagkapten Papu Gómez: ”Hundratals personer blir smittade varje dag och folk dör. Gatorna i Bergamo är helt tomma. Det här är som en skräckfilm, säger han i en intervju med radioprogrammet Planeta 947.
Det intressanta är hur potentiell smittspridningen är i rätt miljö och man bör kanske fundera över hur människor beter sig i olika miljöer och situationer.

Anders Tegnell har sagt att Covid-19 inte smittar under inkubationstiden. Tegnell har ändrat sig flera gånger angående hur det smittar. Det finns många fler experter som har helt andra uppgifter. Du smittar under inkubationstiden precis som dom som får mässlingen. Diskussionen har gått het om smittan är luftburen eller aerosolbunden. Om du testar att andas i kyla och se den vita röken som kommer ur din mun, så bärs smittan också. Många som hostar och nyser på en trång plats innebär att smittan sprids mycket och hamnar på allt runtomkring som ledstänger och plana ytor som människor tar i och sedan är dom smittade också, om du inte använder handskar och låter bli att ta dig i ansiktet.

En nonchalans som verkligen straffade sig sig själv. Okej, att festen gick av stapeln, men att de var så vårdslösa med intimitet, kanske dricka ur varandras glas och körde det gamla vanliga racet låter faktiskt mer korkat än de invandrargrupper som av religiösa skäl inte har inskränkt på bönestunder, på grund av att de är så strikt traditionsbundna. Trots allt har många uppmärksamma svenskar redan satt sig i karantän. Foliehatten har mer förståelse att Covid-19 spritt sig i dessa grupper bland strikt religiösa assyrier i Södertälje, än dekadent folk som inte kan göra avkall på sina nöjesvanor.
Om skidturisten hade satts i karantän (av våra icke fungerande) myndigheter vid hemkomst från Italien, hade 70 personer inte blivit smittade. Dessa 70 har kanske fört det vidare till kanske 200 andra osv. Varför i helvete lät man folk från en känd smittohärd i Italien/Österrike, bara kliva rätt in i samhället?  En av hundra på den beskrivna festen var Italienresenär. Undrar hur många av de på melodifestivalen samma kväll var Italienresenärer?
 
Kan vara intressant att titta närmare på de rekommendationer om Covid-19: WHO:s och FHM:s "riktlinjer" om 2 m avstånd baseras på utredningar från 1930 som aldrig har uppdaterats.

MIT och andra laboratorier
som nyligen har kartlagt Covid-19: Minsta skyddsavstånd i stängt utrymme vid rumstemp +21 är 27 fot = 8 meter!
Virus finns kvar i luften i det stängda utrymmet mellan 3-4 timmar under rumstemp (+21). Virus som kontaktsmitta finns kvar 4-5 dagar på de flesta föremål, papper ligger på 1-2 dagar +21. Det räcker alltså att en enda person är sjuk för att bli en rejäl "party-pooper" med duktig "baksmälla."
Foliehatten är mest förvånad att det stannade på 70% på 60-årskalaset med MIT:s data och de "superspridare" som har cirka 10.000 gånger fler viruskluster i sina halsar, än "vanligt smittande och sjuka, allt pekar på en sådan under festen.

Om vi omsätter vad MIT och andra kommit fram, skulle en biljettkontrollant på t-banan/spårvagnen/bussen vara en "superspridare eller en kypare på Kungsans uteservering.
Anders Tegnell och FHM rekommenderade att all sjukvårdspersonal skall testas, men Sverige har inte resurser att testa alla. Det som är makabert, är att Tegnell inte gav någon rekommendation, att all personal på äldreboende skulle testas. Vi har nu "facit!” Smittan på äldreboende finns i nästan alla län.
Dåren Anders Tegnell säger att folk inte behöver använda munskydd. Om en superspridare hostar i en fullsatt buss/lokaltåg så kommer alla bli smittade förutom de som bär munskydd. Att besöka evenemang inomhus kan säkert bli ett sätt att bli smittad, vem håller 8 meters avstånd? Väldigt få!
Det värsta av allt, är att den fullständigt värdelösa regeringen litar blint på dåren Anders Tegnell!

1 kommentar:

 1. "Varför i helvete lät man folk från en känd smittohärd i Italien/Österrike, bara kliva rätt in i samhället?"
  Det gjorde man inte!
  Man hade verkligen tagit fram storsläggan!!
  En en som varit med fråm Italien berättade att man på Arlanda möttes av en skylt med texten:
  "Känner du dig sjuk?
  Ring 1177."
  Visst är Sverige fantastiskt?

  SvaraRadera