torsdag 30 april 2020

Är Anders Tegnell en mutkolv och psykopat?

Gårdagens presskonferens gav ”två” riktiga godbitar som Foliehatten avstod från att kommentera igår och de kommer här istället. 

Gårdagens pressträff visade med all tydlighet, att Anders Tegnell är psykopat och att han är ”röd” visste vi tidigare. Om han är en mutkolv är svårare att bevisa. Hans hantering av vaccinet Pendemrix, är mycket besvärande fakta!
Vem är då Anders Tegnell?
Han växte upp i Etiopien, där hans föräldrar arbetade med ett SIDA-projekt. Läste i Lund, där han utbildade sig till läkare. Efter avslutad AT-tjänstgöring, specialiserade han sig på infektionssjukdomar och arbetade därefter i Laos på uppdrag av WHO. Under Ebolautbrottet arbetade han i Kongo på uppdrag av Räddningsverket.
2004 avlade han en masterexamen i
epidemiologi i Storbritannien. Började på Socialstyrelsen, där han så småningom blev avdelningschef och sedan 2013 är han statsepidemiolog.
2006 tillsatte Tegnell som avdelningschef på Socialstyrelsen(SoS) en expertgrupp som skulle utreda om HPV-virus skulle ingå i det allmänna vaccinationsprogrammet för flickor i årskurs 5-6. Tre av sex experter i gruppen hade tydliga kopplingar till vaccinbranschen (bolag).
SvD skrev att Tegnell kände till bindningarna och han ”dukade” för jäv. SvD och SVT skriver 2009, att SoS upphandlade vaccin från läkemedelsföretaget Glaxo Smith Kline (GSK). 18 miljoner doser GSK:s prototypvaccin Pendemrix(svininfluensa-vaccin), till en kostnad på ungefär 1,3 miljarder kronor.
Enligt tidningskällor ska GSK ha gett felaktig information, att det behövdes en dubbel dos och GSK ändrade först efter inköpet, att det endast behövdes en dos. SvD granskade affären och att lagret med mer än sex miljoner överblivna doser Pandemrix avvecklades i all tysthet. 400 -500 skattemiljoner
gick upp i rök. Tegnell har vägrat att svara, vad som hände.
500 barn och unga drabbades av den neurologiska sjukdomen narkolepsi, med sömnstörningar och starka mardrömmar, hallucinationer och minnesproblem.
SR skriver 2013 att GSK anklagas för mutor i Kina, omkring 3 miljarder kronor till att muta läkare och tjänstemän för att pressa upp priserna. Mutorna gavs i form av resor men även i form av sexuella tjänster. Sedan 2007 uppges den verksamheten ha pågått, där bland annat pengar ska ha förts över till 700 resebyråer och företag.
SoS och Tegnell tecknade ett avtal med GSK, med specialklausul som fråntar dem alla eventuella skadeanspråk. Frågan är nu! Finns det kopplingar mellan Glaxo Smith Kline och Anders Tegnell
och har han blivit mutad?

Sveriges strategi är, att inte skapa katastrof för ekonomi, socialt och för sjukvården, att hålla en stadig hanterbar kurva beträffande sjukdomsfall samtidigt som samhället ska fungera hyfsat bra utan att stänga ned allt med allt vad det innebär. Man vill bromsa smittspridningshastigheten helt enkelt och bryta mot de mänskliga rättigheterna, eftersom man inte ger alla vård och låter äldre dö med svåra andningsproblem.

I den skattesubventionerade regimtrogna media försöker man vinkla, att WHO har givit Sverige "gott betyg!" Sanningen är att WHO starkt har ifrågasatt om Sveriges metod är den rätta. Få smittade utvecklar antikroppar och då faller hela iden med flockimmunitet ihop totalt som ett korthus. WHO har hela tiden förordat en helt annan strategi, än den som Löfven och Tegnell valt.
Se bara på munskydd som är obligatorisk i många länder.
Foliehatten finner det synnerligen märkligt att Anders Tegnell har valt den väg som han så intensivt försvarar. Trots allt befann han sig i Afrika och var med bekämpade Ebola och det borde ha gett honom sådana kunskaper, hur man hanterar ett virus. Foliehatten är 100%  övertygad om, att Anders Tegnell agerar på order från Stefan Löfven! Folkimmunitet har inte ens bekräftat vara en möjlig väg utan ett fantasifoster. Märkligt att svenska folket svalt detta!

När man har tittat på ett stort antal pressträffar, framstår det med all tydlighet att Anders Tegnells liv består av kurvor, statistik, analys och brist på väsentligt skydd, det är hans knark i tillvaron.

Det första som slogs Foliehatten igår på frågestunden, var att en reporter hade fått nyss om att Kronprinsessan Viktoria hade kontaktat honom och/eller FHM personligen. Givetvis passade Tegnell på i bästa sändningstid vidarebefordra kungafamiljens beröm. Man kunde riktigt se, hur han log lite blygt, efter att ha lyft upp sig själv!
Sedan kom ”pressträffarnas” absoluta klo, när stolpskottet till reporter från "Nyheter på lätt svenska" som hävdade att det kunde ge upphov till ”rasism” att FHM hade gått ut offentligt med sin rasprofilering på den etniska bakgrunden hos de folkgrupper som stack ut i dödsstatistiken i ett tidigt skede! "Afrosvenskar" och "muslimer" är de berörda grupperna. Tegnell nappade givetvis på den godbiten som starkt röd och höll med den inkvoterade journalisten, att det var problematiskt att de kunde ge upphov till stigma hos problemgrupper. Tegnell belyste efter att afrosvenskar och muslimer från "orten" som kvalificerar dem till en socioekonomisk svag grupp. De lever trångbott och har minskat sin tidigare frekventa närvaro i dödsstatistiken efter att FHM gått ut med sin rasprofilering för att skydda dessa grupper från smittan.

Det måste förstås kännas ganska konstigt att gå från att vara totalt okänd, till att bli intervjuad och få beröm av kungligheter. Han kan fråga Klimat-Greta. Hon har erfarenhet! Hon är nog lite avundsjuk, att ingen verkar bry sig om henne längre.
Vi ska inte heller förtränga, att han blev dragplåster i Skavlan med både allas våras
feminist Zara Larsson och stollen Carl Bildt! Tegnells namn innebär numera tyngd hos den vida breda allmänheten! Tegnell kommer leva sig kvar i vårt kollektiva medvetna ett tag till vare sig vi vill eller inte, därav Mästertrollet Tegnell! Från att vara anonym till Sveriges största kändis som inte i tid satte kraftiga restriktioner på äldreboenden.

2 kommentarer: