måndag 27 april 2020

Klart besked - FHM med 500 anställda klarar inte av att samla in data!

I en artikel i SvD får vi klart besked. Tre månader efter att viruset klassades som en samhällsfarlig sjukdom finns det ingen teknisk lösning i drift, för att samla in data om Coronasymptom.

Jan-Eric Litton som har varit knuten till Karolinska Institutet under 40 års tid och är en ledande internationell expert på biomedicinsk datateknik. Åren 2014–17 var han generaldirektör vid den europeiska samordningsorganisationen för biobanker.

Litton: ”KATASTROF!”
SVD: ”På den här punkten ger Anders Tegnell nu ett nytt besked till SvD: insamlingen av coronadata har skjutits upp tills vidare och det tidigare planerade pilotförsöket i ett begränsat område kommer inte att genomföras eftersom det antingen måste göras över hela landet eller inte alls.

Tegnell: "Det går inte att lägga ut det här på webben så att det bara syns i en region, då blir det över hela landet."

SvD:Att ni inte har kommit igång kritiseras – ser du någon nackdel med att inte samla in data, vilket ni nu har diskuterat under en längre period?"


Tegnell: "Nej, jag ser ingen nackdel med det. Vi har rätt bra kontroll på hur det här ser ut via regionerna. Vi har landat i att det i det här läget inte är ett bra tillfälle att starta.
Det finns också en viss risk att man skapar oro i befolkningen genom att gå ut och ställa frågor.
 
Under coronakrisen har Jan-Eric Litton själv studerat det statistiska underlag som FHM använder för sina rekommendationer till regeringen. Han gör samma bedömning som 22 forskare på DN Debatt som nyligen hävdade att svenska dödstal per dygn och miljon invånare ligger på samma höga nivå som i Italien.

Litton: "Forskarna kritiserades av Anders Tegnell men hade rätt. Dödstalen i Sverige ligger närmare Italien än vad FHM har velat erkänna."
Anders Tegnell säger till SvD att forskarnas siffror var ”fel när de gick ut med det” i mitten av april."
Jaha där ser man -de 22 hade rätt fast de stämplades som fel fel fel fel, då får väl media ta sitt ansvar och rentvå dem nu,
Var är ni Agnes Wold, Alex Schulman och Karin Bojs?
Foliehatten gissar att de kanske inte har matematiska kunskaper nog, att läsa ett diagram"

FHM framstår nu som ännu mer onödig än MSB. Ingenting funkar längre. Det vi får höra av Anders Tegnell på pressträffarna, är tillrättalagda siffror. Det nya BRÅ som gjorde exakt samma sak.
Ordet "SKANDAL" räcker inte längre till, när man förstår, att allt det Anders Tegnell säger, är lögner som han med all säkerhet har blivit beordrad av Löfven att göra.
 
Kan det vara så har den där Eliasson omorganiserat en till total handfallen myndighet? Foliehatten kollar nu och Eliasson är faktiskt generaldirektör för MSB, så att dom inte fungerar är naturligt, däremot verkar han vara oskyldig till FHM:s haveri. Eliasson har enligt wikipedia skrivit och framfört sången "knulla i Bangkok", hans främsta musikaliska bedrift.

Eliassons generella begåvning avspeglar sig på musiken och är ett musikaliskt exempel på en omvänd midas-touch; allt som berörs av en person med omvänd midas - förvandlas till dynga.

Det blir värre och värre med FoHM. En stor myndighet med ca. 500 anställda borde åstadkomma något, men icke. Foliehatten undrar också vad de pysslar med på den arbetsplatsen. Massa byråkrater som inte kan hantera en verklighet utan sitter och glor på sina utplanande kurvor som dessutom växer hela tiden och läcker mer och mer vansinnigheter!
Den slutsats
Foliehatten drar är, att Sverige skulle må bäst av att MSB och FHM lägs ner. Särskilt FHM har varit till skada och orsakat dödsfall i onödan. Det hade med stor sannolikhet gått bättre om FHM inte funnits och ett råd av "riktiga experter" kallats samman för att hantera krisen. Problemet är, mot vem skall Löfven luta sig mot och ge order om att dölja siffror?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar