onsdag 29 april 2020

Dagens Covid-19 onsdagen den 29 april!

Inrapporterade + 107 döda +47 IVA + 681 nya fall och totalt 2472 döda i Sverige. Enligt platz.se: 20354 konstaterade fall och 1162 tillfrisknade. För er som är intresserade kan ni hitta statistik om antalet döda i Stockholms stadsdelar och kommuner.
Dagens siffror för våra nordiska grannar:
Danmark +157 fall 9 döda
Finland +166 fall 0 döda
Norge +41 fall 0 döda
Island 0 fall 0 döda
Tegnell måste givetvis måste föra fram Danmark!
Det blir inga pressträffar torsdag, fredag, lördag och söndag. En trött Tegnell, kanske efter gårdagens ”mangling” i SVT, Aktuellt säger: "leva med detta virus länge" och "detta är inte över på länge!" Tydligen har Tegnell glömt vad han sagt bara för en vecka sedan: "flockimmuniteten i Stockholm i maj!"
Tegnell idag: "Ökad frekvensbortfall" – vad betyder det?
Andelen sjuka under 50 år har ökat betydligt sedan starten. Betydligt fler mellan 18-40 är får IVA och som man kallar för "svårt sjuka!" Hur många av dessa som nu hamnat på IVA kommer att få men för livet eller väldigt långa rehab perioder efter IVA vården om de nu överlever ?
Kristian Borg, överläkare på Danderyds sjukhus rehabiliteringsklinik: "För svårt sjuka covidpatienter som överlever intensivvården väntar nästa utmaning – en lång, tuff rehabilitering. Svårt att äta, förlamning, aggressivitet och förvirring är några av de komplikationer som kan vänta dem som tillfrisknat. Det här är ett helt nytt panorama för oss!”
Sosseregeringen har avreglerat krisberedskapen.
IVAplatser med respirator:
1993                  2018
Civilt 1300       Civilt 534
Militärt 900      Militärt 40
Buffert 2100     Buffert 0
Totalt 4300       Totalt 574
Bara 7,5% har antikroppar i Stockholm enligt en studie som inte har fått någon större uppmärksamhet. Det är långt kvar till flockimmunitet. Testet visar att av 454 personer hade enbart 7,5 procent antikroppar. Det handlar då om 34 personer.
7,5% har antikroppar och 1319 döda i Stockholm och så missar FHM enligt egen utsago en tredjedel - 1978 stycken, till flockimmunitet minst 70 % => 18.461 döda och i hela landet => 101.537 döda. Om detta stämmer så låter det inte bra alls. Vår ambassadör i USA påstår i amerikansk media häromdan, att 30% redan hade varit infekterade i Stockholm!
Makten har talat: Barn har en rätt och en skyldighet att vara i skolan.
Socialstyrelsen säger att barn med föräldrar i riskgrupper ska skickas till skolan och de som håller sina barn hemma gör fel. Vem tror att dessa föräldrar håller sina barnen hemma från skolan och sen gladeligen går på Lekland med ungarna och tar dem till olika aktiviteter för att träffa folk. Vill man hålla ned kurvan är det väl bra om folk håller barn hemma och tar ansvar för deras utbildning i hemmet. Föräldrar i riskgrupp får inte ens ett lycka till. Frågan är vad som är värst för barnen, att riskera att förlora sina föräldrar som är i riskgrupp, att de hamnar på IVA i flera veckor. Eller missar ett par veckor i skolan?
Gravida kvinnor med riskfaktorer ombeds att vara extra försiktiga. Det kommer in rapporter om ett antal gravida kvinnor som ligger på IVA.
Sverige är som osänkbara Titanic. Beräkningarna säger en sak, verkligheten en annan. Många regimtrogna vetenskapsmän tror mer på sina modeller än på sunda förnuftet. Det är som en religion, finns sekter som tror att dom inte kan bli bitna av ormar för de tror på gud och bevisar detta genom att hantera ormar vårdslöst. Med dödsfall som följd. Samma märkliga tankesätt som Tegnell. Tegnell begrep säkert redan som liten pojke att det enklaste sättet att stoppa sjukdomar utifrån är att stänga gränsen, men sedan har han fått lära sig att allt är så superkomplicerat att det inte går att stoppa smittor.
I Sverige är det inte mycket som vi göra nu. Varken viljan hos makthavarna eller resurserna finns. Tegnell har i princip motsatt sig alla förslag som hade kunnat minska smittspridningen från första början. I stället hoppas FHM på, att det planar ut av sig själv. Samtidigt säger Tegnell att vi kommer att få leva med Covid-19 i all framtid.
Nu har en frisk 22-årig gått bort efter att ha drabbats av viruset. Amir vårdades för feber, halsont och huvudvärk i 3 veckor sedan orkade inte kroppen längre. Detta blir bara värre och värre. Barn får allvarliga inflammationssjukdomar och vi vet inget om immunitet uppstår samt det verkar som om permanenta kroppsskador uppstår i många fall. Löfven tycker fortfarande det är helt OK med folksamlingar 50 personer!

Larmet från vården: ”Vi räcker inte till!” Iklädda skyddsutrustningar vädjar sjuksköterskorna på Karolinska universitetssjukhuset till allmänheten.
Belastningen är fortfarande hög – både fysisk och psykiskt.
Sabine Gustafsson: ”Det är svårare etiska beslut. När ska man ringa in anhöriga? När tror man att någon är i livets slutskede? Man kanske väntar för länge att ringa in anhöriga.”

Nämnas kan läkaren i Åre som inför sportlovet gick ut med en vädjan om, att stockholmare och andra, inte skulle komma dit. Det är inte deras jobb att gå ut i media och klaga, utan de har ett långt viktigare jobb! Det är makthavarnas jobb! På så sätt låter man vårdpersonalen agera nyttiga idioter.

Att man fick in smittan på äldreboenden är en praktskandal och beror på flera saker. Man har okunnig personal och det saknas skydd. Sverige har som nästan enda land i världen avrått från att använda munskydd vilket i sig är fullkomligt obegripligt, om nu inte syftet är att smitta ner folk.
I gårdagens SVT, Aktuellt stod Tegnell och sa att han pratat med sina Italienska kollegor och utifrån det gjort bedömningar vad som behövdes i Sverige, med all säkerhet. Vad man förstår har han gjort ”sin” tolkning. Hade han läst brevet ordentligt från den italienska läkaren, hade han agerat annorlunda. För första gången ställdes han mot väggen och grillades för sina uttalanden och beslut. Det skulle vara intressant att veta, varför Tegnell inte redan den ”5 mars” tog beslutet, att förbjuda besök på äldreboende och rekommendera till regering att personal på äldreboende och hemtjänst skulle ha skydd för Covid19. Enligt FHM var det prio 1, att inte få få in smittan på äldreboende.
Så fort att smittan började närma sig Sverige, skulle det ha gått ut klara direktiv till alla äldreboenden exakt hur de skulle göra för att minimera spridningen. Det räcker inte med att FHM står och säger på en PK-
pressträff, att man skall skydda gamla. Makten "glömde/ville inte" stänga ner skolorna. Vårdpersonalens skiolbarn smittar vårdpersonal som sedan smittar äldre på äldreboende.

Expressen före valet 2018: ”Sverigedemokraterna spelar ut pensionärer mot invandrare i sin valfilm. I filmen ställs en skräckslagen äldre svensk kvinna med rullator mot en grupp burkaklädda kvinnor med barnvagnar.
Hets mot folkgrupp och lagbrott, anser TV4 som stoppar filmen.
Sveriges pensionärer riktar mycket stark kritik mot filmen och dess budskap. Flera pensionärsförbund fördömer den i skarpa ordalag.
- Det är osmakligt att ställa grupperna mot varandra. I det svenska samhället är standarden så god att välfärden kan omfatta båda områdena. Att göra en sån prioritering är att göra det väldigt svart och vitt, säger Jöran Rubensson, förbundsordförande i Sveriges pensionärers riksförbund (SPRF).
En sån motsättning är fullständigt horribel enligt vårt sätt att tänka, säger han.
Inte heller Pensionärernas riksorganisation (PRO) anser att det finns ett motsatsförhållande mellan pensionärer och invandrare.”

Covid-19 kommer mitt i en mandatperiod och det är inte fråga om någon valrörelse vare sig detta eller föregående år. Däremot definierade socialdemokratin "köttberget" som ett kostnadsproblem redan under Göran Persson. Det har förstås inte hindrat någon pensionär från att rösta på dem.


4 kommentarer:

 1. ...och fortfarande är vi inte ens uppe i siffrorna för 2018. Varför var det ingen hysteri då tror du? Börja fundera på det istället varför man håller på såhär plötsligt..
  Här är fler läkare: https://www.youtube.com/watch?v=BiRqlxN9E60

  SvaraRadera
 2. Hatten, du brukade skicka med statt tidigare från SCB tex...
  Jo, jag tanka ned några...

  Per

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avvaktar med statistik, så att vi får mer än någon/några veckor. En gång i tiden arbetade jag tillsammans med Svante Körner som kan allt om statistik, Jag fick höra ganska mycket som jag har nytta av idag!

   Radera
 3. Du får gärna hålla igen på "statistik", men jag vill i detta gärna påpeka att FHM har inte mindre än 500 anställda !!
  Femhundra anställda! Som ett storföretag
  från Ekonomifakta:
  "Om man tittar på företag med 0-249 anställda så är detta 99,9 procent av hela företagsstocken. Dessutom består 99,4 procent av det svenska näringslivet av företag med 0-49 anställda."
  Tänk vad 500 produktiva (med rätt utbildning) skulle kunna göra istf att fisa i stolen på FHM...
  Mer här:
  https://www.ekonomifakta.se/fakta/foretagande/naringslivet/naringslivets-struktur/

  SvaraRadera