onsdag 15 april 2020

Ryssland och Kina är ute på desinformationsturné för att ta över väst!

I rapporten “Coronahjälp med flera syften” analyserar Frivärlds senior fellow Patrik Oksanen(PO) informationsaktiviteten kring Kinas och Rysslands hjälpsändningarna och hur den kombineras med den ryska och kinesiska desinformationen, som Frivärld beskrivit i en tidigare rapport. Enligt PO bidrar hjälpsändningarna till att skapa ett informationsbrus som är fördelaktigt för Kinas och Rysslands strävanden att flytta fram sina positioner i den pågående krisen.

PO är mannen som stigit in i en fantasivärld, där kritik mot EU och Sverige, är rysk eller kinesisk desinformation. Han var tidigare en svensk mediegigant som från att varit en ganska misslyckad sportjournalist som provat vingarna med att driva företag och inte lyckats, mycket snabbt blev Centerns främsta liberala ambassadör, försvarsexpert, NATO ivrare och tung aktör på "Hela Hälsingland!"

Allas vår Anders Ygeman(med hjälp av SVT) var också ute och reste rejält, när han påstod exakt samma sak som PO för någon vecka sedan. När allt hade lagt sig, var det en mormor i Stockholm som var rysk desinformatör!

POs senaste fantasirapport: "Coronahjälp med flera syften." Foliehatten tappade hakan när han insåg, att alla referenser går till MSM som PO, tar för absolut sanning.
Finns det några bevis för att Ryssland och Kina ägna sig åt desinformation, annat än att deras statliga engelskspråkiga medier är lika undrande över den svenska virusstrategi som New York Times och The Guardian? Var finns bevisen för att Kina har misslyckats med sin pandemibekämpning? Högerextremister (det vill säga alla som inte är liberaler) sprider desinformation. Vilka medier, vilka är dessa nyttiga idioter? Var är bevisen?
PO föreslår att vi i Norden skall ha ett eget Al Jazeera (Qatar), RT (Ryssland), CGTN (Kina), I24News (Israel) och PressTV (Iran).
Oksanen: ”För att möta utmaningarna på informationsarenan finns anledning för olika aktörer att fundera på kreativa lösningar som är i linje med ett öppet och fritt samhälle. Förslagsvis skulle små länder i Östersjöområdet och Arktis kunna samarbeta om en nyhetstjänst på engelska, ryska och kinesiska som bygger på oberoende journalistik.”
 
Enligt PO får man inte vara kritisk till hur den S-märkta regeringen och deras vulgära liberala stödpartier sköter hanteringen av krisen? Hanif Bali och Peter Wolodarski "himself" har varit och är kritiska. Är de kinesiska och ryska spioner? Alla frågar sig – var finns myndigheternas data? I en demokrati brukar data vara öppet, men inte i Sverige. Där heter det att det är eftersläppningar och att man inte tar upp alla dödsfall på äldreboenden. Uppenbarligen har Ryssland klarat sig bättre med just "politiskt inkorrekta metoder." Det är Sverige som är "politiskt inkorrekt", eftersom i stort sett alla västländer gör precis som ryssarna. Sedan verkar det vara uppfattningen i Italien att EU övergav dem. Ryssland och Kina har varit generösa. Även Donald Trump har tackat för hjälpen från Kina och Ryssland samt kommer hjälpa dem om de frågar;

Alla pappersmedier i Sverige är liberala och delar i stort sett var enda åsikt med PO. Hur som helst har Expressens kultur givit honom utrymme där han berättar om all propaganda som nu cirkulerar på nätet.
PO: ”Bland de som sprider desinformationen finns stater som Ryssland och Kina som har politiska mål. Ryssland vill minska förtroendet för våra institutioner, splittra, förvirra och försvaga. På kort sikt vill Kreml få bort sanktionerna för den olagliga annekteringen av Krim, på lång sikt bryta upp EU. Kina vill flytta fokus från sitt misslyckande vid pandemins utbrott och på lång sikt vara den dominerande makten i världen. Det finns också ideologiska aktörer, som bland annat högerextrema grupper, som sprider desinformation i politiskt syfte för att få människor att vända sig bort från demokratin. Det finns de som gör det för pengar; för att få annonsintäkter genom att skapa viral spridning eller att sälja produkter som undergörande elixir. Det finns konspirationsteoretiker som lever i en helt annan värld än vi andra och så finns det nyttiga idioter, något vi alla kan bli när vi råkar tro på något osant och sprider vidare i god tro. ”
För ett par år sedan skrev PO om hatsajterna och han fick stöd av Anders Lindberg på AB som twittrade ”"Hatsajterna är makthavare, de måste granskas som sådana.” Svaren var i nådiga!
PO: "Bakom det ligger en blandning av underskattning av betydelsen, bristande fokus och ”fat cat”-syndromet." Frågan är hur har då alternativ medie vunnit?

Kan vara så, att de har ifrågasatt fler tabun än mångkulturen, Wollo och hela begreppet med tabun. Ifrågasättandet av Frankfurtskolan, post-modernism, genusvetenskap och framförallt feminismen och är kritiska mot makten. Även om den gömmer sig bakom tabun som antisemitism och makthavarna i MSM(Bonniers). Undrar vad PO menar med "fat cat?" Kan det vara katten Gustaf han menar?

PO: ” Fria Tider, Nyheter Idag och Samhällsnytt (tidigare Avpixlat) är digitala makthavare och måste granskas som makthavare. Det går inte att avfärda de olika nyanserna av högerpopulistiska och högerextrema nätsajter, eller låtsas som att de inte har någon effekt eller betydelse i vårt digitala landskap.
Kommande siffror från den digitala tjänsten Idagora som samlar borgerliga ledarsidor har också mätt effekterna av de så kallade "alternativa" nätsajterna tillsammans med socialdemokratiska Aftonbladet. Jämförelsen blir inte smickrande för varken borgerliga ledarsidor eller Aftonbladet.
Kampen om det digitala engagemanget vinns av trion Fria Tider, Nyheter I dag och Samhällsnytt.
Fria Tider, Samhällsnytt och Nyheter Idag hade större spridning i sociala medier de senaste 12 månaderna än Göteborgs-Postens och Aftonbladets ledarsidor.
Sverigedemokraternas politiska katt med nio liv, Kent Ekeroth, står bakom Samhällsnytt. När nu genomslaget för dessa sajters opinionsarbete, om än i lånad nyhetsskrud, visar sig utklassa opinionssidorna så måste vi konstatera att vi pratar om
digitala makthavare 2018. Så ser den nya medieverkligheten ut. Det behöver vi andra både inse och lära av.

Bonnier köpte Mittmedia hösten 2019 och Patrik Oksanen som var politisk redaktör fick gå. PO var sportjournalisten som ”hux flux” blev en försvars- och säkerhetsexpert, på en liten landsortstidning, men mycket citerad och omtalad i riksmedia. Han fick info av regeringen via ett departement, för att skriva om hatobjektet Ryssland. Det gick fort. Märkligt fort. Givetvis kunde man inte kassera en sådan ”expert”, utan han erbjöds ett arbete på Frivärld. Är det mediekrig mot Kina och Ryssland, så använder man de resurser man har!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar