torsdag 23 april 2020

Kommer JÖKen att spricka efter omröstning om de ensamkommande den 29 april?

De senaste veckorna har flera partier C, MP och V lagt förslag/motion om att de s.k. ensamkommande skall få stanna och få amnesti och då måste man ändra på gymnasielagen.
 
Den 29 april kommer riksdagen att rösta om en amnesti för de ensamkommande, efter en motion av V.
V: ”Ända sedan 2017 har Vänsterpartiet drivit kravet på en helhetslösning med permanenta uppehållstillstånd för dessa barn, varav många under tiden hunnit bli unga vuxna. Dessa barn och unga har på flera sätt fråntagits sin rätt till asyl. Regeringen lovade att barn skulle undantas den tillfälliga begränsningslagen, ändå blev det på grund av en praxisändring från Migrationsverket inte så.
Två gånger har Vänsterpartiet därför lyft frågan om en så kallad #amnesti till omröstning i riksdagen. Tyvärr har övriga partier inte tagit möjligheten at
t rösta för.”

Vid omröstningen den 29 april kommer S att ställas mot väggen. Vi kan räkna med att C, MP, L och V kommer att rösta för. C, L och MP har dessutom inte belönats av väljarna under nuvarande kris, dessutom väntar SD tålmodigt i kulisserna med jobbiga och väljarvänliga frågor. Morgan Johansson har flera gånger vägrat att svara på frågan, vad S står. Bara för några veckor sedan sa Morgan att S inte skulle ändra på lagen. Frågan är var KD står någonstans? De röstade för gymnasielagen! Om S röster nej – kommer JÖKen att spricka?

Idag är lagen utformad så, att det inte är särskilt stor chans att mer än ett fåtal kommer att uppfylla kraven att gå igenom gymnasiet, för att få UT efter studierna och ett arbete inom 6 månader. Flera partier försöker klämma in med olika sorters undantag, men de vet, att man politiskt inte vågar gå ut och generellt ge alla UT, därför är det bättre att ändra på gymnasielagen.  Dessa partier kommer att göra allt, för att dessa ensamkommande skall få stanna, på ett eller annat sätt. De har redan visat, att de inte tar ett avslag, både en och två gånger.
 
Covid-19 och alla krispaket har vänt upp och ner på JÖKen. Statsbudgeten kommer att se helt annorlunda ut under resten av mandatperioden, vilket S enkelt kan hänvisa till, om C och MP skulle få för sig att ställa krav.
 
nga organisationer i det flyktingindustriella komplexet är finansierade av skattemedel eller av extremt rika globalister. Det existerar ingen gräsrotsrörelse, enbart noga kontrollerade nyttiga idioter som har detta som en födkrok.
En av dessa organisationer är ”Kvinna till kvinna!”
I en debattartikel i GP skriver Petra Tötterman-Andorff, generalsekreterare Kvinna till Kvinna: ”På grund av virusets effekter riskerar de ensamkommande ungdomarna som omfattas av den tillfälliga gymnasielagen att att snubbla på mållinjen och bli utvisade till krigshärjade länder, istället för att få bygga en trygg framtid i Sverige. Regeringen måste ta ansvar och hörsamma kravet på en corona-amnesti för dessa ungdomar, skriver bland andra. Genom att utfärda en Corona-amnesti så kan våra politiker ta ansvar och se till att dessa ungdomar inte får sina liv förstörda.”
Kvinna till Kvinna får finansiellt stöd från myndigheter, institutioner, fonder, organisationer, företag och privata gåvogivare. Kvinna till Kvinnas enskilt största bidragsgivare är SIDA. Under 2016 stod Sida-anslag för 77 procent av allt stöd.
De får även bidrag från Allmänna Arvsfonden, EU, Folke Bernadotteakademin, norska staten samt Utrikesdepartementet. Kvinna till Kvinna är även förmånstagare hos Svenska Postkodlotteriet. De drog in nästan 170 miljoner, det mesta i projektbidrag från SIDA 2018.
 
Det har gått troll i denna gymnasielag. Uppenbarligen ser C, V och MP det som prestige att fortsätta driva en helt meningslös fråga för migranter som har serverats all hjälp någon migrant överhuvudtaget fått i valfritt land med godhet. Dessa partier drabbas inte av sina väljare förtroende, hur långt man än går i sina försök. Uppenbarligen är det bland dessa partier vi hittar minoriteten av världsfrånvända migrantvänner. Har man fått skola, hjälp med språk även i engelska samt mycket annat i flera år, har de stora chanser att få bra jobb i sina hemländer.

Sossarna gick för några år sedan ut med, att Sverige skulle ha EUs lägsta arbetslöshet år 2020. Sedan kom 2015 med kompetensregnet i form 160000 från MENA. Sedan dess har Sverige en av EUs högsta arbetslöshetssiffror.

Som lök på laxen kommer nu
Covid-19 krisen med lågkonjunktur eller kanske t.o.m. depression att vänta. Arbetsförmedlingen går redan på knäna. Att i detta läge ge amnesti till 8-10.000 afghaner/iranier utan asylskäl och någon rimlig chans att få ett jobb. Är inte det att betrakta som vansinne?

4 kommentarer:

 1. Är inte landet i krig idag???
  Ett asymmetrisk sådant...
  Förklara annars bilbränder, handgranater, sprängningar, skjutningar, våldtäkter od..
  Att krisen skulle komma visste pilitrukerna redan 2018 minst iom foldern-Om kriget/krisen kommer..
  Vi följer bara manus, i min bok.

  SvaraRadera
 2. Kommer jöken spricka?
  Nej, jöken eller någon annan överenskommelse är fundamentala i etablissemangets försvar av sitt grepp om köttgrytorna.
  SD håller långsamt på att lära sig hur livet levs i de finare kretsarna och kommer tids nog bjudas in i värmen, men inte förrän de svurit lojalitet mot systemet.
  I Sverige har demokrati förvandlats från folkstyre till totalitär fascism på helt demokratisk väg!
  Så, jöken är bara ytterligare en försäkran blodsbröder emellan om ömsesidig lojalitet, en lojalitet som kanske byter namn men aldrig innehåll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt senaste opinionssiffrorna ligger ju L och MP under 4%
   Men man hinner nog införa en undantagslag till valdagen...

   Radera
 3. Har vi haft ett origgat val det senaste 40 åren??

  SvaraRadera