torsdag 23 april 2020

Håll avstånd i glasskön och tvätta händern var budskapet på gårdadens pressträff!

I vanliga ordning missade man ingenting om man struntade i gårdagens presskonferens med Löfven i spetsen. Löfven hade inget att komma med mera än:
Håll avstånd i glasskön”
”Tvätta händerna lite bättre”
Instruktionsvideo om hur man gör”
”Hälsa ej på mor/
farmor”
”Gå
helst inte på uteserveringar

fven kallar till presskonferens och pratar om glassköer och handsprit! Efter 2 månader har dom lyckats vaska fram mer handsprit. Statsministern borde hålla avståndet i glasskön och fortsätta tvätta händerna. Blondinbimbon som ska föreställa vara socialminister hade lyckats få fram hela två liter handsprit åt anställda i vården. Övrig skyddsutrustning lyser med sin frånvaro. Av den tyngde folkhälsodirektören kom barska varningar till krogarnas (läs Alex Schulmans) ohörsamhet, men inga åtgärder. Kanske har man fullt upp att hitta någon som kan revidera deras ständiga felaktigheter i stukade modeller/kurvor.
 
Är det samma information man kan förvänta sig av kommande pressträffar, med en inkompetent regering och en inkompetent myndighet som FHM? Det är lätt att räkna ut hur illa läget är och att det kommer förvärras när inga som helst åtgärder levereras.
Journalisterna framstår som riktiga ”puckon” som inte har en enda allvarlig kritisk fråga att ställa. De närvarar på pressträffen för att "jaaah... öhhh hur länge tror ni det här kommer pågå??" "öhhh om man ser att nån... nån sitter för nära på en uteservering! va ska man göra då?? ska man ringa då eller klaga!

Regeringen vill så klart hyllas av massorna och få stående ovationer för sina hjälteinsatser... "glassköer och handsprit" ja vad glada vi blir, att vi har en sådan handlingskraftig regering. Lövens näsa säger Foliehatten, att han fortfarande har möten med rådgivaren herr Explorer i sin bodega.

Man får hoppas att svenska folket känner sig trygga med att vården får handsprit och att glasskioskens kö förväntas vara gles? Foliehatten tror det är därför som förtroendet för Löfven ökar bland idioter. Så länge han inte säger nånting utöver förväntat, tolkar idioter det som att läget är lugnt. Skulle han komma med restaurangstängningar i Stockholm eller andra åtgärder skulle förtroendet rasa bland idioterna. Herregud, vad händer? Har Löfven förlorat kontrollen?

Så länge statsministern sitter blickstill i båten och låter bli att vidta minsta lilla proaktiva handling sitter han säkert. Bara i Sverige. Löfvén/
rådgivare är nog fullt medveten om svenskens psyke, att vi är trygghetsknarkare. Han spelar väl på sina kärnväljare som på ett piano. Hans passivitet är ganska förförisk. Om han agerar tenderar han att dra skuld till sig och ansvar. Att göra ingenting är alltid en option.
Foliehatten tror att regeringen och FHM spelar ett högt spel som är långt ifrån tryggt. Sveriges öppna taktik kan inte vara trygg och visst finns det en möjlighet att allt exploderar. Frågan är vilka dödssiffror som allmänheten accepterar.

Det är populism som stoppar offentliga folksamlingar större än femtio och barservering. Det räcker med rekommendationer. Staten ska inte använda våld på det här sättet. En svensk forskar grupp har upptäckt att Covid-19 inte smittar om folksamlingen, är under 50 personer.

75% stöder FHM;s linje enligt alla undersökningar och Tegnells två "fanpages" på Facebook samlar ihop 130 000 medlemmar. Dessutom ökar bara förtroendet,  när fler dör.
 
I smittskyddslagen finns alla verktyg FHM och regeringens behöver och fundera över varför deras åtgärder är så mjäkiga med sina ” rekommendationer !” Med lagens hjälp kan de få  folket att lyda. Regeringens försök att få ” frikort ” för hårdare åtgärder var nog en politisk fint eftersom stöd redan finns i smittskyddslagen, man kan redan nu stänga ned hela områden, köpcentrum, idrottsanläggningar, matställen, m.m. med stöd av polis och även straffa de som bryter mot åtgärder.

I Smittskyddslagen liksom i de flesta svenska lagar finns en s k ”ventilparagraf” som i stort sett upphäver resten av lagen. I Smittskyddslagen är det Kap 9, paragraf 4 och 6:
4 § Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer får meddela de ytterligare föreskrifter som krävs för ett ändamålsenligt smittskydd samt till skydd för enskilda.
6 § Regeringen får meddela särskilda föreskrifter om smittskyddet enligt denna lag, om det vid en fredstida kris som har betydande inverkan på möjligheterna att upprätthålla ett effektivt smittskydd finns behov av samordnade nationella åtgärder eller ur ett nationellt perspektiv av andra särskilda insatser inom smittskyddet.
Detta ger i praktiken regeringen rätt att besluta om precis vad som helst som inte uppenbart strider mot grundlagen, och även om det skulle göra det, så måste medborgarna ändå lyda intill dess det finns en lagakraftvunnen dom eller ett inhibitionsbeslut från Högsta Förvaltningsdomstolen. Vilket tar tid. Att t ex sätta Stockholm i karantän ryms väl inom ”ytterligare föreskrifter” och ”särskilda insatser”.
I Sverige verkar det mera som att ingen vågar ta ansvar för strängare åtgärder. Löfven tänker på procenten och det idiotiska svenska folket köper detta! De svänger rejält om sossarna, partipolitik på högsta nivå! Från att ena dagen vara ett globalsocialistiskt parti, så viftar de nu frenetiskt med svenska flaggor och har då blivit ett nationalsocialistiskt parti. Det var länge sedan man såg en sosse med enbart svenska flaggor i bakgrunden, börjar likna 30-talet som en del brukar säga.
Gud bevare oss !

1 kommentar:

  1. Precis så är det. Så bra formulerat. Löfven får då inte min röst, jag har då inte förlorat förståndet. Han har ju aldrig framstått så dålig som nu. (Om möjligt) mvh/Lisbeth

    SvaraRadera