onsdag 1 april 2020

Sveriges liberaler lever i sin egna lilla värld!

Man behöver inte vara Einstein för att inse, att med regeringens förda Coronataktiken, kommer köttberget att fasas ut snabbt och effektivt. Mer effektivt än i många andra länder. Vår progressiva regering visar framfötterna igen. Dessutom får de folket med sig till den milda grad att popularitets och förtroendesiffrorna ökar, när den gamla generationen nu erbjuds ättestupan. Naturlig och framförallt hållbar eutanasi. Utan politiskt motstånd. Det måste imponera på andra länders politiker.
Regeringens strategi: ”Möta den demografiska utmaningen. Det innebär att vidta åtgärder inom ett flertal politikområden för att klara den demografiska utmaningen i dess ekonomiska och sociala dimensioner.”
Kan det nu innebära att mångkulturen inte längre är aktuell, eftersom den demografiska utmaningen nu löses i rekordfart? Att man istället inför ett hållbart eutanasiprogram för den äldre problembefolkningen och det verkar vara helt i väljarnas linje på problemlösning. Socialister med nationellt fokus och som välvilligt inför eutanasi? Tycker Foliehatten känner igen det.
Liberalismen håller på att falla sönder och Kina har tt om västvärlden ekonomiskt. Vi förlorar/tappar just på grund av vår liberala kultur, icke-produktiva ekonomi och fixering vid MENA och särintressen. Det blir inte bättre av, att vår elit är oförmögen till att försvara oss mot ett virus och inte heller ser den världsomdaning som håller på att ske, mitt framför deras ögon. Detta förstår såklart inte liberalerna.

Lotta-Ilona Häyrynen på Aftonbladets ledarsida; ”I Coronakrisens spår föreställer sig många i Sverige att krise
r kommer innebära den starka statens återkomst. Så kan det gott bli, men Sverige bör också ta tillfället att åter bli världens främsta humanitära supermakt. I frågan om Ungern kan man gå före och ställa kravet på EU: Ungern måste uteslutas för gott. Eller på obestämd tid – tills Orbán avskaffat sin nytillskansade makt.”

Den okunniga Lotta-Iloyna glömde ta med Polen. Det kommer naturligtvis inte bli någon uteslutning av Ungern eller Polen ur EU. Skulle det gå så långt, finns inte EU kvar. Sverige kommer antagligen så väldigt ensam som "humanitär stormakt."
Carl Bildt(enligt Aftonbladet- landsförrädare) vill ha en "global institution" som ersätter WHO:
”Även om det visar sig att WHO den här gången handlat oklanderligt behöver världen en mycket starkare global kraft för att möta hotet från pandemier, istället för att som nu stappla från en farsot till nästa. En ny global institution behöver både ha auktoritet och maktmedel för att kunna ingripa med den kraft som krävs för att hejda utbrott innan de tar fart. Att bli överens om en sådan organisation är ingen lätt politisk uppgift, men nödvändig för att hindra att futtiga diplomatiska dispyter ger pandemier fritt spelrum. ”
Återigen går Bildt globalisternas ärenden och varför han nu lägger detta förslag, är ganska lätt att förstå. Det enda skäl som finns, att ersätta WHO beror på, att länder som Kina och Indien samt större delen av världen utanför västvärlden har fått inflytande och de är absolut inte liberala. Tåget har gått för globalisterna och de står kvar på perrongen.

Till råga på allt, erkänner DN detta i en anti-kinesisk artikel. ”Men Kina är inte bara en stormakt, snart världens största,.....”
Detta erkännande är viktigt, eftersom DN medger att kineserna inte skjuter lösplugg och att de bör behandlas som just en stormakt.

Frågan är nu, kommer de svenska liberalerna verka för att Kina skall isoleras ekonomiskt? Inte en chans i världen, eftersom de måste få med sig USA. I USA vill eliterna fortsätta köpefesten av billig elektronik från Kina, Indien och Asien. USA bryr sig inte om dessa länder är "demokratiska." Det är bara de svenska liberalerna som inte förstår bättre, när de startat en märkligt krig mot Kina, där orsaken är en märklig författare. Om Polen och Ungern gör livet surt för liberaler, är inte heller något som är en prioritet för USA.
Foliehatten är inte ett enda dugg förvånad, att kunskapen hos våra journalister, är mer än bedrövlig, när det gäller Kinas historia. Journalisterna kan fortfarande titta på repriser på Kunskapskanalen(måndagar), där de sänt en serie som handlar om Kinas historia. Väldigt sevärd och kolossalt lärorik.
Kina är den sista intakta civilisationen från prehistorisk tid. Egypten, Mesopotamien och Indien finns inte mer. Han-kineserna enades under Xia dynastin för drygt 4000 år sedan. Sedan följde en lång rad han-kinesiska statsbildningar i det som än idag utgör Kina. Många liberaler i svensk media är vänligt sinnade till Taiwan och KMT, utan att veta något om Taiwan och KMT.

När Sovjet föll 1989-91 så fanns de kommunistiska symbolerna kvar, men landet hade redan tagit många steg åt marknadsekonomiskt håll, samt en form av demokratisering. Precis som med Kina har journalisterna noll koll på Rysslands/Sovjets historia. De har alltid styrts av starka(Tsar/diktator) ledare och med Putin följer de en tradition.
 
Kina gör fortfarande reformer, men har den senaste tiden varit mindre villiga till detta på grund av de västerländska liberala elitens aggressivitet och inkompetens. Kina kommer bli den största stormakten inom något decennium och något skall vi ha klart för oss:  Kina är inte en bananrepublik som Nigeria, krigisk stat som USA eller en kolonialstat som Israel. Inte heller är Kina en kulturellt imperialistisk stat som Sverige. Kina är uråldrig civilisation som vill dominera världen ekonomiskt. Det kräver en helt annat politisk världsbild än den vår liberala elit besitter. Foliehatten undrar om de svenska liberalerna inser, vad de håller på med , när de så envist surrar sig fast vid globalismen och att de inte ser, vad som håller på att hända.

5 kommentarer:

 1. Håller med dej hatten ,,,, sen tror jag att kinas ambitioner inte begränsas av av att dominera världen ekonomiskt utan göra hela världen till ett kommunistiskt helvete

  Var tror du Rothschild o co kommer in i kinas maktövertagande ,
  Kan det vara så att dom bytt värddjur ?

  SvaraRadera
 2. Pelle! Tror inte att ledarna i Kina kommer att packa på länder deras kommunism. En mycket märklig kombination av kapitalism o kommunism. Makten vill kontrollera yttrandefriheten.
  Pelle, tänk till - vad ser du i Sverige o EU? Där vill makten också kontrollera yttrandefriheten. Hur står är skillnaden?
  Har besökt Kina och blev förvånad över att folk så öppet vågade kritisera makten! Det som håller kommunismen kvar vid makten, är att de insett - låt folket bli kapitalister. En kombo som är svår att förstå. Enligt mig helt överlägset det vi har i Sverige. Här beskattas du till döds, för att bekosta den vansinniga invandringen.

  SvaraRadera

 3. Jag hoppas du har rätt ,, som jag förstår så är globalismen en kommunism som är inlindad i det snällare ordet globalism o om allt faller nu med eu nato usa osv

  Har svårt att tänka mej att inte khazarerna inte har en plan b ,,, vad tror du

  SvaraRadera
 4. Kinas förvandling från ett totalitärt kommunistiskt rike till ett totalitärt kapitalistiskt rike med bibehållen makt för den politiska klassen är ett mästerverk i sig självt, något inget annat land eller politiker lyckats med.
  Folket har fått det materiellt bättre utan revolution och utan stora politiska konvulsioner, ett verkligt politiskt och administrativt mästerverk, absolut inte demokratiskt eller fritt men i linje med kinesisk uråldrig kultur och tradition.
  Ryssland gör något liknande, en förvandling från kommunistiskt totalitärt envälde till ett marknadsekonomiskt, nåja, totalitärt envälde.
  Europa går en annan väg, från demokratiska pluralistiska samhällen till totalitär planekonomi under en totalitär politisk klass.

  SvaraRadera
 5. Europas länder styrs,av en politikerklass helt bedövad av makt och EU drömmar...medan Ungern och Polen mfl. gamla öststatsländer ägnar sig åt medborgarnas bästa

  SvaraRadera