lördag 25 april 2020

WHO säger att det inte finns bevis för flockimmunitet!

Till eftermiddagsfikat lyssnade Foliehatten på TT nyheterna. Enligt WHO saknas det fortfarande vetenskapliga bevis för att människor utvecklar immunitet mot covid-19.
Om inte Foliehatten minns fel, så varande WHO redan för en vecka sedan om samma sak.  De som tillfrisknar från smittan har ofta antikroppar, men en del har mycket låga nivåer eller inga alls. Det framstår nu, klart och tydligt, att den strategi Sverige har valt med flockimmunitet, är käpprakt, åt helvete.

22:a januari 2020 skrev skribenten "Merwinna" följande. Folkhälsomyndigheten skriver: "FHM följer händelseutvecklingen kontinuerligt och bedömer risken för importfall till Sverige som mycket låg."
Merwinna: "Hur kan dom tro det? Vi har ju svängdörrar vid gränserna, och som vanligt har vi inte infört karantän för människor. Samtidigt som det är sådana extrema krav på karantän för djur, att folk inte sällan avlivar sina djur i onödan, för att det inte funkar att åka utomlands med dem och hem igen...Det här känns extremt oroande."

Merwinna fortsätter: ”Ja, och det som är värst med att bo just i Sverige om det värsta händer, är att svenska myndigheter är så förbannat flata. Andra länder kan införa inreseförbud, karantän, utegångsförbud... Men vår regering kommer inte att ta till några kraftfulla åtgärder förrän det är för sent. Ja, och det som är värst med att bo just i Sverige om det värsta händer, är att svenska myndigheter är så förbannat flata. Andra länder kan införa inreseförbud, karantän, utegångsförbud... Men vår regering kommer inte att ta till några kraftfulla åtgärder förrän det är för sent. ”
Ungefär samtidigt(22 jan) skriver skribenten "OstermalmWeeknd": ”Utvecklade länder, som värnar och bryr sig om sin egen befolkning, har redan nu kontroller för inresande / ankommande / arrivals, på flygplatser, i hamnar, och vid sina övervakade och kontrollerade yttre gränser.”
Den insikten som Mervinna och de andra hade skulle också införts i ett mycket tidigare skedde. Om man hade gjort detta, hade vi kanske hamnat på de nivåer som våra nordiska grannar har. De införde snabbt lockdown.  Det verkar som ”försiktighetsprincipen” var det som saknades i Sverige och en tanke om allvaret i ett nytt muterat luftvägsvirus. Skyldiga till denna missdömning är Anders Tegnell och regeringen som lyssnat på honom.

Flera svenska regioner/landsting har skickat ut föreskrifter om prioriteringar, där man medvetet och iskallt, låter situationen vara, utan att ingripa och låter folk ligga och dö i sjukhuskorridorer eller på ålderdomshemmet utan hjälp. Då kan Sverige nog ge upp att kalla sig en demokrati och gå ur FN. Dessutom skall man även återbetala alla skattepengar till medborgarna, när man inte uppfyller skyldigheterna för de mänskliga rättigheterna. Det är ett bedrägeri att ta ut världens högsta skatt av någon i 40 år och sedan slänga igen dörren på dem när de behöver vård.

DN skrev en väldigt intressant artikel häromdagen, där de hade långa resonemang och tittade på forskning om hälsoperspektivet i ett längre perspektiv. Den var väldigt intressant, de kom inte fram till n
ågon tydlig slutsats, det var osäkert hur mycket det egentligen påverkade livslängd osv. i kristider. Ekonomiska svårigheter i krigstid kunde ibland leda till att folk åt "nyttigare!" Det såg vi efter WW2, att svenska folket var betydligt slankare, än dagens övervikta svenskar. DNs slutsummering blev, att det är svårt att se en entydig bild av det hela och det fanns mycket argument för och emot.

Sverige har antagit FNs regler och EUs regler är svensk lag om de mänskliga rättigheterna, så måste vi förhålla oss till detta. I en pandemi ska man göra allt från statens håll, för att skydda sin befolkning från smitta och man får heller inte undanhålla någon livräddande vård. Sverige bryter mot mänskliga rättigheter på två punkter, dels smittspridningen, att staten inte vidtar alla åtgärder som är möjliga. Dels att man prioriterar bort de äldre.
I dagens DN finns en mycket sorglig historia. En kvinna försökte i 4 dagar få in sin gamla svärmor på sjukhus, men det var svårt. När hon väl kom in, fick svärmodern ligga på sjukhuset i 36 timmar utan behandling och hon avled. En personlig berättelse så svårt att verifiera, men ändå viktigt vittnesmål till vad som sker. Tyvärr kommer det nog fram fler såna berättelser framöver.

Kan någon berätta om en svensk myndighet som har haft rätt i något. Nu dör tusentals människor i onödan p.g.a. deras inkompetens.
När skall huvuden börja rulla?

1 kommentar:

 1. Knappast, broder....
  Bara enligt plan...
  Får jag träffa mina gamla föräldrar idag?
  Nope!!
  Vem slaktar dom???
  Jo, jag sluta knega 20180831.

  Per

  SvaraRadera