fredag 3 april 2020

Stödpengar

Kommuner och regioner tilldelas 17 miljarder meddelades på en presskonferens för några dagar sedan. Det blir i runda tal då 23 miljarder om pengarna räknas in som tidigare kom som skulle kompensera för kommunernas kostnader för Löfvens flyktingpolitik.

Bransch efter bransch stiger fram och kräver pengar av staten och Sverige närmar sig 50% upplåning i förhållande till BNP från att före krisen legat på straxt över 40%. Det lär bli betydligt mer innan allt planar ut.

Bonnier och de få andra i mediebranschen är för fina i kanten för att öppet gå ut och tigga. Men det sker redan genom dolda kanaler.
Den öppna marknaden med självreglering utan statens inblandning, är annars Bonniers övergripande ideologi, men nu måttar man steg, för behovet av statlig intervention på marknaden. Expressens ledare om apoteken är första attacken, men vad kan man göra då man själva behöver hjälp. Nöden har ingen lag och tidigare ståndpunkter vräks över bord.

Det kommer fler attacker i Bonniers spalter mot andra branscher där Alliansen och sossarna genom svepskäls-utredningar, anses ha svikit folket genom hejdlöst marknadstänk. Vem glömmer V& S (Absolut)som såldes för en spottstyver av Reinfeldt. Det tog bara 4 år för köparen och få igen köpeskillingen. Hade man inte sålt företaget, så kunde man lägga om produktionen till handsprit!
Förberedelser för kampanjer mot staten att säkra demokratin i Sverige genom att upprätthålla pressens ekonomiska resurser att rapportera om samhället står högst på Manillas dagordning idag och framöver.

Annonstappen kan annars medföra stora personella neddragningar på alla deras hundra tidningar eller vad det kan vara och den sakligt pluralistiska och objektiva medietäckningen av Sverige står hotad.

Det vore intressant att se hur Bonniers stora idol ( minus Trump) USA, genom delstatliga och federala myndigheter handskas med en mediemarknad i gungning. Täcka dess annonsbortfall genom medborgares skattepengar klubbat i kongressen?
Knappast, men säkert gällande stora liberala drakar som NYT och WP och CNN genom finanselitens brödpengar.

Om någon månad meddelar finansministern och kulturministern om ett stort stödpaket för media utom P. S. som redan klarat sin försörjning, via din deklaration!
Om nu detta inträffar, vilket är fullt tänkbart, hamnar Bonnier i ett pay off-förhållande till regeringen, vilket absolut kommer avspegla sig i rapporteringen framöver och allrahelst månaderna före valet om två år. Redan kan vi se att de rapporterar att vår "Landsfaders" popularitet nått nya oanade höjder!  Vem kunde tro för tre(3) veckor sedan, att Löfven skulle gå från pajas till Landsfader över så gott som en natt. Det svenska folket  besitter den lägsta politiska kulturen i den utvecklade världen, vilket gång efter annan bevisats de senaste decennierna. 
 
Riksbanken lånar ut 500 miljarder till bankerna. Egen risk är NOLL. Makten vill sedan att bankerna ska ta risken och låna ut dessa pengar till krisande företag. Blir det kreditförluster så ska bankerna ta dessa kreditförluster, inte Riksbanken.
Det hela är bara politiskt "bubbel". Dessa 500 miljarder finns inte ens, det är framtida skattebetalare som ska betala detta.
Att slussa dessa 500 miljarder till företagen genom bankerna är dömt att misslyckas. Bankerna kommer givetvis att kräva orimliga säkerheter i dessa tider. Det betyder att pengarna kommer att stanna i bankerna som buffert för kreditförluster på tidigare beviljade lån till företag och bostäder. Nomenklaturan är skyddad som vanligt på övriga medborgares bekostnad.

I detta skede har bankerna inga som helst problem, de ska tydligen istället ta statens risker när de gaggar politiskt bubbel. Sjöstedt vill nu förbjuda bankerna att ge sina ägare aktieutdelning. VARFÖR DÅ ? Varför ska just bankerna och inte i.s.f. alla företag förbjudas att dela ut pengar?

Sjöstedt borde kanske istället fråga sig varför Volvo och SAAB ska dela ut till sina ägare nu, när staten ska betala de anställdas löner? Foliehatten tycker att bankerna i så fall ska permittera sin personal, så får vi se hur det går med betalningarna på ICA... löner o.s.v..
Är detta i kristider en smygande konfiskering av folkets tillgångar a la kommunisterna? Banker är enligt kommunister "ett djävulens påfund" eftersom de inte förstår, att detta är företagande precis som att bygga bilar eller att sälja toapapper.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar