söndag 5 april 2020

TT idag dubbelt så många döda - regeringen locket på?

I likheten med Järvaområdet i Stockholm finns det trångbodda områden överallt i Sverige. I Sverige är inte bostadsmarknaden anpassad för familjen annorlunda. Det behövs långsiktiga miljardinvesteringar, för att bygga bort trångboddheten.

Flera invandrade kulturer påbjuder, att hälsa på de sjuka och en fredagsbön på det så är smittkatastrofen ett faktum. Ännu mer, när de nu nysmittade går till sina jobb.
Med tanke på, att det råder ”locket på”, så kommer man kanske inte publicera alltför långtgående teorier kring hur smittkedjorna sett ut.
Sestriere
(IT) - Djursholm - Tensta – Medelklass- farfar/farmor gynnar inte någon.

Det som hände med Corona var att det är över- och övre medelklass som var gruppen där det började. Det var hos personer som har råd att åka till Italien och Österrike på sportlovssemester. Foliehatten kommer ihåg en intervju med sjukvårdspersonal på Danderyds sjukhus som sa att hon såg "på bilarna" när Corona-patienterna först kom till sjukhuset. Bilarna var Audi Q7, Porsche Panamera och Range Rovers. Det skriker överklass eller iallafall övre medelklass. Denna grupp i sin tur har i större utsträckning kontakt med "invandrarklassen" än vanliga medelklass- och arbetarfamiljer har med hemstäderskor och annan billig arbetskraft i egna hemmet. Glöm inte heller att många tog taxi från Arlanda eller Skavsta! Somalier har nämnts i media och många tror att dessa i högre utsträckning kör det fina folket i taxi än städar deras villor, även om det inbördes förhållandet grupperna emellan kvarstår såklart. Bilarna rullar kanske dygnet runt och det enda som aldrig byts ut är taxilegitimationen i framrutan. Sedan hem till en trea med 5-7 barn och någon äldre släkting. Deras kultur påbjuder att hälsa på de sjuka och en fredagsbön på det, så är katastrofen ett faktum. Ännu mer när de nu nysmittade går till sitt jobb i hemtjänsten/på äldreboendet veckan efter.

Journalistklassen drabbades av panik, när skolor stängde i Stockholm och det var inte skolor i Nacka eller Bromma - det var Campus Manilla som stängde. Där går prinsessor, prinsar och diplomatbarn och Alex Schulmans barn.
Journalisterna(med några undantag) med panik sluter nu upp bakom regeringen, är bara för att skydda sina positioner. Behålla jobbet(mer pengar i presstöd). Behålla sina besparingar på börsen, därför att den "liberala demokratin" hellre skyddar ekonomin än befolkningen.
Peter Wolodarski dristade sig till i början att kritisera regeringens hantering av Corona. Det visar att det går en skiljelinje på den här punkten mellan olika tidningar. Föga förvånande är det de liberala tidningarna som tjuter om resolut krishantering och de sossemärkta som gärna basunerar ut att stödet för Löfven ökat med 60%, eller vad det var. En tankeväckande konflikt under uppsegling. Nästa steg blir hållningen till den ekonomiska restaurering som måste komma till stånd, när viruset som sådant gett sig av. Där är det också upplagt för roande ideologiska meningsskiljaktigheter emellan våra stora tidningar. Vi går mot en tid av väldig inrikes oro.
Om det dessutom visar det sig som TT skriver idag, att makten mörkar antalet döda, att det i själva verket är dubbelt upp – kan det fälla regimen!

Om man läser Marc Harris tweet inser man att den judiska diasporan i Stockholm är hårt drabbad av Corona .
Harris Marc twittrar: ”Fruktansvärt tung vecka. Imorgon kommer jag ha burit kista vid 7 av 9 judiska #COVID19 begravningar på en vecka. Men låt oss tala klarspråk, EBT skulle ALDRIG komma för sig att säga att den judiska gruppen är hårt drabbad pga dåligt integrerade. Överrepresentationen, om det nu är det - jag har inte räknat, och det är ditt ord - beror i första hand på att Covid tagit sig in på judiska sjukhemmet. Vissa skulle säga judar är dåligt integrerade om de ”måste ha” ett eget ålderdomshem. Det skulle definitivt sägas om somalier. ”


Hanif Bali Svarar: ”Menar du att överrepresentationen är en slump?”
Marc Harris: Överrepresentationen, om det nu är det - jag har inte räknat, och det är ditt ord - beror i första hand på att Covid tagit sig in på judiska sjukhemmet. Vissa skulle säga judar är dåligt integrerade om de ”måste ha” ett eget ålderdomshem. Det skulle definitivt sägas om somalier. ”

Kanske
kan förklara DN:s och Wolodarskis något oväntade kritik gällande hur coronapandemin hanterats i Sverige. En miljösatsning, att åka tåg genom Europa och visa hur trendigt käcka och miljömedvetna DN-prenumeranterna är. Hela grejen med tåget blev istället, en övre medelklassig självkänslokonsumtion som gick käpprätt åt helvete. Kan hända känner Peter Wolodarski skuld?


Fast då nog bara mot dem på Judiska sjukhemmet. Foliehatten sätter högerarmen på att det här tåget hade en osynlig passagerare på vägen tillbaka till Sverige och förmod
ligen kan man hitta sjukhemspatienter bland tågresenärernas anhöriga. Jobbigt för att all denna självsegregering gör gruppen synlig. Men det är "antisemitism" att titta.

Svenska judar är inte ett dugg integrerade. Det är utan tvekan den minst integrerade gruppen i Sverige. De har egna skolor (bevakade av polis med automatvapen, samt säkert "israelisk ambassadpersonal"), sommarläger, sjukhem, osv. De judar Foliehatten känner besvärar sig inte med att umgås med svenskar alls. När man stöter på dem i andra sammanhang är det enbart i sällskap med andra judar. Om de tipsar om en kontakt för att utföra något uppdrag är det uteslutande judar det handlar om. Att folk i gemen inte märker detta är för att judar ofta inte har några kännetecken på att de är just judar eller har namn som inte känns judiska. "Marc Harris" känns till exempel inte speciellt judiskt, och inte heller har han något av de typiska "judeutseendena" för de som lägger märke till sånt.

Foliehatten är ingen vän av judarnas särskilda status som utvald favoritminoritet med unik offerstatus som bräcker alla andra, men det den här Marc Harris skriver är väl just, att den judiska församlingen i Stockholm är hårt drabbad, trots att den är "integrerad" till skillnad från somalierna (enligt Ebba BT)? Eller?
Vad är det egentligen denne Marc Harris beklagar sig över? Att EBT inte framhåller att det är särskilt synd om judarna för att de inte beter som om "de vore födda och uppvuxna i Sverige" eller med andra ord, att han är upprörd över att hon inte säger att judarna är lika artfrämmande, ointegrerade och värdelösa för det svenska samhället som den somaliska diasporan? Det kan det knappast vara.
En enda gissning är att det som alltid, är extra synd om judar, för att de är judar.

Frågan från Bali är i
flera avseenden ännu mer obegriplig liksom det följande svaret från denne Harris. Vadå "slump"? Och vadan denna maniska rädsla från denne Harris att ta ordet "överrepresentation" i sin mun.

Nu är mediekriget om vilken av diaspororna som är värst drabbat. Vilken grupp det är mest synd om. Givetvis en slump att uttrycket slump används om obekväma utfall av den införda mångkulturen. Vilket ben skall de stå på?

Är E
bbaBT ond för att hon påtalar olika gruppers utfall eller är hon ond för att hon inte sätter en speciell grupps utfall främst och ger den gruppen den största offerkoftan? Nu försökte hon med en mellanväg och ansvarsbelägga den utsatta gruppen somalier vilket också var ett hot, då det ansvaret också kan läggas på andra grupper. Det Hanif syftade på, att en grupps utfall inte är en slump. För enskilda ja, men statistiskt sett inte för en grupp. Ett utfall som inte är en slump, kan utgöra ett hot mot hela befolkningen. Det var nog ingen slump att det är ett känsligt ämne. Att peka ut grupper som "skyldiga" i orostider, är något som förekommit i årtusenden.

SVT Nyheter Stockholm besökte ett invandrardominerat bostadsområde i norra Stockholm och i detta reportage den 3 april , uttalar sig Hinda Ali Hassan. Hon och många av de somalier som bor i området, har inte har lärt sig svenska. SVT spelar in en informationsfilm på somaliska om Corona. Det märkliga inträffar nu att SVT, ger Hinda utrymme att beskylla svenskar inom och utanför vården för att vara rasister.
Hinda berättar för SVT:s reporter att hon sedan Coronapandemin och när hon kom till Sverige, inte får samma bemötande i vården. Hon ”har en känsla” av att detta beror på rasism och att hon är invandrare. Hinda: ”Man tar inte min sjukdom så allvarligt.”
Att SVT:s reporter skulle bemöta Hindas anklagelser är inte alls märkligt, det är SVT:s policy. Varför reportern inte förklarade för Hinda, att det beror på brist på vårdplatser, personal och skyddsutrustning och på nya utfärdade riktlinjer för att begränsa smittspridning. Det har inte ett dyft att göra med vare sig patientens eller den vårdanställdes etniska ursprung. Man kan fundera över varför inte denna reporter sade detta!

Addera detta "hot" med att Löfven och regeringen frossar i svenska flaggor och pratar om nationell samling i medierna, så inser man nu, att det är omvälvande tider. 

Största hotet ute i landet är den iofs stora, men fortfarande i minoritet, den heterogena gruppen ”stockholmare.” Vilket kommer som en chock för stockholmare. Det kommer få konsekvenser. Fram till nu fanns det en fördel att tillhöra en tydlig profilerad minoritet. Nu riskera varje tydlig grupp att istället bli paria inte bara i Sverige utan också i världen. Kommer svenskar att få resa i andra länder efter detta eller kommer alla svenskar ses som potentiella smittbärare, med allt vad det innebär? Nu är stockholmare inte välkomna ute i landet och ingen utombys vill åka till Stockholm.

5 kommentarer:

 1. Medias CV19 scener vs verkligheten, igen: https://youtu.be/5pIMD1enwd4?t=22

  SvaraRadera
 2. Du är så förträffligt bra på allt, men då det kommer till Israel och judar är du helt vilse! Synd!

  SvaraRadera
 3. Julius! Du menar att Marc Harris ljuger! Det jag skriver kommer från en mycket trovärdig källa! Kunde vara intressant om du utvecklade "vilse" om Israel och judar!
  Du bör kanske titta på Netflix! De har två serier om judar och handlingen stämmer nästan 100% med den kultur jag beskriver!

  SvaraRadera
 4. Julius , bra att du säger ifrån ,,, kan du utveckla hur du tänker

  Var går ni åt olika håll ? ,, jag har för några år sedan tyckt som du julius ,, men efter att satt mej in i det du tar upp har jag ändrat inställning ,,, tror inte det är några tillfälligheter som gjort att judarna blivit utslängda från en mängd länder genom århundraden

  Men som sagt kom med något konkret så kanske jag ändrar uppfattning

  SvaraRadera
 5. Nathan Schachar skriver intressant i DN om konsekvenserna av Corona-viruset i ett mycket mångkulturellt land, nämligen Israel.
  "De ortodoxas sorglösa attityd till larmrapporterna återspeglas nu i en skrämmande hög smittprocent. Enligt en studie gjord på en slumpmässigt vald del av stadens invånare, som hälsovårdsdepartementet publicerade i tisdags, torde 80.000 av Bnei Braks drygt 200.000 invånare vara bärare av viruset.
  Kollisionerna mellan moderniteten och de ultraortodoxas statiska värld är en del av Israels vardag. (Liknande konflikter är vanliga i New York, där flera ultraortodoxa grupper vägrar låta sina barn vaccineras mot mässling.) Men denna kris har ställt den ömtåliga samlevnaden på sin spets."
  https://www.dn.se/nyheter/varlden/nathan-shachar-israels-ultraortodoxa-judar-har-drabbats-svarare/

  SvaraRadera