måndag 20 april 2020

Turkiet har vaknat till igen!

Erdogan tycker att det dags igen, att sätta press på EU, för att få mer pengar. Erdogan använder Covid-19 smittade som vapen. Turkiet samlar nu åter stora grupper av migranter längs Medelhavskusten och uppmanar dem att ta sig till Grekland, enligt människorättsorganisationer och vittnen i området. Den grekiska sidan anklagar turkarna för att medvetet skicka Coronasmittade.

Erdogan kan utpressa EU precis hur han vill. Han går även till krig om det behövs för honom. EU sitter fast, djupt i skiten.
Erdogan sitter också fast ”djupt” i skiten. Det verkar som att Erdogan själv har bitit sig i ”svansen” ordentligt. Hans agerande i norra Syrien, har varit ägnat åt, att skapa ännu fler flyktingar och fler flyktingar har inneburit en ny inkomstkälla ifrån EU. Att han får mera "kanonmat" att använda för utpressning mot EU. Nu sätter EU stopp! Vi ser samma agerande hos den korrupta Libanesiska regimen som har "palestinska" flyktingläger, för att vigga pengar av EU. Pengar som delvis försvinner i korruption.
 
Enligt DN och diverse migrantaktivistiska organisationer bussas migranter till gränsen mot Grekland och denna gång ska visst inte migranterna självmant försöka ta sig över till EU, utan nu jagas de av turken. Grekerna menar att turkarna avsiktligt försöker skicka Covid-19 bestyckade migranter in i Grekland.
Grekerna jagar ut migranterna på turkiskt vatten (enligt DN och diverse migrantaktivistiska organisationer) och Italien vägrar ta emot uppfiskade lycksökare trots att det inte är alls länge sedan det gjordes stort nummer av, att den hemske migrant agonistiske Salvini manövrerades bort från allt inflytande över migrationstrafiken in i landet.
 
Det finns flera tecken som tyder på, att det som sker nu är början på ett nytt försök från Turkiets sida att sätta press på EU. Förhandlingar pågår i det tysta om ett nytt avtal som ska ersätta det från 2016. Tysklands Angela Merkel har antytt att mer pengar till Turkiet kan vara en lösning. Erdogan kräver mer än så. Han vill att EU skall vara med och finansiera flyktingläger inne i Syrien, i de norra områden som är under turkisk kontroll.
EU har hamnat i ”rävsaxen!” Om de skulle acceptera Erdogans krav om finansiering av flyktingläger, skulle det innebära ett godkännande av Turkiets militära insatser i det syriska inbördeskriget.
Det "syriska inbördeskriget" var inte något inbördeskrig. I själva verket sitter NATO/USA med alla fingrar i hela syltburken. EU kan inte låtsas att man kan "godkänna" turkiska militära insatser i "inbördeskriget", men att acceptera NATO-aktioner i det syriska kriget gick bra. Turkiet är ett NATO-land. Lösningen på detta problem, är att slå en signal till NATO och skicka räkningen vidare till dem, för medlemslandet Turkiets utpressningskrav. Slå en kil i terrororganisationen NATO.

Att ett krig mellan Grekland och Turkiet inte är långt borta, kan man se i ett Youtube inslag, där turkisk kustbevakning försöker hindra framfarten för en grekisk fregatt utanför den grekiska ön Mytilini, men det var inte långt ifrån att de fick känna på grekiskt fregattstål.

Tyske Ernst Seehofer har lagt fram en asylplan för EU och Grekland och den presenterades i december 2019. Det märkliga inträffade att Seehofer tar tillbaks allt i sin plan i januari 2020. Tyskland har inga plats kvar, att ta emot fler migranter.
Artikeln är intressant, eftersom den klär av dessa godhetsambassadörers dåraktiga envishet, att påtvinga migranter som ingen vill ha. Den har en klar fallucka i  Dublin-förordningen. Förordningen gäller fortfarande och då kan de andra EU-länderna bara välja bort alla migranter de inte vill ha och hänvisa till förordningen.
Dublinförordningen hade fungerat fint i en annan kontext med mycket färre "migranter" och inga överfylla migrantläger.
Ernst Seehofer som tidigare visat sig vara en duktig byråkrat har tydligen
också själv snubblat på denna idiotiska fallgrop, trots att den låg där fullt synlig. Det framgår med all tydlighet att Seehofer-Tyskland betraktar Grekland som EUs bakgård och tyskarna vill fortsätta ha det så.

Nu försöker man ”
lägga” över ansvaret på Ylva Johansson som troligen har blivit tillsagd, att bara hålla klaffen så länge som möjligt eller tills åtminstone Corona-krisen är överstökad.

Det finns mera att läsa om Ernst Seehofers plan och i samarbete med de som vanligt helt orealistiska Die Grüne så ska det vara möjligt för asylanten att söka asyl i alla de andra 26 EU-länderna även om asylanten skulle vägras asyl i Grekland.
Det betyder med handläggningstider m.m., att asylanten blir kvar i Greklands flyktingläger i omkring 12-15 års tid. Eftersom nya asylansökningar inte ska tas emot så länge, om det redan finns en påbörjad. Grekland får
inte deportera migranten, så länge ”hen” skickar in nya ansökningar. Det kommer att stå EU jävligt dyrt detta vansinne.
 
Tyskarna har inte bara stor makt i EU, utan tyska ”Die Grüne” är stora aktivister. I ett twitter av Erik Marguardt:
”De grekiska öarna kryllar av tyska aktivister med kameran i högsta hugg och att samtliga smuggelbåtar är tyska. Tyska EU-parlamentariker från den gröna sidan har inte varit i Bryssel sedan de valdes in, utan spenderar all tid i Grekland.”
Det skulle inte alls förvåna om de tyska aktivisterna lever ett rätt bekvämt liv, på bekväma hotell dit allt sådant folk samlats, media-hyenorna m.m. De super och äter som vanligt och är åskådare på bekvämt avstånd. Det skulle inte heller förvåna om dessa EU-parlamentariker debiterar övertid och OB och får traktamenten.
 
Igår hade Aftonbladet Debatt en artikel skriven av ett par PK-aktivister som anser att Corona är ett skäl, att Sverige ska hämta hit s.k. ensamkommande från lägren i Grekland. PK bryr sig inte om formella bestämmelser när det gäller att ta/locka hit män från jordens alla hörn. PK snickrar bara ihop någonting som passar som gymnasielagen. Ett annat exempel i PK-Sverige är det så kallade spårbytet. Den som inte lyckas hitta hit och få asyl, kan få uppehållstillstånd genom att hitta ett jobb som uppfyller vissa kriterier.
 
Förra veckan kom den första rapporten i ”Sverige integrerar” där det klart och tydligt framgår, att merparten av migranterna aldrig kommer att bli självförsörjande. Tydligen har polletten trillat ner på Expressens ledarsida:
Regeringar av olika kulörer har testat en mängd kreativa lösningar för att långtidsarbetslösa ska få jobb: SFI-lyft, utbildningsplikt, nystartsjobb, jobbcoacher, yrkesintroduktionsanställningar, extratjänster, plusjobb, traineejobb, moderna beredskapsjobb, instegsjobb, Fas 3. Oftast med magra resultat.
Sverige har misslyckats med integrationen i högkonjunktur. Nu befinner vi oss i en kris som accelererar snabbare än finanskrisen. Det behövs en fokuserad integrationspolitik för att fler ska få jobb. Krav på att lära sig svenska måste kopplas till försörjningsstöd, medborgarskap och möjligheten att få permanent uppehållstillstånd. Det bör kombineras med inträdesjobb med lägre ingångslöner, satsningar på yrkesutbildningar och bidragstak.
Men oavsett vilka integrationssatsningar som görs de kommande åren går det inte att komma ifrån volymfrågan. Sverige måste hålla antalet asylsökande lågt under lång tid framöver. ”
 
Kommer sossarna att sätta stopp för asylinvandringen? Sossarna har nu två problem som de skall ta itu med. Ger de efter för MP, C och V kommer det att innebära, att de snabbt kommer att tappa det stora stöd de nu fått.
Efter Corona måste sossarna ta itu med kostnaderna f
ör migrationen. Sverige kommer ekonomiskt vara hårt drabbade av den stora nota som Corona innebär och nu kan de inte längre dölja kostnaderna för migrationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar