torsdag 2 april 2020

Vänstern kan inte hålla sig på mattan och lägga undan kritik!

Lena Melin på Aftonbladet: "För en kort tid sedan var Jimmie Åkesson ledare för Sveriges största parti. Nu har han hamnat helt i skuggan. Sverigedemokraterna lever på missnöje och misstro. Det funkar inte just nu"
Jimmie Åkesson svarar på twitter: ”Kära Lena! Jag saknar dig också. Som du säkert har noterat (du nämner det själv i din text) befinner sig Sverige och världen i kris. Människor dör, sjukvårdssystem är överbelastade, företag slås i spillror och människor tvingas ut i arbetslöshet. Det är trots allt ditt jobb, att i varje situation hitta fel på såna som jag.
Lena, vi tar oss genom detta tillsammans! När vi besegrat den här besten lovar jag att vara tillbaka med besked. Jag ska inte göra dig besviken. ”
 
Verkar rätt märkligt att glädjas över att en person/parti hamnat i skymundan inom en global pandemi!
Frågan är, varför svarar inte Stefan Löfven på frågor? Foliehatten har sett statsministern svara på frågor en enda gång i TV sedan Corona-viruset började spridas. Alla känner till att Löfven inte klarar av att svara på besvärliga frågor. Får han sådana, börjar han svamla, ljuga, yra eller svara med något annat. Det finns flera klassiker!
Löfven har nog plockat lite poäng genom att vara mittpunkten i media, men samtidigt så blir det Löfven man minns, den dagen det här skall summeras och en sammanställning ska göras. 
När ekonomiska baksmällan kommer, så är det Löfven som får stå med brallorna nere. Alldeles för många naiva svenskar har inte sett något fel. Den större skaran mer initierade har redan dömt ut honom som hovnarr. Den liberala alliansen/regeringen har  bara skyllt ifrån sig för alla sina katastrofala misstag och då oftast på SD, trots att de aldrig haft någon makt.

Om Åkesson hade
kritiserat eller sagt något olämpligt, så hade Löfven bombis sagt, att Åkesson obstruerat landet i en krissituation och återigen skjutit över ansvaret på ett parti utan makt. Löfven: "Vi behövde alla stå enade mot ett gemensamt hot - men Åkesson ville skapa ett "vi och dem-samhälle" i en krissituation. Hur som helst bollen ligger hos de liberala partierna, de har regeringsmakten. Detta är fel tillfälle för käbbel, som Löfven hade sagt.

Hur behandlar andra partiledare detta då? Med passivitet
och man ser ingen rakt snabbt och taktiskt handlande över huvud taget, mer än twittrande.
Oppositionen är nedtonad, för att inte säga helt släckt under pågående kris. Alla står bakom regeringen. Men detta kommer ändras och det kommer utkrävas ansvar. Tänker då främst på de liberala delarna av regeringen som sålt ut och slimmat ned vårdapparaten till ett minimum.
Sverige är mitt i en jättekris och det finns inget läge för ett oppositionsparti och kliva in och ta befälet? I en kris jobbar alla för Sverige AB, man står bakom en folkvald regering och man lyssnar på expertisen. Heder åt SD och andra partier att de inte utmanar S just nu. Visserligen gör S nu allt för att bygga upp sin plattform och använda skattepengar som byggstenar. Kanske får övriga partier vara med och diskutera. Men SD får i så fall inte vara med. Garanterat. Därför extra heder åt SD som håller sig på mattan i dessa svåra tider
Foliehatten hade för mer än 20 dagar sedan, den uppfattningen att SD och andra partier skulle gå hårt åt regeringen, men efterhand som allt eskalerat, har han ändrat uppfattning. 

SD gör helt rätt i att inte på något sätt försöka slå mynt av situationen. Detta får då den naturliga konsekvensen att medieexponeringen minskar. ”MEN”, när det här har blåst över, då kommer sjuklöverns nedmontering av samhället vara helt exponerad. Då kan SD få sin revansch och leverera en ny jordskredsseger för SD.
Foliehatten tycker vänstern agerar anskrämligt här, istället för att uppskatta att en politisk motståndare som SD väljer att i en nationell kris att inte föra partipolitisk debatt och plocka poänger mot regeringen, så väljer man istället håna SD och Åkesson för att de är ''osynliga'' och ''oviktiga'' när det kommer till coronaviruset. Detta är urtypen för ett s.k. bad faith argument, för hade SD varit ute och vevat mycket så hade samma personer istället argumenterat för hur ondskefulla SD är som debatterar politiskt mitt i en nationell kris, SD kan liksom inte vinna vare sig de är tysta eller högljudda.

Tragiskt att vänstern i deras enorma hat mot nationalism och minskad invandring inte kan besinna sig ens i ett läge av nationell kris från att agera mot oppositionen. Det visar att deras moraliska kompass ligger så långt från anständighetens gräns som den bara kan komma. Det tragiska är att trots att tusentals svenskar kommer dö och långt fler bli arbetslösa så är det enligt den samlade mediala och politiska eliten i Sverige ändå viktigare att försöka krossa SD. Det visar hur ideologiskt perversa de egentligen är. Om det är något man tycker borde leda till någon form av besinning är det en sådan här nationell kris, men inte ens det är möjligt för dessa Sverigehatare. Men så klart, en regering som fortsätter tillåta invandring från Afrika och Mellanöstern under en pandemi, är nog inte den mest rationella av regeringar.


Det finns gott om integrationspolitiska poäng att plocka på coronakrisen, men det vore otaktisk att göra det under pågående hantering - skulle se illa ut. Men när vågorna lagt sig kommer dessa frågor oundvikligen väckas. Det är ett självklart tvärstopp på invandringen nu, bara det - alla helt eniga. Massarbetslöshet i instegsjobb. Hög smittspridning i utanförskapsområden. Splittringen i samhället accentueras, och det ohållbara med en otyglad globalism likaså.

Allt detta kommer naturligtvis diskuteras när det är dags att bygga upp ekonomin igen och skapa beredskap inför framtida kriser. Då kliver oppositionen fram.
Vi kan redan idag konstatera att Sveriges BNP kommer att åka en rejäl hiss nedåt och konsekvenserna och kostnaderna för invandringen kommer att blottas. Svenska folket kommer att bli fattiga och då höja skatter, är uteslutet och kvar är kostnaderna för migrationen. Frågan är var skall pengarna tas ifrån?
Jimmie har verkligen ingenting att tillägga till detta läget, och det är i själva verket supersmart att inte säga någonting alls. Vi pratar om en smitta där Jimmie och SD inte har någon spetskompetens alls. Vad de än säger kan de få äta upp det om 1 månad när läget ändrats, som Trump. Corona är verkligen inte något för politiker.

SD gör alltså totalt rätt som vanligt, är tysta när de ska, pratar när de ska. Det är långt till nästa val och corona-pushen för Löfven försvinner så fort corona är borta. Eftersom han är totalt inkompetent på alla områden så finns det tvärtom många fällor för honom att fastna i. Bäst att överlåta allt till experterna.

4 kommentarer:

 1. Vilket drömscenario åkesson har ,,, bara att vara tyst o håva in slantarna från skattebetalarna ,,,,

  Vet jag var på ett torgmöte för ett tiotals år sedan ,, åkesson åkte riket runt o prapagerade för att sverige ska ut ur eu ,, på den tiden hade inte eu blivit så jävligt som det är nu ,, o nu väljer åkesson att ,,vi ska vara med i eu ,,,, haha ,,

  Var skulle åkesson kunna tjäna dessa pengar som han gör om han inte var politiker ? Kan nån svara på det

  Jooo jag vet , i någon utav globalistelitens storbanker , bli jobbarkompis med Reinfeldt

  Varför tar han inte upp pengasystemet som styr politiken ?
  Varför tar han inte upp bonniers o co ägande av median

  Varför stämmer sd in i globalisternas mobbning av putin genom att skriva insändare som går ut på att ha sanktioner mot ryssland

  Kan du svara på detta hatten ? Mitt svar är att sd är kontrollerad opposition ,,, har inte alltid varit detta men har blivit detta

  Att åkesson är tyst nu passar honom som handsken ,,, sen kan han börja o mala om att muslimer inte ska ha slöja ,,,, där är nivån på sd

  Jag ser inget som kommer att hjälpa sverige ur det här inifrån ,, finns en möjlighet att om trump dränerar träsket så kan de mutade politikerna i sverige åka med på detta

  Men att sd skulle vara nåt parti som tar oss ur detta finns inte

  Allt med politik har hållt på för länge , då blir det korrumperat ,,, en omstart behövs ,

  Titta på centerkärringen ,,,, hur kan hon få hålla på , ett bondeparti , vad tillför hon ?

  SvaraRadera

 2. Tänker på det du skrev hatten ,,, är det inte nu åkesson ska prata o visa att han skulle kunna leda landet ,,, hur skulle det varit om han suttit som stadsminister ,, vilka lösningar hade åkesson kommit med ? Jag tror inte han kommit med några som är bättre än någon annans av dom korrupta ledarna ,,

  Om man gör anspråk på att leda ett land så borde åkesson kommit med lösningar nu ,,,,, men åkesson växer på grund av att de andra är odugliga , inte att åkesson o sd är bra ,,, håll med om det

  SvaraRadera
 3. @Pelle2,
  Citerat:"Tänker på det du skrev hatten ,,, är det inte nu åkesson ska prata o visa att han skulle kunna leda landet ,,"
  Ja du Pelle, vad Marcus skriver står på pränt. Det du skriver har inte hänt, blir därför ett skämt.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar dej hatten/messkalle ,,,,, vilket av det jag skriver har inte hänt ?

  Äntligen reagerar du o svarar när jag tar upp skämtet sd

  SvaraRadera