söndag 12 april 2020

Stefan Löfven uppvisar en flagrant feghet och gömmer sig bakom Anders Tegnell!

Folkhälsomyndigheten(FHM) är inte den instans som skall tala till ett folk som är halvt panikartade och förvirrade. I de flesta andra länder är det stats- eller regeringschefen som alltid inleder press/informationsträffar och därefter uttalar sig experter. 

Det är Stefan Löfvén som ska ta diskussionen med folket, inte Tegnell. Foliehatten tycker Löfvén uppvisar en flagrant feghet, där han inte vågar ta några beslut. Det blir en cocktail av "starka rekommendationer" som gör både folk och ordningsmakt mer förvirrade. I brist på ledarskap och förmåga att ta beslut och följa upp dom, har regeringen skickat fram Anders Tegnell ut i ljuset. En position han inte ska eller är tränad för att ha.

Vad är det för fel på svenskarna? Varför denna ”oerhörda” beundran för en illa klädd, verbalt efterbliven byråkrat som vecka in och vecka ut, lyckas ha fel i det mesta, inte tar till sig forskningsframsteg, agerar handlingsförlamat och konsekvent vägrar, se de mest uppenbara samband i fråga om Coronas spridning. När Tegnell säger: "Vi har personnummer i Sverige, därför räknar vi döda mycket bättre än alla andra länder" Det är helt ofattbart att Tegnell kan säga detta och det är bara en i raden av hans alla stollerier.
 
Det är helt sjukt att svenskar faktiskt försvarar detta agerande och dessutom ger sossarna ännu mer stöd och det är skrämmande att se svenskarna följa sina ledare över stupet utan eftertanke. Den svenska maktapparaten börjar lika dem i totalitära länder bakom järnridån med ständigt växande statlig byråkrati, korrumperade politiker som prioriterar nepotism över kompetens och sist, men inte minst, politisering ända ner i leden.
 
Dag efter dag den senaste veckan har Anders Tegnell diskuterat kurvan av antalet smittade som bas för var Sverige befinner sig. Den har ständigt tagits för att visa, var vi befinner oss. Det som gör Tegnell "svår", är att han diskuterar utifrån ett folkhälsoperspektiv och ett spridningsperspektiv, inte ett vård- eller tillfrisknande perspektiv. 
Tegnell och FHM är sist på bollen i allt. Det enda Tegnell är först med, är att ”gissa” att vi har nått peak. Om och om igen. "Nu har vi nått peak." Till slut kommer han att få rätt, efter att ha gissat fel 30 gånger. Det är pinsamt när Stockholms smittskyddsläkare får gå ut och rätta Sveriges statsepidemiolog.

Samma dag som Anders Tegnell sa att smittspridningen i Stockholm börjat ”plana ut” registrerades fler nya fall än någonsin och regionen rapporterar att smittspridningen i huvudstaden fortfarande är hög.
Smittskyddsläkare Per Follin till Aftonbladet:
”När Folkhälsomyndigheten gick ut kände jag inte riktigt att jag hade samma bild.”
Anders Tegnell har noll koll har det visat sig i en lång rad fall nu.
Han åkte till Somalia i inledningen av Coronapandemin i Sverige.
Han sa att det inte fanns särskild risk med smitta i Alperna inför sportlovet.
Han var tvärsäker på att viruset inte skulle komma till Sverige mer än i undantagsfall.
Han trodde definitivt inte på ett större utbrott i Sverige.
Han hyllade GB som tvärnitade dagen efter och införde restriktioner.
Han har gjort ett flertalet uttalanden om toppar, peak och när det skulle vända som inte var verklighetsförankrat överhuvudtaget.
"Jag hade fel" var ständigt återkommande. Inte lite fel heller. Vem som helst hade kunnat gissa bättre.

Sedan har vi det skandalösa riktlinjen att människor som inte visar symptom inte sprider sjukdomen, något som
FHM fick korrigerade mycket sent sin hemsida, till att det var mindre chans att sprida sjukdomen ifall man var symptomfri.

”Te
gnellsursäkt till Sveriges höga andel av döda med jämförbara länder. "Beror på att ingen kan mäta och räkna lika exakt som Sverige". Seriöst? Går Tegnell frälsta på det argumentet? Det är kanske dags att någon annan börjar uttala sig.”
Enligt Fredrik Settergren, chef för Nära vård och hälsa i Region Uppsala finns troligen ett stort mörkertal om antalet döda.
Settergren: "Att siffrorna inte går att lita på är helt tydligt. Om fler på äldreboenden hade testats, hade statistiken blivit mer säker.”

De flesta som dör av Corona är äldre och om varken de som bor hemma eller på äldreboenden räknas med har vi ett extremt stort mörkertal.
Misstänkt smittade av corona som avlider på till exempel äldreboenden i Sverige hamnar inte i statistiken över dödsfall. Plötsligt blev det ett platt fall för Sveriges överlägsenhet att räkna alla som dött av Corona. Det man kan fundera över vem har gett order om, att dessa dödstal inte skall räknas in i statistiken? Om vi omsätter vad Settergren säger, kan vi i praktiken ha ett dödstal som är dubbelt så stort. Om så är fallet, innebär det en katastrof för regeringens linje!

Den som har bra kom ihåg kan läsa det inlägg Foliehatten skrev i oktober -19 om uteblivna leveranser till flera Landsting av förbrukningsmaterial som handsprit, handskar och katetrar. I samband med detta höjdes röster att lagerhållningen måste bli bättre.
Många inser nog inte, att det som nu utspelar sig i Sverige måste ses i ett större sammanhang, liksom att händelser i USA är nyckeln till förståelse. MSM och SVT är abnormt noga med, att dödstalen för Covid-19 slår alla slags världsrekord just i USA och att det kan ses som ett misslyckande för The Land of the Free, Home of the Brave och inte minst Abraham Lincolns ord: ”Jordens sista bästa hopp.”
I dagens Sydsvenska har ”den förträfflige” Per T Olsson i sin söndagskrönika en dödsruna över USA - ”Ett farväl till Amerika.” Pers inarbetade Trump-föraktet tycks inte riktigt vilja släppa taget. Trots allt måste svenska media komma att tvingas kapitulera inför en ny politisk realitet i amerikansk politik, med Trump omvald för en andra mandatperiod och med det demokratiska partiet i djup kris.
Kanske är detta vi nu ser, en början på, att svenska media söker klä ett större amerikanskt nederlag i pandemins tecken i klädsamma omskrivningar? Det framgår med önskvärd tydlighet, att det går åt skogen "over there", men kanske inte riktigt, att det kan tänkas bero på, att den amerikanska modellen påminner mycket om den svenska. Media har inte den intellektuella nivån och förstår, att lyfta fram vilka ödesdigra konsekvenser en riktig stor påsksmällare i självaste USA, kan få på ett globalt plan. Tänk om det vi ser just nu, med ett visst uppsving för svensk "oberoende" i sosse-statlig tappning, markerar inledningen till ett skifte mot medialt svalare intresse för amerikansk politik och större betoning på svensk pragmatism i svenskt egenintresse? Det skall bli intressant att se om media kan klippa navelsträngen!

Slutligen kan vi notera att det är intressant och häpnadsväckande, att regeringens tillkomst av smittskydds- och gymnasielagen följer samma mönster. Regeringen anser dessutom, att bara ”seriösa journalister” skulle få tillgång till samtliga offentliga dokument och beslut i rättsdatabaserna.
Tittar vi bakåt i historien så häpnar man, när man inser, att
tillvägagångssättet inte skiljer sig från Stalins Sovjetunionen, Adolf Hitlers Tredje Rike, Honeckers DDR, Mao Tse Tungs kulturrevolutionen och Pol Pots Kambodja.

1 kommentar:

  1. Tack för en (som vanligt) bra krönika. Du skriver: "Tittar vi bakåt i historien så häpnar man, när man inser, att tillvägagångssättet inte skiljer sig från Stalins Sovjetunionen, Adolf Hitlers Tredje Rike, Honeckers DDR, Mao Tse Tungs kulturrevolutionen och Pol Pots Kambodja." Dessa män och deras respektive partier tvekade aldrig att gå över lik för att erövra och behålla makten. Det verkar inte bättre än att sossarna i vårt eget land slagit in på denna väg, ännu är man endast i början av den men spåren förskräcker. En gemensam faktor är den totala kontrollen över det dominerande mediautbudet.

    SvaraRadera