lördag 11 april 2020

Vad har sossarna gjort för att få så stort stöd av svenskarna?

I flera opinionsundersökningar har Löfvens popularitet stigit upp som en raket i skyn och sossarna har nu siffror på över 30%, en ökning med över 6%! Ännu ett bevis på att svenska folket utan tvekan är det mest godtrogna, lättlurade, korkade och att de är kompletta idioter! Finnarna kallar svenskarna för "fredsskadade" och de har rätt. Löfven har vädjat till svenska folket att inte tänka egoistiskt och "strunta i Sverige!" Tydligen var stockholmarna döva eller så struntar de blankt i, vad ”Landsfadern” säger! På skärtorsdagen var det en lång "kö" av bilar ut från ”härden!”


I Sverige har beredskapslagren avvecklats utan
några större protester från de andra partierna. 2017 var Ygeman ute och deklarerade att de inte behövdes. Nedmonteringen av civilförsvaret/lagren började med EU-inträdet. Vi skulle vara bäst i klassen och anpassa oss till centralisering och stordriftsfördelar. Stora delar av jordbruket avvecklades och sedan EU-inträdet finns det inte längre några beredskapslager. Inte heller EU har några beredskapslager. Tanken var, att vid en kris skulle alla få köpa skyddsutrustning från Frankrike och Tyskland. De flesta känner säkert till vad som hände! De behöll sin lager själva och Frankrike gick så långt, att de lade beslag på Mölnlyckes lager av skyddsmasker i Frankrike.
Finland har kvar sina lager och det beror på vinterkrigen. Varför Sverige avvecklade sina lager beror på naiva politiker, men framför allt på, att vi är ”fredsskadade!” Vi får gå tillbaka till början av 1800-talet för att hitta ett krig Sverige varit inblandat i! 

Ordföranden för EU:s forskningsråd, ERC italiensk-amerikanske Mauro Ferrari som tillträdde i januari i år, avgick för några dagar sedan i protest mot hur medlemsländerna och unionen har hanterat Coronakrisen. Ferrari skrev ett avskedsbrev som publicerades i Financial Times: "Jag har blivit extremt besviken över EU:s svar på covid-19." Ferrari kritiserar medlemsländerna för att de inte har någon samordnad hälsopolitik och att många ensidigt valt att stänga sina gränser. Ett förslag från honom om ett specialprogram mot covid-19 har dessutom avvisats av ERC:s styrelse.

Pajkastningen är i full gång, för ERC kontrar med svidande kritik. I ett uttalande till nyhetsbyrån AFP kallar ERC, Ferraris avskedsbrev för "i bästa fall ekonomiskt med sanningen".
ERC: "Sedan professor Ferrari tillträdde har han visat brist på engagemang, uteblivit från många viktiga möten och tillbringat en stor del av sin tid i USA."
Tyske EU-parlamentsledamoten Christian Ehler är kritisk och säger till nyhetssajten Politico Europe att Ferrari "aldrig riktigt bekantat sig med ERC:s oberoende ställning."

Regeringen Löfven har ansvaret och inte Folkhälsomyndigheten(FHM). Det är mer än bedrövligt att behöva höra Stefan Löfvens inspelade tal. Så gör inte ledare som vill framstå som en landsfader. Sanningen är, att Löfven inte klarar av tuffa frågor, för då börjar han svamla! Jämför med Trumps presskonferenser, där han leder dem och experterna är med och journalisterna får ställa tuffa frågor till Trump.

Många undrar varför Sverige valt en linje som avviker från i stort sätt från alla andra länder. Kritiken från utlandet och från vissa håll i Sverige har varit förödande. Flera analytiker har kritiserat Sveriges linje och man kan fundera över, är om den linje Sverige för, är rätt. Man behöver inte vara epidemiolog för att förstå det. I potten ligger tiotusentals människors liv.

Löfven erkänner nu också: ”Vi har inte lyckats med att skydda de äldre. I Stockholm kan vi se, att 35% av äldreboenden är smittade(Aftonbladet) och dödstalen är höga. Det finns också ett konstaterat samband mellan dem och Järvaområdet. Det har varit samma restriktioner i Stockholm som i Västra Götaland, men dödstalen har varit mycket olika. Stockholm:150 dödsfall per 100 000 invånare och V Götaland 42. Det kan inte bara förklaras med att V Götaland ligger fördröjt någon vecka. 

Enligt AB har en majoritet av dödsfallen i Stockholmsområdet, inträffat i äldrevården, Järvaområdet och assyrier/syrianer. Vi kan redan nu konstatera att Sverige misslyckats kapitalet med det viktigaste, att skydda riskgrupperna på äldreboenden. Man förstår det bättre, när man inser att man inte testat personalen och att det inte finns någon tillgång till skyddsutrustning.
Det är lite för tidigt att säga att det ser dåligt ut för Sverige. Idag kan vi göra jämförelser med Danmark, Finland och Norge som stängt ner allt och har helt andra lägre dödstal. Om tanken med flockimmunitet stämmer så kommer vi inte att ha facit förrän det hela är över. Länder med kraftiga åtgärder, kommer kanske att få en höjning när de släpper på åtgärderna och då kan Sveriges kurva planat ut. Fungerar det inte, ja då ligger vi dåligt till, men det är för tidigt att uttala sig om vilken strategi som var bäst.
 
En av de stora frågorna nu, är om ansikts/skyddmasker hjälper eller inte och i så fall, hur mycket hjälper masken? FHM gömmer sig bakom WHO som säger att masker inte ska användas av vanliga människor. Många länder tycker detta är fel och kritiserar WHO.
Hela Sydostasien använder ansiktsmasker. I Thailand har det varit obligatoriskt att bära mask sedan februari för att få handla på köpcentrum. Tjeckien och Slovenien har nu infört obligatorisk mask, Österrike håller på att införa det som krav för att få handla. USA rekommenderar nu alla i New York att använda mask, eventuellt egentillverkad.

Kamrat Sjöstedt har agerat och trätt fram, så många tror att han är ställföreträdande statsminister istället för den intelligensbefriade Isabella Lövin.
Expressen annonsera
de att Sjöstedt höll presskonferens. Kamrat Sjöstedt gjorde ingen besviken, för han levererade gammal ofinansierad skåpmat, hyreslättnader, utökad sjukpenning som kompensation för hushållskassan. Det finns mängder av folk som har stora barnaskaror och de går redan på alla upptänkliga bidrag. Foliehatten gissar att de statssubventionerade arbeten har dragits in. Är det inkomsten för detta som kamrat Sjöstedt vill kompensera?
Foliehatten är alltid lika förvånade, varför ingen journalist någon gång vill ställa denna gåslever/champangeproletär mot väggen! Det behövs bara tre-fyra frågor så står Sjöstedt svarslös inne i hörnet. Han driver en politik som är fullständigt galen, men han ifrågasätts aldrig av media. Det är en sak att söka utjämna klassklyftor bland arbetande personer som under ett arbetsliv går plus eller allra minst inte minusposter i samhällsekonomin. Det är till och med ett absolut krav från en majoritet av folket att så sker. Det är en annan sak att låta allt större del av samhällsnyttiga medborgares pengar gå till en allt större del av samhällstärande medborgare eller icke-medborgare för deras uppehälle eftersom det leder till en samhällskrasch efter ett antal år av oundviklig ekonomisk nedgång och växande polarisering i samhället med stor oro på gator och torg. Med Corona kommer behoven att öka drastiskt efter alla arbetsvarsel och företag som behöver stöd. Foliehatten säger äntligen – nu kommer den vansinniga invandringspolitiken upp på bordet och kostnaderna för den!
Frågorna är enkla, varför skall vi dränera statskassan ännu mer, för att göda familjer med stora barnkullar som kan innebära höjda skatter, en redan hög nivå. Eller den kanske viktigaste frågan: när tar skatteinbetalarens tålamod slut, att bekosta folks bidragsbehov?

Kristersson
har av sossarna blivit förklarad ansvarsfull, medan Ebba stampar förtvivlat, men når inte fram. Åkesson var finns han?
Media vet inte på vilket ben dom ska stå - det är tydligt och de hänger inte med i omsvängningen. Helt klart har man lyft fram S, V och M. Det är nästan rörande att se, med vilken omsorg DN visar sin uppskattning av ursprungsbefolkningen och DN anser att det finns ett egenvärde i, att bevara ursprungsbefolkningen.
DN är också medvetna om och ser en oväntad möjlighet uppenbara sig, att ställa regering mot väggen om flockstrategin kraschar. Då kan sossarnas 30% hastigt och lustigt omvandlas till 15%!

Att hålla konsumtionen uppe genom bidrag, hos en växande del av befolkningen är en usel ekonomisk framförhållning och hjärndöd politisk ideologi. Än så länge har skatteuttaget kunnat hållas nere på uthärdlig nivå av ett tålmodigt arbetande folk genom politikers och myndigheters tysta acceptans av fenomenet ”svart ekonomi” och den kritiska punkten är snart här, då folk ”en masse” börjar strunta i att vara lojala mot skattemyndigheten!

Kikar vi på kamrat Sjöstedts farliga inkonsekventa politik väg och om hans parti lyckas få gehör för den i större mån, då ser vi ännu mer skatter, då går Sverige med raska steg mot bananmonarki.

Det är bedrövlig och sorgligt att se,
hur stollar som Löfven och Sjöstedt popularitet växa. Deras politik med konsekvenslös migrationspolitik har nu blivit förstasida nyheter med konstaterat högre dödstal i utsatta områden. För vänstern är det inget mindre än en katastrof, när vi nu får svart på vitt, att många invandrargrupper inte är kompatibla att intgrerars in i det svenska samhället. Istället har kommit fram, att de tagit med sig den kultur /levandssätt från sina hemländer. Representanter för invandrargrupper skuldbelägger nu myndigheterna(AB) varför de inte erbjudit finare och större bostäder, så hade kanske katastrofen undvikits. Vem som skall betala tar aldrig Aftonbladet upp!

Glöm inte att en stor del av svensk vänster är helt religiöst övertygade om, att Sverige tjänar miljarder på invandring och att vi berikas av mångkultur. Om svensk media rapporterar något negativt om invandringen leder det till att svensk vänster automatiskt tappar förtroende för media. Enligt svensk vänster finnas det inte några problem med invandringen som är kopplad till svensk rasism. Utan svenskars rasism och fördomar hade mångkulturen och massinvandringen till Sverige fungerat perfekt. Att på något sätt rikta kritik mot invandrarna själva och deras levnadssätt, leder direkt till avståndstagande från svensk vänster.

I en artikel på ledarsidan i dagens Sydsvenska sätter Jessica Stegerud fingret på Sveriges och de globala organisationers misslyckande: ”Det finns all anledning att i sinom tid studera, kritisera och dra lärdomar av hur coronakrisen har hanterats både i Sverige, på EU-nivå och i ett internationellt perspektiv. Men redan nu går det att konstatera att EU, trots större byråkratiska resurser än någonsin, varken har reagerat snabbt eller effektivt nog. Istället har enskilda nationer, utifrån sina respektive förutsättningar, vidtagit en mängd åtgärder. Just detta är väsentligt.
Det är enskilda folkvalda regeringar som har folkets förtroende att fatta obekväma beslut och har, trots uppenbara fel och brister, bäst kännedom om sina länders förhållanden. Både WHO:s och EU:s agerande under coronakrisen visar hur illa stora, globala, byråkratiska organisationer fungerar. Det är inte fler byråkrater eller mer överstatlighet som räddar oss i nästa pandemi, utan snarare kunskap, mellanstatliga samarbeten, möjlighet att snabbt ta fram vacciner, tillräckligt god kapacitet i vården och tillräckligt omfattande beredskapslager.”

Foliehatten applåderar det Jessica har skrivit! Nu ser han framemot det förslag Ylva Johansson har sagt, att hon skall presentera efter påsk, om fördelningen av migranter som befinner sig i Grekland. Någon som tror att det blir en succé?

2 kommentarer:

 1. Förstod att du inte kunde låta bli tangentbordet haha

  Du är bokmärkt i min dator hatten ,,, suntförnuft kallar jag din blogg

  SvaraRadera
 2. Ett litet påpekande från just Finland. Ystert dansande snöflingor just nu i Jakobstad! Skulle kunna tro det är Runebergs julkvällen istället för mellandagarna.
  Jo.
  "vinterkrigen". Var trots allt bara ett "riktigt" dylikt.
  Illa nog.

  SvaraRadera