lördag 4 april 2020

Kommer sossarna med mer makt stänga ner Internet?

Regeringen vill ha kraftigt ökade maktbefogenheter för att bekämpa Coronapandemin i landet. Regeringen vill att den nya lagen som ger den ökade maktbefogenheter, införs omedelbart och ska gälla i tre månader. Syftet är kunna fatta snabba beslut kopplat till coronapandemin utan att vända sig till riksdagen. Det kan handla om begränsningar av folksamlingar och nedstängning av köpcentrum och andra handelsplatser. Regeringen vill även kunna fatta beslut om att stänga barer nattklubbar, gym, kaféer och sportanläggningar. Det kan också handla om begränsningar för transporter och tillgången till infrastruktur, som hamnar, flygplatser samt buss- och järnvägsstationer.

Även om detta verkligen bara begränsas till tre månader är det något otäckt med en regering som har fria tyglar. Samtliga oppositionspartier som stödjer detta, kommer att visa, att de är villiga att göra avkall på vad som borde vara deras mest grundläggande princip, folkets röst via riksdagen. Det känns lite som i Tyskland på 30-talet och det var exakt som Hitler gjorde.
Foliehatten anser istället att någon form av samlingsregering borde formas som enbart har Corona på dagordningen. Om regerings förslag går igenom, blir det sossar och miljöpartister som har all makt!

Det skrämmande med en diktatur, är att det finns ett före och efter. Före känner vi till, men efter kan vara vad som helst. Vad än de styrande bestämmer kommer bli verklighet direkt. Frågor som uppkommer är vilka befogenheter regeringen vill ha? De vill ändra lagar men vilka? Grundlagar? Tyvärr kan detta gå illa och det kanske även om regeringen just nu har goda föresatser. Kom även på ännu en ruggig sak... Alla dessa krispaket och pengar till folk.
 
Passar det med hårda tag mot virusspridningen nu helt plötsligt? Två månader för sent! S är garanterat långt farligare än ett virus. . Det kan handla om att kunna stänga ner Internet för medborgarna.
Kritiken var varit förödande mot Löfven och han vill tysta svenskarna. Någon form av inskränkning av yttrandefriheten är på gång, vad annars skulle vara svårt och tidsödande att ta genom riksdagen. Möjligtvis Internet, de beviljade precis
än mer presstöd för att hjälpa tidningar med tryckta upplagor.
Vänstern förfasar sig över diktaturregimers media och att dessa media är ren propaganda, men svensk media är minst lika mycket propaganda. När Trump uttalade sig och sa att viruset kommer få stora konsekvenser och börsen föll efter det, blev vinklingen givetvis att Trump var skyldig till börsfallet, det var hans fel. När Löfven någon vecka senare säger samma sak, så kommer givetvis ingen som helst kritik, tvärtom blir det positiva artiklar om honom och negativa om Jimmie. Var det inte samma sossar som i veckan kritiserade Ungern, att det vill styra landet via dekret.  Nu vill Löfven göra samma sak. 

Nej! Sverige skall inte ha några fullmaktslagar, det är för farlig, särskilt med S vid makten. Statskuppen
kom egentligen efter förra valet. 60% av folket röstade på partier som lovade att avsätta Löfven, men diktatorn sitter ändå kvar mot folkets uttryckta vilja.

Folk borde ha fattat på förhand, att Annie Lööf inte menade allvar med sitt snack, om att driva bort Löfven till varje pris och att Alliansen i praktiken redan var död. Folket borde man ha insett detta och sedan tagit konsekvenserna och rösta rätt. Många insåg det i god tid före valet, men inte alla mittenväljare. Hade svenska folket varit mer upplysta och villiga att tänka, så hade MP och L åkt ut i senaste valet och C hade försvagats rejält.

Hur många år släpade regeringen med fötterna, innan man ens började se över terrorlagstiftningen?
Hur mycket snabbare kunde man pressa igenom gymnasieamnestin?
Hur har regeringen hanterat Coronakrisen hittills?

Det är inte befogenheter regeringen behöver, det är vilja och kompetens, att agera i medborgarnas bästa intresse som saknas.
Samma regering som vill frånta makten från riksdagen.
Samma regering som vill förbjuda anonyma kontantkort och därmed försvåra diskussioner på Internet.
Samma regering som vill inskränka yttrandefriheten för framförallt alternativmedia-journalister med 2017:70, lag om utlandsspionage.

Vi kan vara illa ute, om det skulle bli att regeringen får mer befogenheter. Folk har kort minne men... För inte så länge sen var kritik av vissa saker knappt tillåtet. Detta var i en tid av full demokrati. Att då lita på att våra rättigheter såsom yttrandefrihet kommer respekteras, om vi får en sorts temporär diktatur? Det är urbota dumt.

Samhället är redan enormt påverkat av politisk korrekthet vilket är en sorts läror som verkar bra, men som inte är det. Genusvetenskap på förskolor och annat... Och återigen detta medan vi har demokrati.

Vem litar på politikerna i den grad de tror de kan hantera detta? Hur naiva är folk egentligen?
Expressen: ”Anser ni att oppositionen ska stöda detta förslag? Det är naturligtvis bra om regeringen snabbt kan fatta beslut kopplat till att bekämpa Coronaviruset, men det minskar riksdagens makt betänkligt. Finns naturligtvis möjligheter att sossarna även använder sin ökade makt till att attackera sina motståndare som SD och andra nationalister. ”

Stefan Löfven har ju redan sagt att det är han som har det yttersta ansvaret. Och det har ju gått sådär..... För guds skull ge inte mer makt åt denna odugliga regering! De behöver själva en förmyndare.

Tillägg ett tim senare: "Danska Folketinget antog den 2:a april 2020 en ny lag som gör det möjligt att stänga webbplatser och att ge böter eller fängelse till personer som publicerar information om Covid-19 som inte följer myndigheternas riktlinjer.

Per Braendgaard har studerat den klubbade lagen och skriver att det är särskilt vissa paragrafer som är anmärkningsväda för alla som deltar i den offentliga debatten om åtgärder och hanteringen av Covid-19 i Danmark. Han vill gå så långt som att kalla lagen för en våldtäkt på yttrandefriheten.

Per Braendgaard skriver att det handlar om att sända ut en politisk signal. Han drar sedan slutsatsen att yttrandefriheten om corona nu effektivt tas bort. De instanser som inte får ifrågasättas i Danmark är Sundhedsstyrelsen, Seruminstitutet, Polisen, Hälsoministeriet och Statsministern." 

1 kommentar:

  1. Jag är redo!
    Redan knutit näsduken runt babords överarm.
    Nu kör vi!

    SvaraRadera