tisdag 28 april 2020

Dagens Covid-19 tisdagen 28 april!

Inrapporterade +695 nya fall, +35 IVA + 91 döda och totalt 2380 döda. Det kan tillkomma fler döda och man varnar för en ökning. Hittills så har siffrorna stigit i mitten av varje vecka och varit som högst på torsdagar och fredagar.
Tegnell: ”Jag vet inte riktigt varför eftersläpningen ser ut så, men det är nog lite för tidigt att ropa hej än.”
För alla som inte förstår hur Tegnell presenterar siffror och som tror det är på väg att gå över, så betyder "nedgång i IVA vård i Stockholm, att det börjar fyllas upp i övriga landet." Helt enkelt för att de inte har plats i Stockholm och skickar patienter till andra regioner för IVA vård. Media skrev om detta redan igår och det är ett dåligt tecken, men Tegnell får det att låta bra.
Dessutom får sjukvårdspersonalen lite ”andrum.”

Att
Tegnell redan öppet säger att eftersläpning från helgen finns och att dom imorgon ska kontrollera och ge mer korrekta siffror. Det kommer troligen bli en uppgång i rapporterade döda. Dagens siffror kan vara i rejäl underkant.

Klart alla vill att det ska peka nedåt, oavsett vad man tycker om
maktens strategi. Det är precis faran med, att lyssna på dessa presskonferenser. Man får intrycket att allt ser bra ut, så länge man fortsätter tvätta händerna. Tegnell har sagt exakt samma sak från att vi hade 1 dödsfall till 160+ rapporterade en dag, ingen skillnad, det värsta han sagt är väl "det är värre än en influensa". Problemet är alla eftersläpningar som gör att framförallt stockholmarna börja slappna av och ökar smittspridningen. När Tegnell rapporterar stabil platå, när det uppenbarligen inte är så. FHM har verkligen manat till allvar inför kommande helg.

Först när det slutat öka veckovis kan man säga vi nått en platå, inget pekar på att vi är där än.
Det känns som att vi inte kommer någonstans? Det är hela tiden ”nästa vecka.” Det är agendan ser ut från regeringen/FHM och det är en taktik från alla . Skjuta upp problemet, skjuta upp obekväma frågor, få människor att hoppas.
Regimtrogen media tonar ned läget och låtsas ställa "relevanta" frågor för att inge en falsk trygghet hos folket, politiker håller käften, Löfven gömmer sig. Tegnell ljuger rakt ut och myndigheter backar upp politiker. Sjukvårdsledningar jobbar med mörkläggning. Regeringen/myndigheter och med stöd av regimmedia bedriver systematisk massmanipulation av befolkningen, de bedriver systematisk "dödshjälp" utan godkännande av anhöriga. Detta visar hur illa demokratiskt Sverige är idag!
Sjukvården fyller inte upp platserna ifall någon yngre som är sjuk behöver vård. Ännu ett sätt för svenska regimen att frisera siffrorna och fullfölja ättestupan på gamla och sjuka.
SVT 17 april 2020: ”Vårdpersonal i Stockholm larmar om att vissa patienter inte får intensivvård trots att det finns lediga platser. Nu inleder Inspektionen för vård och omsorg (IVO) en tillsyn av Karolinska. Enligt tipsen som inkommit till IVO ska bort prioriteringen dock ske på flera sjukhus i regionen. Bland annat uppges det att patienter nekats intensivvårdplats för att patienter med bättre prognos kan komma att behöva den senare.”
Epoch times 18 April 2020 : ”I ett av tipsen som tv-kanalen (SVT) har tagit del av står det att man ”vid upprepade tillfällen upplevt att de patienter som bedöms kunna behöva respiratorvård under lång tid” har blivit nekade intensivvård ”med argumentet att en yngre patient med bättre prognos kan komma att behöva platsen om några dagar, när intensivvårdsplatserna i regionen tar slut.”
Sverige hade inte ens personal till sina ordinarie 526 platser när
Covid-19 startade. Då pratade man om 3 dygns uthållighet. Idag över 1000 platser.

AB: "Busstrafiken i Jönköping står still sedan lunchtid i dag, efter att fackförbundet Kommunal lagt ett skyddsstopp på grund av smittorisk för chaufförerna, rapporterar Jönköpings-Posten." Andningsskydd, andningsskydd, andningsskydd ! Det börjar bli dax i att ta tag i det där nu, går inte att låtsas som det regnar hur länge som helst.
FHM/
Tegnell har sagt att det är en kontaktsmitta och droppsmitta som absolut inte sprids genom luften. När han har bestämt att något är en droppsmitta så kan det bara genereras stora droppar som omedelbart faller till marken när folk hostar och nyser. Därför behövs inga andningsskydd. Skydd i form av "tvätta händerna" räcker.
Från och med denna vecka är det obligatoriskt att bära munskydd i butiker och i kollektivtrafiken över hela Tyskland. Nere i Berlins tunnelbana säljs enklare munskydd via automaterna som annars saluför läsk, godis och kontaktlinser.
Nyheten var ute i utländsk press häromdagen: ”Covid misstänks orsaka inflammationer hos barn. Experter i Storbritannien och Italien utreder en eventuell koppling mellan Covid-19 och ett oväntat stort antal barn som drabbats av en ovanlig inflammatorisk sjukdom. Några av dem har avlidit.”
Om detta stämmer måste vi stänga ner skolor och förskolor.

Hur kan svenska politiker och FHM ständigt komma undan med "att ingen vet vilken strategi som är bäst" och att "med tiden har vi svaret"? Svenska myndigheter har aldrig bekämpat någon pandemi tidigare, varken Sars eller Ebola.
När man inte känner till ett virus egenskaper eller hur det ska bekämpas, varför inte då ta det säkra före det osäkra och vidta så mycket skarpa åtgärder man kan från början?
För Foliehatten känns det som regering och myndigheter kommer undan med så mycket "rundsnack" i den här pandemin, att det inte är sant. När ska någon börja ställa de spetsiga frågorna?

Sverige har i dagsläget 5 ggr högre dödstal än Norge och Finland i förhållande till befolkning. Om det visar sig i pandemins slutfas, att de övriga nordiska länderna handlade rätt med kraftfulla restriktioner i tidigt skede och att dödstalen blev lägre än i Sverige, samt att ekonomin inte blev nämnbart bättre i Sverige, ligger regeringen riktigt pyrt till.  Kommer Löfven att erkänna att de agerade fel?
Varje dödsfall i Covid-19, i vilket land det än uppträder, är ett stort misslyckande om man inte har gått all in i åtgärder för att förhindra smittspridning.
Finland (och Island) kommer klara sig bäst ur denna pandemi av de nordiska länderna. Regeringen borde efter denna pandemi avsättas eftersom de agerat vanvettigt från "Dag 1" och inte agerade för att Sverige skulle vinna tid och bromsa spridningen i denna dödspandemi och största kris i svensk modern tid.

Tegnell är låst i sina positioner. Han bestämde sig tidigt för att att Covid-19 var en överdriven skitgrej som aldrig skulle få spridning utanför Kina, eftersom det gällt en del andra virus. Han har bara gjort avsteg från den linjen när det blivit absolut nödvändigt efteråt.
Allt finns på nätet svart på vitt och Tegnell kan inte springa ifrån det han sagt.
16 januari: ”Folkhälsomyndigheten bedömer risken för att smittan sprids till Sverige som mycket låg” skriver Folkhälsomyndigheten, som uppmanar personer som besökt Wuhan och fått hosta och feber att söka vård.
Tegnell understryker att det inte är fastslaget att coronaviruset kan sprida sig från människa till människa.
– Nej det är inte fastslaget, det är möjligt att det har en liten sådan kapacitet men för att bli riktigt stort och allvarligt i sådana utbrott så måste virus vara ganska bra på att sprida sig från människa till människa och det är det helt uppenbarligen inte, säger Tegnell till Sveriges Radio.
Tegnell säger till Sveriges Radio att människor som reser till berörda områden i Kina inte har någon anledning att tänka på något särskilt.
– Nej, det tycker jag inte. Det är ju som alltid att man ska vara noga med handhygien och sådant men allting talar väl för att man har lyckats bli av med källan till infektionen just den här gången i de här delarna av Kina också.”
Problemet är att det dels inte finns några bevis att det går att ”utrota” viruset och dels är omöjligt att säga hur lång tid det skulle ta. Visst Nya Zeeland kanske tillfälligt kan göra det p.g.a. sitt geografiska läge, men vad händer så fort de öppnar gränserna igen? Att ett fattigt land som Vietnam säger sig ha gjort det ska man nog vara mycket försiktig med, det är nog lite som att Nord Korea aldrig haft det.

Idag kom en strålande nyhet!
Ett vaccin utvecklat i Oxford har bland annat testats på apor som utsattes för stor mängd coronasmitta men aldrig blev sjuka och man räknar med att ha vaccinerat 6000 personer i maj. Om allt går som det ska kan detta  vaccin vara klart redan i september i år, uppger New York Times.  Forskarna hade en fördel, de började arbeta med vaccinet mot ett annat coronavirus redan förra året. 

5 kommentarer:

 1. Finns inte ens test för cv19.... o det reggas dessutom helt godtyckligt... så helt meningslöst att jämföra siffror mellan olika länder på det sättet.
  Det har hittills inte dött fler än under influensaperioden 2018.

  SvaraRadera
 2. Unknown! Ser att skivan "hakat" upp sig. Du får nog "uppdatera" dig! KTH/Danderyds sjukhus har tagit fram ett test, med nästan 100% träffsäkerhet. Utfallet för 500 kommer snart att presenteras!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns inget som fungerar så. Bara baserat på antaganden. Kan läsa mer här:
   http://thehealthcoach1.com/?p=7440

   Sen att diverse företag naturligtvis kommer försöka sälja in sina påhitt är nåt helt annat. Du kan själva räkna med hur mkt $ det kommer finnas i det där.

   Radera
 3. Löfvens besked: Hellre låta vårdpersonal smittas än stoppa trängselskatten

  https://twitter.com/Expressen/status/1255088813963124736

  Kan det bli tydligare vad som är regeringens viktigaste mål?
  I stället för omsorg om hälsan för de som sliter med låga löner så prioriterar regeringen pengar. Fy fan!
  Samtidigt så höjer väljarna regeringen till skyarna. Både regering och väljare torde vara totalt blåsta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du kommit på detta nu först?
   Orkar mentalt inte komma med uppgifter från minst 75 år med
   galenskaper.

   Radera