tisdag 31 mars 2020

Dagens Corona!

Foliehatten lyssnade på vetenskapsradio och på dagens presskonferens. Han drar några slutsatser:

Vetenskapsradion P1:
-
Anders Tegnell: Testa alla har ingen effekt.
-WHO: Testa, Testa, Testa!
-Karolinska sjukhuset: Vi har ingen kapacitet att testa alla.

Presskonferensen:
-Landsfadern: Det är vår plikt (alla individer) att inte sprida smitta.
-Man försöker minska hastigheten i smittspridningen.
Först nu kommer besöksförbudet på äldreboende.
Även om många redan stängt. Inget annat än en ren jävla skandal! Stackars äldre, anhöriga och personal som har blivit drabbade p.g.a. dessa klåpares sena beslut. Så snabbt och så effektivt. Spetskompetens!


Både Stefan Löfven och Anders Tegnell säger att det är arbetslinjen som gäller. Löfven pekade nästan ut slöfockarna från sjukvården och polisen som passar på att ta lite extra betald semester. De ska nu testas och ska börja jobb, snuva eller inte snuva. 

Det är uppenbart varför Anders Tegnell igår vägrade ta upp de som är asymptomatiska spridare, eftersom man då får folk att vara hemma p.g.a. det. Det är näringslivet nu som ställer krav säger Lena Hallengren. De måste testa testerna först, så de inte visar vilken tillförlitlighet testerna har.
1) Man har tagit hit smittan genom underlåtenhet i åtgärder.
2) Nu lägger man över den avgörande delen utvecklingen på individansvaret, men regeringen menar ändå, att de tagit ansvar.
3) Det finns ingen beredskap och få resurser, därför gör man detta.

Anders Tegnell är fortsatt BagdadBob och "Rekommendationerna" fortsätter. Fortfarande gör man inte det man behöver göra och man har struntat i detta från början. Nu är det individansvaret som är avgörande för staten kan inte ta det, men man vill fortfarande, att staten skall få bestämma. Man vädjar till stockholmarna att stanna hemma istället för att ta ett beslut, att de skall stanna hemma över påsk.
Ladorna är tomma, trots att Landsfaders skryter/ljuger om statens goda finanser, beredskapslagren är skrotade.  De eldades(flera miljarder) och värmde upp Boden i ett halvår. Apoteksmonopolet avskaffades 2009 och med den mycket sämre lagerhållning.

Landsfadern:
"Bli värre innan det blir bättre!"

Politikerna är totalt handlingsförlamade. De vågar inte ta ansvar utan skjuter över det på medborgarna. Vi har ett system som endast är anpassat för goda tider och nu när det inte är goda tider, så vägrar man att anpassa systemet. Självklart leder det till en kollapsad underdimensionerad sjukvård och massdöd. Men så länge politikerna inte har tagit ansvar, så kan de skylla på, att det var folkets eget fel, för de tog inte ansvar. Den linje som regeringen har drivit, beror på - ekonomiska skäl!”

Jämför vi med övriga Norden:
Norge: smittade: 4494, avlidna: 34
Danmark: smittade: 2815, avlidna:
90
Finland: smittade: 1418, avlidna: 13
Sverige: smittade: 4489, avlidna: 192
Ungefär samma startpunkt, samma förvarning, men olika beslut. Alla utom Sverige har infört skarpa beslut.

De siffror som FHM går ut med om döda och tillfrisknade från IVO stämmer inte, anser många på sociala medier. Nu har Expressen skickat en storkanon Niklas Svensson till FHMs pressis. Bådar inte gott för FHM. Han pratar om vårdpersonal som blivit Coronasmittade. Snart får vi läsa i Expressen reportage om risker för att jobba som läkare och sjuksyrra.Dagens mest intressanta artikel i SVT:rtroende ökar kraftigt för regeringen!” Det är därmed officiellt bevisat, svenska folket är idioter.


Stefan Löfven kör nu presskonferenser var och varannan dag om något som de kunnat skicka iväg ett pressmeddelande om. Men genom presskonferenser lägger han beslag på hela medieutrymmet. De andra politiska partierna, har inte en chans. Löfven skryter om att alla är överens!

Löfven och sossarna kommer att gå stärkta ur detta, hur det än slutar. Succé och Löfven blir helgonförklarad, går det åt helvete så får Tegnell ta smällen och oppositionen har heller inte sagt emot, så S kommer stärkta även ur det. Det enda som kan sänka sossarna är om tillräckligt många pensionärer (s väljare) trillar av pinnen.


MSB: Vi arbetar med desinformation från yttre makt. Det skapas ryckte om att vår regeringen inte gör något för att bekämpa Covid19. Haha... ja de måste va en yttre makt som kan komma med nåt sånt. För vi i Sverige ser hur mycket som verkligen görs. MSB vill att vi uteslutande skall inhämta vår "information" om Corona pandemin från svenska myndigheter. De vill också att vi skall tänka källkritiskt. Foliehatten undrar om de själva ser ironin i detta?


Med en GD som Eliasson kan det inte bli något annat än "Russian bots" eller "utländska aktörer" som man kallar det. Precis som att man är ett gäng hjärndöda Clinton-supportrar på Reddit, istället för Sveriges spetskompetens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar