tisdag 24 mars 2020

Komikerprogrammet Parlamentet har flyttat in i SVT-Rapport!

Häromkvällen var det komikerinslag på högsta nivå i SVT-Rapport. Först var det Patrick Oksanen som ser ryssar och kineser i varje buske med en PC som skickar fake news om Corona och därefter kom allas vår vapenvägrare till försvarsminister Peter Hultqvist som med en myndig röst deklarerade: ”Syftet är att skapa oro, underminera och minska förtroendet för regeringar och myndigheter som sysslar med det här på ett seriöst sätt.”
Oksanen säger i inslaget i Rapport, att det är Kina och Ryssland men också ”högerextrema sajter” som med olika lögner och hittepå sprider desinformation!

Ingen har väl missat att vi lever i ett liberalt imperium och att de flesta liberaler är korkade och man saknade transorna i det liberala imperiets reklam. De är i gott sällskap med många svenska journalister.
En av dessa journalister är den liberala f.d. ledarskribenten Patrik Oksanen som fick lämna
HelaHälsingland hastigt och lustigt, där hans framfart tidigare har noterats av Foliehatten.

Han
har nu skaffat sig ett nytt jobb på Svenskt Näringslivs, finansierade Fri Värld. Foliehatten undrar när Svenskt Näringsliv skall vakna och inse, att det som Oksanen producerar skadar dem och han kan faktiskt inte fatta, att Svenskt Näringsliv betalar för det här. Det är inte ens bra Kontra-propaganda, utan ett enda stort skämt!
 
Oksanens senaste bravad är att han, tillsammans med Henrik Sundbom, snickrat ihop en rapport på 19 sidor som handlar om desinformation från Ryssland och Kina.
I en del av rapporten har de tittat närmare på hur svenska alternativmedier, som exempelvis hatsajterna Fria Tider och Samhällsnytt, skrivit om pandemin. Till skillnad från högerextrema mediekanaler i USA, så har de rena konspirationsteorierna i stort sett varit frånvarande på de svenska sajterna.
Sundbom: ”Det är en skillnad mellan de amerikanska sajterna, som gått ut väldigt hårt med konspirationsteorier, och de svenska. Det finns lite av det här men inte på de stora vällästa sajterna. Jag har inget bra svar på varför det är så men jag gör observationen att man inte tar in konspirationsteorierna på samma sätt.”

När Foliehatten läste rapporten trodde han att skämttidningen MAD hade återuppstått. Foliehatten sörjer fortfarande att Svenska MAD gick i graven. Den eminenta insändarsidan FFF (Forum För Fårskallar) hade varit något för Oksanen & Co att bita i.
Hela rapporten består
av spekulationer och hänvisningar till vad andra journalister tycker. När bloggaren Katrin Zytomierska i rapporten framstår som en rysk eller kinesisk "desinformatör", förstår alla att Oksanen/Sundbom totalt har tappat det mesta! När Oksanen/Sundbom dessutom anser att Peter Wahlbeck, Cypriotiska Kyrkan och Grekisk-ortodoxa kyrkan är ryska och kinesiska "desinformatörer", är det riktigt ila! Foliehatten trodde han skulle tappa andan, när han insåg, att de ville lösa den så kallade "desinformationen" med censur.
 
Vi kan också notera att David Baas, är i farten igen och ger Oksanen eldunderstöd. Den här gången tar han sig an den "desinformation" om Corona-viruset som sprids av "högerextrema" grupper och han kryddar anrättningen, med att kalla satirsajten Long Phung för hatsajt! Long Phung låter helt klart som ett fruktansvärt seriöst desinformationskonto. Det är snarare egna fördomar som kan få en att tro, att det helt slumpvis skulle dyka upp en kines med det på svenska felklingande namnet.
Andra som också gick på samma nit var, när ett plan från Kina nödlandade i San Fransisco för några år sedan och media lyckades få tag i en praktikant på NTSB som talade om besättningens namn.
"Wi Tu Lo, Sum Ting Wong, Ho Lee Fuk samt Bang Ding Ow."

Otroligt nog började det inte ringa några alarmklockor, utan dom sände ut det hela.
Patrik Oksanen glömde i Rapport att säga: "Sparka Min Phung!"

Studerar man närmare vad ”Expoiten” Baas skriver inser man snart att det är en parad av främst nationalsocialistiska reaktioner på virusets framfart, och ingen riktig "desinformation". Rubrik: Så används
Coronakrisen av högerextremistiska krafter.
 
Att SVT-Rapport sände ett ett inslag med Oksanen på bästa sändningstid var kanske för att hjälpa liberalerna litet, för de ligger pyrt till i opinionen.

Många har kanske inte insett, att sprida sin bild av hur världen är beskaffad använder sig Ryssland primärt av Russia Today. Kineserna använder sig av sin internationella TV-kanal CGTN. Iranierna av Press TV. Qatar av Al-Jazira. Sverige använder sig av Public Service och såklart Bonnier och Schibsted-ägda bolag som propaganda kanaler.
 
Vi som civila mediekonsumenter kan tacksamt läsa se och titta på allting, för att skapa oss en bild av läget. Vad vi definitivt inte behöver är Patrik Oksanen och de sagoberättelser han försöker lura i oss, att vi skall tycka och tro.

Alla kan fundera på vem som gör bäst militärpropaganda? Foliehatten röstar på Sverige! Hultqvists inlägg var avgörande. Han ska nog inte tänka högt. Hjulet snurrar, men hamstern är död!3 kommentarer:

 1. Hultqvist vapenvägrare, det var en nyhet. Då detta är sant enligt denna säkra underhållande sidas skribent erindras att Sverige har haft en Tomhylsa som försvarsminister. Nu en omfångsrike socialdemokrat som ansåg att Sverige inte var värt att försvaras är nu en tom tunna. Tomma tunnor bullra som kännt både bäst och högst.

  Härmed tilldelas PH utmärkelsen att tilltalas: Försvarsminister Tomma Tunnan. I ej officiella sammanhang Tomtunnan eller kort och flott. TeTe
  Inte dåligt marscherat av en vapenbedragare.

  SvaraRadera
 2. I juni 1978 började Peter Hultqvist sin värnplikt på Dalregementet och var där i 57 dagar. Därefter sökte han vapenfri tjänst, vilket beviljades ett halvår senare. Han slutförde sin värnplikt genom expeditionstjänst inom Kriminalvården.

  SvaraRadera
 3. Han härstammar ju från finsk stam. Verkar inte ( tack och lov!!!) som
  om detta är ett typiskt finskt beteende!
  Då hade jag inte fått någon hustru från det landet!
  Egoist som man är.

  SvaraRadera