torsdag 19 mars 2020

Epidemin som tvärnitade allt!

Säg vad man vill om Coronaepidemin, den har verkligen satt tvärnit drömmen om en öppen egendomlig värld utan verkliga gränser, med frihandel och fri rörlighet överallt och utan handlingskraftiga regeringar. 

Samhället är extremt beroende av, att hjulen ska fortsätta snurra. Pengar kommer att kastas över oss från helikopter, så att köpladorna inte ska behöva stänga. Unga kvinnor får fortsätta att sätta i sig pizzor hos Pizzakungen, innan de går vidare till eftermiddagspasset på Kom-Vux. Ett par hundra meter orkar de i alla fall rulla fram. Det är många som inte arbetar i landet och behöver hållas under armarna. Det pengaflödet kommer inte att sina i första taget. För då lär det bli oroligt på allvar.

Nu om någonsin tidigare passar beskrivningen "dekadent" på vårt samhälle. Foliehatten är medveten om, att det är problematiskt att skriva så. Man sa samma sak i slutet på 1800-talet, då samhället förändrades i rasande takt och många anser att det inte blev sämre, utan bättre, i slutändan. Nu finns det inga tecken på förändring alls, förrän kanske till sommaren!

Sverige befolkas idag av personer med liten kontakt sinsemellan. Många producerar inget. Många gör ingenting på jobbet. Många ägnar sig åt tidsfördriv. Vad är det för sätt att leva? Det är ovärdigt. Det dessa människor skulle behöva uppleva, är något riktigt verkligt. Där tog det tvärstopp för Foliehatten, för han vet inte vad som skulle göra susen! Allt handlar bara om Corona.
Det finns också en gräns, där samhällets väl och ve blir viktigare. Många svenska vänsterliberaler är för unga för att ha varit med om dåliga tider och blir därför vänsterliberaler av Ayn Rand typ. Kaosliberaler av nattväktarstatstyp som Annie Lööf. En Annie som nu så smått börjat lämna sitt moderskap och börjat sprida sin dynga igen på twitter.

Myndigheterna har i förbifarten i sina dagliga informationsträffar, i förbifarten nämnt triage, utan att det uppmärksammats nämnvärt.
När man nu från officiellt håll säger, att man inte ska prioritera vissa grupper vid de få vårdplatser som finns under pågående kris, menar Edward Blom att det är helt fel och att man ”självklart” bör fokusera på de yngre.
Blom på twitter idag: ”Låter helt vansinnigt att svenska myndigheter säger att man inte ska åldersdiskriminera vid val av vilka patienter som ska vårdas och vilka som ska lämnas att dö. Att prioritera unga framför de som redan levt sitt liv borde vara självklart.”
Det Blom pekar på är, när verkligheten snart kolliderar med svensk jämlikhets- och jämställdhetspolitik så skapas svåra etiska dilemman. Hur man än gör kommer det att bli fel, då ingen får diskrimineras. Foliehatten funderar om inte Blom gjort en grov missbedömning. Blom trodde att han skulle ta poäng där, bland den breda allmänheten och inte bara hos likasinnade kappvändande vänsterliberaler. Han kanske tänkte mest på sin egen börs, när han skrev på twitter. Kanske har han inte sina föräldrar i livet eller så är han ett typexempel på vänsterliberal samvetslöshet.
Men en intressant bieffekt är att "indoktrineringen" nu har bytts. Nu handlar det om att visa sig duglig och duktig i pandemitider. Helt plötsligt har drygt t miljoner invandrare och hela "klimatkrisen" glömts bort. Invandrarna och Greta är helt plötsligt skuggpersoner. De var ändå inte till för sig själva, de var alltid statister i medelklassens liv, ett medel för moralisk konsumtion, där målet var att upphöja sig själv.

Socialdemokraternas förlängda arm ställer nu krav på, att man inte ska vräkas från sin lägenhet om "man missar en hyra." Men att missa en amortering och att banken tar tillbaka 6-miljonersvillan, det går bra.
De ekonomiska konsekvenserna av den kris som bör infinna sig nu, lär slå hårt mot låntagarna. Det finns familjer som inte klarar ens ett litet inkomstbortfall. Amorteringar som det krävs två löner för att klara av. Om en lön faller bort eller någon blir sjuk långvarigt, så finns det precis som i övriga Sverige, absolut inga marginaler. Staten har knappast medel att kliva in och rädda den som saknar möjlighet att amortera, vilket det finns krav på numera. Det kan sätta hela bygget i gungning. Blir oerhört spännande att se, hur politikerna och media tacklar detta. Det går knappt ens att föreställa sig skriverierna i media om medelklassen ska börja tvingas lämna jobb och bostäder. Då får man börja leta efter förklaringar till att det blivit så. Kanske läge att poppa popcorn, men bara om du har en betald bostad.

Foliehatten poppar popcorn och njuter av, att de här förljugna senmoderna vänsterliberala excesserna går i graven. Slut på allt åsiktsflashande där det bara handlat om att vårda sitt eget varumärke. Åsikter som markörer för sig egen förträfflighet som helst vissas upp som fetischer på festerna på Södermalm. Slut på kolporterandet av perversa åsikter som att "only the sky is the limit." Slut på den reklamstyrda dominansen av kvinnor i media som styrts av mediebyråer som förvänt synen på SAS så till den milda grad, att den famösa reklamfilmen om att "inget är skandinaviskt" kunde produceras. En sorts slutpunkt absolut.
En annan intressant fråga är, när kan vi sätta slutpunkt på Corona eller …..!

1 kommentar:

  1. Man kan bli vansinnig på "sjuka" människor somm ständigt svänger sig med uttryck som "prioritera unga framför de som redan levt sitt liv" Ingen har väl "levt sitt liv" förrän man dör.

    En människa på 70 år kan vara hur frisk och pigg som helst och ha ytterligare 20 år kvar att leva, men få corona och då plötsligt döms man till döden i en sjuksäng utan intensivvård bara för att nån yngre skall ha intensivvården.

    Det måste vara yngre människor utan äldre släkt som yttrar sig så.

    SvaraRadera