måndag 30 mars 2020

Syrier med PUT åkte redan för ett par år sedan till Syrien på semester!

I början av 2019 var ungefär 19 procent av Sveriges befolkning,
1 960 000 personer födda utanför Sverige, enligt SCB.
Invandring från Syrien har varit stor de senaste åren och de är idag, den största gruppen som har Syrien som födelseland.
Sedan något år tillbaka är det endast i Idlib i nordvästra hörnet av Syrien mot gränsen till Turkiet som det finns ett muslimskt al-Quida fäste kvar. Turkiet stödjer dessa rebeller till Syriens och Rysslands förtret! Övriga Syrien har sedan flera år varit ett ganska säkert land och under kontroll av regeringen. För den som vill få en ganska objektiv bild av kriget i Syrien har norska Steigan gjort en mycket bra sammanställning. 

Migrationsverket har de senaste åren varit mycket frikostiga med att dela ut PUT och än idag ansöker syrier asyl.

Sedan några år tillbaka
har det varit möjligt för syrier med asyl i de nordiska länderna att sommarsemestra i Syrien. Den syriska resebyrån Nakhal, som anordnar resorna, satte in direktflyg mellan Billund i Danmark och Beirut. På Beiruts flygplats väntar
sedan direktbussar till alla hörn av Syrien.

HegeStorhaug i Norge skriver: ”Syrier från hela Europa uppmanas att åka på en sommarlov till Syrien. Ett libanesiskt företag har öppnat direktflyg från Billund i Danmark till Beirut och vidare med buss "till hela Syrien". Enligt flyktingkonventionen innebär detta att nu alla syrare i Norge som har fått skydd under de senaste åren kan skickas hem och bygga sitt land. Great! Eller vad säger Jonas Gahr Støre som pressade regeringen att ta med 8000 extra syrare till Norge?

2018 gick den syriska regeringen för första gången ut i offentliga medier och bad de mer än fem miljoner syrier som lämnat landet, att återvända och vara med att bygga upp Syrien igen. Efter sju års krig kontrollerar nu regeringen 91 procent av det syriska territoriet. Tillkännagivandet från regeringskonton gick ut tisdagen den 3 juli, rapporterar Breitbart. Med den syriska regeringens vädjan anser de, att de syrier som fick asyl, var det ursprungligen avsett för: tillfälligt skydd. Det var precis som finnar,danskar och norrmän gjorde under WW2. De sökte skydd i Sverige och återvände sedan till Norge,Danmark och Finland.
 
Dagens Syrien har nu gått tillbaka till den situation som rådde innan det av väst startade inbördeskriget. För den vanlige syriern  finns det absolut inte någon anledning eller skäl att söka asyl i Sverige. Alla länder i EU som generöst gav asyl åt syrierna borde kunna arrangera "Operation Hemresa" för de hundratusentals syrier.
Sverige var det första land som redan i september 2013 erbjöd alla syrier asyl och PUT, vare sig de uppfyllde asylkonventionens
asylskäl eller inte och anledningen var naturligtvis det hastigt förvärrade inbördeskriget i landet.

2017/18 fanns 172 258 syrier med PUT i Sverige. Expertgruppen för offentlig ekonomi (ESO) har räknat ut att varje person med PUT kostar det svenska samhället ca 74.000 kronor per år. Det blir 12,8 miljarder varje år.
Idag finns det absolut inte någon anledning att ge syrier asyl eller PUT och man kan starkt ifrågasätta regeringen, varför de inte via MV, ser till att stoppa detta. Det regeringen borde överväga att göra, är att uppmana syrierna att återvända. Ge ett generöst bidrag för återresan och en grundplåt till det nya livet i Syrien och det skulle ändå kunna bli en ekonomisk vinst för de svenska skattebetalarna. Trots allt borde alla syrier vara angelägna om, att återvända till sitt land och starta återuppbyggnaden.
Frågan är om de är så intresserade av att lämna den trygga och säkra ekonomiska bidraget som de får varje månad till en osäker ekonomisk framtid!


3 kommentarer:

 1. Jag tror du helt missförstått svensk flyktingpolitik.
  Så här är det.
  Socialdemokraterna har skrivit under ett avtal med Islamistiska företrädare att muslimer skall ha hemortsrätt och medborgerliga rättigheter i Sverige mot att dessa röstar på det Socialdemokratiska partiet vid samtliga val de är berättigade till.
  Eftersom majoriteten av de Syrier som nu kommer till Sverige är IS-krigare och deras anförvanter är de faktiskt riktiga flyktingar, de flyr rättvisa och konsekvenser av sin dödskult, de flyr undan Syriens legitima styre.
  Självklart håller Sveriges Socialdemokrater sin del av överenskommelsen och förser dessa krigare med alla de förmåner dessa önskar.
  En svensk står vid sitt ord.

  SvaraRadera
 2. Peter! Du har säkert rätt. Intressant ändå att så många åker på semester till Syrien, precis som till Iran. Många inom vårdyrken passade på att sticka och nu vill regimen få tillbaka dem. Att Sverige behåller analfabeterna är kanske inte så konstigt - sossarnas valboskap! Du känner väl till varför väst ville få bort Assad!

  SvaraRadera
 3. De som nu semestrar i Syrien är de som kom till Sverige då Assad såg ut att förlora kriget.
  Dessa föredrar gratis allt för klanen framför nationell samling kring ett dåligt betalt riskfyllt projekt som kan kullkastas närhelst USA önskar.
  IS-folket sitter tryggt i Sverige och väntar på bättre tider, kommer inga sådana inom deras begränsade tålamods gränser kommer de starta sin väpnade väckelserörelse här i Sverige.
  De har ett heligt uppdrag, välsignat av Gud och det svenska socialdemokratiska partiet.

  SvaraRadera