måndag 16 mars 2020

FN och EU är helt tandlösa när det är kris!

Har någon hört talas om uttrycket "det internationella samfundet?" Sverige har varit mycket besatt av ett idealistiskt socialt patos som projicerats på det här samfunden som på något dunkelt sätt ska legitimera landet Sveriges sociala ambitioner. Ja, rent av garantera dem. Finns det någon FN-rättighetskatalog eller konvention som Sverige inte ratificerat?

När det passat har Sverige hänvisat till de här minst sagt diffusa samfunde
n, för att slippa debatt. När det nu är kris, visar det sig att det inte finns något telefonnummer till katastrofhjälp.
Den här gemensamma säkerheten via internationella organ och internationella samarbeten som EU och FN, visar sig vara helt värdelösa och helt tandlösa vid en internationell kris. Det vi också nu ser, är en kris för den svenska modellen som vi lärt känna den och avsky den. Det är väl bara krig och farsoter som kan få folk, att återfå balansen igen och kanske inse att både EU och FN, är inga samfund man kan få hjälp av. Frågan alla borde ställa sig, varför Sverige bundit upp sig så totalt!
 
Sverige har bundit sig hårt vid den liberala idealistiska skolan inom internationella relationer. Det finns ett väl utvecklat tankesystem som bland annat handlar om:
Den demokratiska fredsteorin - demokratier krigar aldrig med varandra enligt denna
Ömsesidigt ekonomisk beroende genom handel ska omöjliggöra krig
Starka internationella institutioner som EU, Världsbanken, NATO, FN, etc. ska binda upp länderna

Men problemet är att när det är ett nödläge för en nation så finns det ingen som svarar när man ringer 112
eller så är den som svarar när Löfven ringer helt maktlös, eftersom denne är helt beroende av andra nationers insatser.  De liberala institutionerna har i själva verkat mycket lite makt. IMF kan kanske trycka till fattiga greker, men aldrig Tyskland eller USA.
 
Vi har nu fått svart på vitt, att FN, EU och andra samarbeten fyller bara en funktion i fredstid, att man sätter sig ned gemensamt och tar fram en massa avtal som medlemsländerna förbinder sig att följa, men som nästan samtliga saknar betydelse i praktiken. FN via IPCC försöker suga ut så mycket pengar det bara går, med sina falska och lögnaktiga spådomar om klimatet. EU är inte mycket sämre och går i samma fotspår och bägge dessa samfund har snart dansat sista dansen. Krisen har visat, att det är nationella intressen som nu styr.

Är det inte även intressant att EU, Festung Europa och det fina i att unionen bildat front för att gemensamt mota Erdogan-migranterna i grind blev det sista som diskuterades innan Corona madness kom att överskugga allt över en natt?

Först var det bra, att staterna i EU gav Grekland sitt moraliska stöd när "le hommes barbus" stormade mot taggtråden vid turkiska gränsen. Österrike skickade polisiära pansarvagnar och Polen fullt med personal. Allt inom Frontex (EU myndighet). Är det någon som tror att detta sköttes inom Frontex? Att Ursula ringde till Polen och bad om att skicka folk till gränsen? Upp med en hand?

Österrike och Polen kan man lita på. Klart som fan att de gjorde det i eget intresse. Frontex är ingen aggressiv institution i vanliga fall, utan tycks bli lite vad man gör den till.
Man har hört talats om att ”skicka”in mer cash i Frontex, för att kunna hålla gränsen och också då, är det enskilda medlemsstater som tar sådana initiativ.

EU hade onekligen kunnat vara användbart som säkerhetssamarbete om inte vissa stater med betydande inflytande tagit stor plats och berömt sig för att föra en humanistisk politik. Kvotflyktingsystemet är en vidrig konsekvens av detta.
 
Ett par veckor sedan kan EU inte göra någonting för att hjälpa medlemsstater i knipa. I stället är det Tyskland som försett Italien med sjukvårdsmaterial. FN ska vi inte ens snacka om. Där är det idel förpliktelser, står ingen hjälp att få. WHO? Nöjer sig med att konstatera att Europa är vår nya "hotbed" på Corona-kartan. 

Varför ska man alls bry sig om att vara FN och EU till lags i fortsättningen? Varför skall Sverige betala in åtskilliga miljarder till FNs gröna fond, där miljarderna försvinner i märkliga projekt eller korruption! Sweit har aldrig tidigare varit närmare!


3 kommentarer:

 1. Nu gäller det att tänka 1 steg längre än näsan.
  https://www.zerohedge.com/health/panic-will-end-tyranny-will-not

  SvaraRadera
 2. Nazister & kommunister....
  Och skillnaden är???

  SvaraRadera
 3. Tja.. den ena jobbade inte direkt för att ha ihjäl sina egna iaf..
  En väldigt ärlig jude här: https://youtu.be/4cj6OJzKC54?t=20

  SvaraRadera