torsdag 26 mars 2020

Kan vi verkligen lita på Anders Tegnell eller är han totalt inkompetent?

Det finns stora delade meningar om AndersTegnell. Han betraktats som närmast en Gud av regeringen, medan forskar Sverige betraktar honom som inkompetent.
Oisin Cantwell på Aftonbladet säger nu rent ut att FHS och Tegnells virriga budskap är ett "
haveri."  Igår hade Aftonbladet en rubrik överst som kan bli en klassiker: ”Kraftig ökning av fall i Stockholm.” Några rader längre ner: ”Bagdad Bob" Tegnell: vi har för närvarande en stabil situation.”
GPs rubrik igår: ”Undrar om de stackars gamlingarna är medvetna om, att råden de får är aktiv dödshjälp?”

Det är intressant att notera, att Anders Tegnell
i sin ungdom, var en övertygad maoist  och ingick i svansen i de vänstersekter som fanns i Uppsala på 1970-talet. De hyllade terroristorganisationer som Baader-Meinhof och det är inte alls otänkbart, att Säpo har en fil på honom.

Många är synnerliga kritiska till hans ställningstagande de senaste dagarna.
-Hur han kan säga att läget i Stockholm är stabilt, när man håller på att gå upp i katastrofläge
- Hur det kan vara bra att SL kör med överfyllda bussar, eftersom ingen kara
ntän eller begränsning införts.
- Norges kritik mot Sverige.
- Att Finland nu stänger av Helsingfors med omnejd helt, medan Sverige inte gör någonting.
 
Forskare i Sverige riktar skarp kritik mot Folkhälsomyndighetens strategi att möta coronavirusets utbrott. I ett öppet brev till regeringen kräver de striktare åtgärder.
"Vi är ett av de länder i världen som har infört svagast åtgärder. Egentligen vill vi som skrivit på bara uppmana regeringen och myndigheterna att följa rekommendationerna som finns internationellt, som WHO har gått ut med och som de flesta länder följer." 

Olle Kämpe, immunolog vid Karolinska institutet, har undertecknat brevet och är starkt kritiskt till Folkhälsomyndighetens agerande.
Kämpe: ”Jag får känslan att de vill sprida smittan för få en immunitet, men det är ganska cyniskt för det kommer att vara till priset av hundratals, om inte tusentals liv.”

Avskaffar man demokratin genom att avskaffa tjänstemannaansvar och ministerstyre, så blir resultatet att vi idag styrs av ett narcissistiskt monster som växt i decennier i innerstan. 45 000 statliga byråkrater som läser direktiven i DN. Var är politikerna och journalisterna, när 2000 forskare bönar och ber om masstester av befolkningen och WHOs uppmaningar. Dessa juridik-byråkrater och matematiker saknar verklighetskontakt. Anders Tegnell vägrar tro att det är nåt annat än en "vanlig influensa."
 
Största gåtan är var vår statsminister befinner sig? Hans tal var "Lycka till, jag överlämnar till Tegnell." Hela denna pandemin är bara tid. Det vi ser i Italien idag, ser vi i Stockholm ganska snart. Tegnell vill inte ens testa folk. Att köpa egna tester är tom kriminaliserat nu. Tegnell "vill inte veta" om han har fel. Han lovade på ett tidigt stadium att "utreda detta efteråt om han har fel" -  experiment på människoliv. Han vägrar att lyssna på WHO.

Vad vi ser är politisk korrekthet. Ett helt byråk
ratiskt system som backar upp detta. 2000 forskare och professorer säger att Anders Tegnell saknar vetenskapligt stöd.
Ska Sverige gå sin egen väg och offra så många medborgare, så måste de stå för det. För det är planen och inte alls vad man kommunicerar. Sverige behöver en rejäl snyting. Mellanmjölken är slut, nu är det dags att kavla upp. Det finns inga belägg för att folkimmunitet skulle fungera för Coronaviruset och även om det skulle fungera, så kan det vara så kort tid som tre månader. I de flesta andra länder försöker man, så långt som möjligt begränsa Coronavirusets spridning. Klarar vi inte det, så kommer vi i alla fall att plana ut kurvan och spara väldigt många liv där. Det kommer snabbt nya behandlingsformer och ett vaccin är också i sikte. Att bromsa in spridningen ger oss möjlighet att ta del av fungerande läkemedel, behandlingsformer och till slut vaccin. . WHO's rekommendationer är att bekämpa viruset med alla medel. Att bli immun genom smitta är inget alternativ. Endast vaccinering är relevant för immunitet.

Det resonemang Folkhälsomyndigheten har fört hittills, är att det finns en fara i att införa för starka restriktioner för snabbt. Ett mycket allvarligt problem ä
r, att man på FHM inte redovisar sina modeller och antaganden för sin strategi Det finns en rädsla för, att man inte kan hålla i restriktionerna tillräckligt länge, om de införs för tidigt. Det handlar inte bara om ekonomin utan också om hur länge man tror sig kunna tvinga människor till stora förändringar i sina liv. Anders Tegnell har flera gånger konstaterat, att utmaningen är att kunna sätta in rätt åtgärder vid rätt tillfälle. Om det lyckas och om det är rätt eller fel väg att gå, återstår att se.
Det värsta är det här mörkandet och mumlandet om hur de egentligen tänker. Det är väldigt typiskt sosseriet, klappa folk på huvudet samtidigt som man påstår sig vara en av folket. Dölja fakta är de experter på, dölja och förminska och infantilisera.
Det ingår i karriä
rsossarnas självbild. De är utvalda att leda landet och förstår folks bästa.

Det är fullständigt orimligt att ha en mörkläggning i ett sånt här läge.
Anders Tegnell är inte det stora problemet, han är bara symtomet på den där juntan av idioter som leker, att de styr landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar