onsdag 25 mars 2020

EU har problem - 4 länder stätter stopp för asyl!

Ser vi början på slutet av EU? Flera medlemmar i EU har initierat artikel 15 och det är sex europeiska länder, varav tre är medlemmar i EU som har meddelat, att de tänker avvika från den europeiska konventionen om mänskliga rättigheter (EMK) och som skäl åberopar de den pågående Coronaviruspandemin. Grekland har dessutom redan upphävt rätten att söka asyl temporärt.  

Fyra länder i EU har satt stopp för att söka asyl. De agerar utan att fråga centralmakten i Bryssel!  I Sverige fortsätter "business as usual!" I stort sett landar ett plan varje dag på Arlanda från Addis Abeba, med somalier, eritreaner och andra som kan söka asyl eller har fått besked om anknytningsinvandring.

Coronavirusderogations from human rights send wrong signal, say MEPs
”Armenia, Estonia, Georgia, Latvia, Moldova and Romania have notified the Council of Europe (CoE) of their intention to derogate from the human rights treaty under Article 15, which allows signatories to derogate from the convention in times of a “public emergency threatening the life of the nation.”
Givetvis har vi inte hört ett enda litet pip om detta. SVT och MSM gillar inte att rapportera, att andra sätter stopp för asylinvandring. På sin höjd, får vi en mycket kort TT artikel. Samtliga länder får anses som fyrbåkar i kriget om mångkulturen.
 
Att fyra länder i EU nu sätter stopp för asyl, sätter vår vänsterliberala regeringskoalition i en besvärlig sits. Enligt det narrativ som gällt sedan 1990 talet efter att Soros krossade kronan, har berättelsen gått ut på att migrationen är en oundviklig ostoppbar kraft. Något som bara händer och som svenskarna måste finna sig i. Nu fattas en rad beslut runt om i Europa(utan att fråga EU) som visar, att det stora narrativet som bl.a. Bonniers upprätthållit under mediekriget mot svenskarna, varit en stor lögn.

Den vänsterliberala alliansen håller visserligen Sveriges gränser fortsatt öppna. Men hur länge till orkar de upprätthålla narrativet?
Idag har vi redan en arbetslöshet på 8,2%, kanske den högsta i EU och efter Corona, får vi säkert se siffror på närmare 15-20%. Redan idag har vi närmare 1 miljon invandrare som AMS beskriver som inte är anställningsbara och de som har en anställning är någon slags låtsasanställning eller att kommuner försöker stoppa in dem, där det går, med kända problem. Att i nuläget ta i flera invandrare som direkt går in i bidragssystemet, kan man fundera på, hur länge till, det skall fortgå?

Aftonbladet förnekar sig aldrig: ”Coronasmittan kommer förändra allt. Världens ekonomier kommer stöpas om och nya samhällssystem byggas. För Sveriges del bör det landa i högre jämlikhet, starkare välfärd och rigorösa sociala investeringar. Men i EU ser coronan just nu alltså ut att öppna dörren för nya diktaturer. Tyckte inte kommissionen att det var läge att frysa EU-medlen till Orbán tidigare börjar luckan för att rädda den Ungerska demokratin bli minimal. Dags att agera.”

Foliehatten är stum av förvåning över hur dåliga kunskaper journalister har i allmänenhet. Det skulle vara väldigt passande om den där ledarsidan någon gång satte sig in i vad som hände i Ungern.

Ungern
s byråkrati, rättsväsende, media (inklusive privat media), välfärdsstaten, näringslivet, icke-statliga organisationer, kontrollerades av liberaler. Många var gamla kommunister som hade sadlade om. Om du hade en åsikt på högerkanten eller kritiserade neoliberalismen kunde du glömma en karriär i akademin, journalistiken, byråkratin och rättstaten. Det fanns ingen åsiktspluralism.
 
Ungrarna var så trötta på, att gamla kommunister fortfarande styrde, fast under annan politisk täckmantel. Victor Orban hade en lätt match i valet, när han kom till makten, är inte alls förvånande. Det första Orban gjorde, när makten var hans, var att blåsa ut liberalerna ur institutionerna på ungefär samma sätt som socialdemokraterna och liberaler blåste ut reaktionärer i militären på 1950-talet och adjunkter i skolorna på 1970-talet.

När vänsterliberaler insåg vad som hände i Ungern, var inte vänstern sena i EU och framför i Sverige, att skrika och gapa i den ”falska” kören att Victor Orban är nazist och att Ungern, mer eller mindre är en diktatur! Det de inte vill inse, är att Victor Orban i ”fria” val har erhållit över 50%! En besk karamell för vänstern och EU att svälja! Orban "månar" i första hand om sitt eget land och deras BNP, är bland de högsta i EU!

Sossar och liberaler försöker få oss att tro, att vårt samhälle ser ut som det gör på grund av att vi har "frihet" och att vi har någon form av meritokrati. Till och med Aristoteles noterade att inga samhällen är meritokratiska och detta var för 2400 år sedan. Alla samhällen har en elit. De har oftast vänskapsband, släktband, religiösa band, ekonomiska, kulturella band, etniska band, korrupta och gemensamma politiska uppfattningar. De har tillsammans tagit makten. Genom historien har mängder med eliter försvunnit och ersatts av nya eliter och det är vad som är på gång i EU och Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar