söndag 29 mars 2020

Är stockholmare egoistiska?

Stefan Löfven har i sina tal ständigt påpekat, att människor måste ta ansvar. Dessa ord tycks inte ha sjunkit in hos stockholmarna. Trots dessa starka uppmaningar och rekommendationer har tusentals respektlösa stockholmare beslutat/redan sig för att lämna smitthärden i Stockholmsregionen för att åka till sina sommarstugor eller åka till fjällen.

Faktum är att Stockholm är Sveriges epicentrum för en pandemisk smitta och man bör inte åka från ett ställe, där förmodligen nästan alla är smittade till ett ställe där få är smittade av hänsyn till lokalbefolkningen. Om man inte kan inse det och skiter fullkomligt i hur det går för andra människors hälsa och liv, ja då förtjänar man faktiskt lite hat.

Bohuslän, Österlen
(har info därifrån) och Öland invaderas nu av dessa internflyktingar och smittan riskerar att få fäste i områden som varit relativt förskonade och som står med lågt bemannad sjukvård/hemvård. En sjukvård/hemvård som är anpassad efter den fasta befolkningens storlek. Det finns redan idag en fejd mellan kommuner om vem som har ansvaret för sommargästerna om de blir sjuka och kräver sjukvård/hemvård. Fejden gäller vem skall betala, för nyanställd personal,

Från
Simrishamn till Borgholm jäser nu hatet/ilskan bland lokalbefolkningen. De få positiva röster som hörs är de som får se sin näring blomstra(Bures,Kivik) av dessa besökare. Något som lär ändras, när hela landet måste stängas ner p.g.a. denna själviskhet.

I vanliga fall är det samma typ av människor som ofta gör stor sak av sin tolerans och medmänsklighet. De läxar gärna upp andra ”mindre vetande” i frågan. Men när Stockholm nu har blivit en smitthärd visar stockholmarna sina riktiga färger. De uppvisar en enorm hänsynslöshet och respektlöshet för sina medmänniskor. Rättigheten att besöka sommarstugan eller att åka på skidsemester är mer värt än att folk ska få sina cellgiftsbehandlingar.

Trots allt handlar det nu om, att minimera smittspridningen så gott som det går. Stockholm är värst drabbat, både per capita och med flest smittade, så är det onödigt att stockholmarna flyr ut på landet, där många äldre bor som tillhör riskgrupperna. Det är inte ens säkert, att man kan garantera dessa gamlingar en sjukhusplats.

För många handlar det inte om klasshat, däremot en irritation på att stockholmare rest till Italien och inte tagit situationen på allvar, trots att landet redan var hårt drabbat. Iran är också hårt drabbat och här har Sveriges regering en stort ansvar, när man smugglade in ett plan med svenskiranier via Barcelona. Enligt uppgift var många på planet sjuka.

Allas var Peter W. På DN hade "otur" när de anordnade en klimattågresa till norra Italien. Dyraste biljetten kostade 80.000 kr. De hamnade mitt i det stora utbrottet av Corona. De flesta hoppade av i Ö
sterrike, men en del fortsatte till Venedig. Vad som hände med resenärerna sedan, är det väldigt tyst om. DN har laget ett tättslutande lock över händelsen!
 
Folk blir förbannade på stockholmarna samtidigt som man sluter upp bakom katastrofregeringspartierna som tillåter folk att lämna Stockholm för sina sommarstugor. Foliehatten hoppas den långtgående konsekvensen blir, att de kommuner som drabbas av stockholmare, riktar sin ilskan dit den ska, till grundorsakerna varför stockholmarna känner de måste fly.
 
Skottavla NO 1 är Sveriges urusla statsminister och NO 2 den moaistiska statsepedimiologen, men det finns säker fler som måste ställas till svars för alla liv de kommer ha, på sitt samvete. Detta kommer kanske landa på siffror som just idag pekar på, enligt statistiska kurvor som är större än Italiens. Detta är inte bara lite vanligt tjänstemannaförsummelse, utan fullt allvar. Vi måste kräva nya politiker som står för att vi ska ha en högre beredskap, i form av både utrustning, kompetens och matreserver, så vi faktiskt kan stänga gränser vid behov. Det är inget annat en praktskandal att regeringen fortfarande tillåter att migranter kan söka asyl. Det finns fortfarande flyg som dagligen landar på Arlanda från länder med asylsökande ombord.

I länder som
Italien och Spanien ser vi nu, hur dödstalen skenar iväg. Från början agerade inte myndigheterna förrän det var för sent och sedan gick man ut med varningar som folk inte lyssnade på. Att det är fler som är smittade i Stockholm beror på folk har reser. Skidsemester i Italien och besök i Iran, det land man flydde ifrån.
I både Italien och Spanien är det i ett stort sett både utgångs- och reseförbund och Sverige är som vanligt, bäst i klassen och har i princip väldigt få restriktioner. Snart får vi facit på, om det var den rätta vägen att gå.

Landsbygden består också mest av äldre och vården täcker inte heller upp en avancerad vård för dem, vilket gör att den kan ganska omgående bli belastad och då hamnar de i stan som i sin tur i slutändan kan bli belastad som bara den. I värsta fall kan vi se en explosion av sjuka runtom i landet om
3-5 veckor. Det är också de äldre som har svårast att överleva och de som kommer hamna på sjukhuset och belasta vården, samt i förlängning göra så även yngre riskerar att dö p.g.a, en belastad vård.
Om
många av de äldre på landet dör,  kommer husen kanske köpas upp av stockholmare, för att i en framtiden användas som eventuellt evakueringshus, vilket gör att landsbygden kommer bli ännu mer avfolkat året om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar