söndag 15 mars 2020

Vänsterns heliga mantra ”Alla likas värde” kommer den att hålla i Coronatider?

Sverige har länge balanserat på gränsen till systemkollaps. Kommer Corona att trycka Sverige över kanten och att det kommer att stå klart för alla, att vi trots att vi betalar bland de högsta skatterna i världen, så har vår välfärd havererat.  

Rapportinslaget igår? Handlade om larm ifrån Stockholm om att alla skyddskläder är slut och att andra delar av Sverige börjat återanvända engångsmaterial.
 
Danmark stänger gränserna. Norge stänger gränser. Trumpet utlyser nödläge. Italien vädjar till Sverige att ta epidemin på allvar (började likadant i Italien). Kina säger att Sverige är det svarta fåret i Europa när det gäller Coronaviruset. Damberg säger i Rapport att Sverige kritiserat Kina och nu ger de igen! Vad som händer har bara gått förbi Damberg! Sverige gör tvärtom mot vad många alla andra länder gör. Folket litar helt på politikerna. Annars så har vi ju alltid tagit till försiktighetsprincipen  Är sanningen den att Sverige inte har resurser att stänga samhället nu? Folket litar inte på politikerna och politikerna skiter i folket.

I Sydsvenskan skriver Olle Lönnaeus i en artikel: ”Lövens val: 500 döda eller en halv miljon arbetslösa.” Bara i papperstidningen.
Om regeringen tar i rejält och stänger hela samhället minskar vi (ev.) smittspridningen och räddar femhundra eller tusen liv. Men samtidigt drabbas ekonomin stenhårt, företag går i konkurs, vi sugs ner i depression, massarbetslöshet och fattigdom. Hur många människoliv motsvarar det?”

Med Lönnaeus ord slaktar han på ett brutalt sätt sossarnas allra viktigaste:
Allas lika värde!” Är sossarna beredda att offra detta? Alla människor är lika mycket värda. Det spelar ingen roll vad du har för religion, sexuell läggning eller vilket land du kommer ifrån. Du har samma rättigheter oavsett vilken färg du har på huden och oavsett vilken funktionsvariation du har. Olle Lönnaeus gör det!

Foliehatten har också noterat vad SVT- medarbetaren Kristoffer Viita har skrivit på twitter: ”umh om jättemånga gamla dör av corona så blir det kanske äntligen några jobb lediga.” och han fortsätter när någon undrar hur han tänker:
”Och tänk på alla lägenheter som blir lediga när alla gamla dör. Jag börjar tro att det här viruset är Guds gåva till alla millenials och Gen Zs.”

Denne "gosse" vore som klippt och skuren för en högt uppsatt post i Pol Pots Kambodja om han levt på den tiden. Pol Pot ansåg att man måste komma åt ideologiskt avvikande genom att deras barn spionerade på och angav dem som "kättare" som sedan avrättades.
Denne "gosses" uttalande är lika denna Pol Pots metodik så till vida att den riktar in sig på i stort sett alla åldersgrupper utom den egna. Speciellt gamla anses onödiga och kan "tas bort" från samhället utan konsekvenser.
Många kritiserar Sverige för att ”de” vet att vi inte klarar att ta beslut som motsäger vad PK maffian bestämt, att vi får säga. Våra grannländer vet att vi hellre ser att invandringen får fortgå, än att stänga gränsen eller ens testa potentiella invandrare.
Dessutom tar nu Sverige emot 5000 konventionsflyktingar (20%), där den största andelen kommer från Syrien, Eritrea och Somalia! Hur skall annars sossarnas valboskap kunna expandera!

Vad ska vi göra då? Stänga skolorna, fabrikerna, släcka lamporna och gömma oss i källaren en obestämd tid? Ge upp och bomma igen helt? Foliehatten förstår att det rimmar ganska bra med mångas verklighetsuppfattning. Produktionens maskiner ska gå, lastbilarna ska rulla och ungarna ska lära sig saker i skolan. Allt annat är galet.

Det enda som krävs är att folk har ”
VETT” nog att stanna hemma om de hostar, har de inte det, så hjälper ändå inga politiska påhitt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar