lördag 14 mars 2020

All makt åt Anders Tengnell, vår befriare!

Kommer någon ihåg Madonna under förra årets melodifestival? Hennes dansare bär gasmasker och hon sjunger: “Not Everyone is Coming to the Future. Not Everyone That’s Here is Gonna Last.” Är inte det lite märkligt?
 
Varför kan vi aldrig få ha en vettig människa som uttalar sig? Varför ska alltid myndigheterna lyfta på de mest mossiga stenar och släpa fram de mest tappade idiotierna? Dessutom sa väl denna Anders Tegnell i intervju för bara några dagar sen att Corona är ”jätteskojigt”. Vad har vi som land gjort för att förtjäna av dessa idioter?
 

Forskar-Sverige har naturligtvis redan från början fått instruktioner av statsledningen att till varje pris underdriva Coronavirusets effekter. Annars kan framtida anslag och befordran äventyras. Detta för att till varje pris dölja den slapphet inför kriser som de svenska statsledningarna under lång tid karakteriserats av. Det yttersta ansvaret har Löfven och hans feministregering. Det är hans skyldighet som regeringschef, men det är en feg individ, utan ryggrad. Han är rädd för att fatta fel beslut och sätta partiet på pottkanten. Det finns ingen journalist i MSM som ifrågasätter svensk politik. Alla beslut är fattade av någon annan, så regeringen slipper politiska problem. Att överlämna ansvaret till en genompolitiserad myndighet visar, hur handlingsförlamad regeringen Löfven är.
 

Alla beredskapslager inför katastrofer slopats varför Sverige står helt utan möjlighet att klara sig vid en kris mer än högst några dagar. Allt det som många tidigare generationer byggde upp för att Sverige skulle klara sig själv under eventuella kriser kastades, gavs bort eller eldades upp. Lagren beskrevs som "gammaldags" och stora försvarsanläggningar skrotades. Miljarder av investerade pengar, skattepengar, "spolades ner på toaletten."


Sveriges "beredskap" har försämrats ytterligare genom små byråkratiska finesser som "Lagen om offentlig upphandling." Om varorna som skall köpas in som överskrider 100.000, så krävs det i teorin att det upphandlas på den öppna marknaden.
Ett större inköp från regioner och stat av skyddsutrustning hamnar ganska omgående över den gränsen där det måste utannonseras inom hela EU, så att företag kan komma in med anbud. Bara att sammanställa formalia för vilka som kan komma in med offerter tar en månad där.

Den senaste kartläggningen visar att det totalt finns 526 intensivvårdsplatser i Sverige! 48 per miljon!
Tyskland har 28000 intensivvårdsplatser. 350 per miljon!
Sverige är ett katastrofområde!


Public Service och MSM fortsätter att ge sken av att de aktuella fallen i Sverige är det som gäller för att vidta de åtgärder som tagits. Kunskapen om allvaret med viruset har funnits sedan det startade i Kina, att mota Olle i grind och försöka dämpa hur snabbt det skulle gå hade varit det vettiga och förnuftiga.

Hade vi omedelbart, likt en del andra, stoppat flyg från Wuan etc. hade det nog inte på längre sikt stoppat att viruset kom. Men det hade fördröjt och bromsat utvecklingen, oerhört mycket hade varit vunnit på det. Självklart skulle alla från skidsemestrar i Italien ha satts i 14 dagars hemkarantän. För att bromsa och fördröja utvecklingen.


Anders Tegnell och Transportstyrelsen skulle ha stoppat inresor från Iran, Kina och Italien mycket tidigare. Tegnell, FHM och TS borde sågas längs fotknölarna och ledningen avsättas så fort som möjligt. Då hade smittspridningen gått långsammare och sjukvården skulle haft en chans att hantera de sjuka. Nu visade det att vi inte har tillräckligt med utrustning att hantera en pandemi. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap med Eliasson i spetsen borde väl inventerat lagren och fyllt på. Alla visste att förr eller senare kommer det en pandemi. Alla inblandade verkar inte särskilt kompetenta för sitt jobb. Ett kapitalt fiasko kan beskriva deras handlingar.
 

När Transportstyrelsen stoppat flyg till och från Iran så visar UD sitt rätta jag, genom att hyra in ett plan för att transportera "hem" iranier. UD kringgick förbudet genom att mellanlanda i Barcelona. Man kan tillägga att det var inte en käft på UD som hjälpte hem svenskar från Thailand efter tsunamin.
 

Anders Tegnell har inte bara skämt ut sig själv gång på gång, utan han har dessutom skämt ut Sverige fullständigt när det gäller hanteringen av Corona viruset.

Anders Tegnell 2020-03-07: "Att införa karantän för personer som vistats i riskområden kan i dag vara kontraproduktivt. Men skulle coronaviruset få en allmän spridning måste samhället ställa om."
 

Våra politiker säger att vi måste lyssna på våra "experter." Foliehatten utgår från att Danmark också har "experter". Hur kommer det sig att dessa "experter" kommer fram till olika slutsatser? Naturligtvis p.g.a. att vi inte har ett givet svar. Vår "Allsmäktige Expert" Anders Tegnell anser uppenbarligen: låt smittan ha sin gång. Mr. Tegnell ska absolut inte blanda sig i andra länders interna ageranden. Sådana uttalanden hjälper bara till att skapa irritation och osämja. Dessutom är han inte i den ställningen som ger honom rätt att kritisera Danmark.
 

Problemet är att vår vårdkapaciteten är väldigt låg och då är det att stanna hemma som gäller och låta smittan gå över av sig själv. Dödstalen kommer då naturligtvis bli väldigt höga, är det inte bättre att gå ut med detta? Magdalena Andersson kommer att bli glad, det är de svenska pensionärerna som bär skulden för kommunernas underskott. Nu kommer alla kommuner istället att gå med plus!


De korrumperade journalisterna på SR, SVT och MSM vill lura oss att inte stänga gränserna genom att hävda att epidemin är "ostoppbar" och att det bara att ställa in sig på att 60 till 70 % kommer att bli smittade. Man vill lura oss att inte stänga gränserna.

Men så här är det:
Ingen epidemisk sjukdom är "ostoppbar" som de korrupta medierna vill få oss att tro.
Karantän och hygien fungerar.
Idag är jättelika Kina nere i bara 11 styck nya smittade fall på en dag.
Idag passerades för första punkten när fler av antalet av dessa nya fall var smittade utanför Kina än i Kina.
7 fall från Italien, USA och Saudiarabien.
4 smittade i Kina.
Epidemin är i princip stoppad i Kina.


Taiwan, Sydkorea och Singapore har varit mest framgångsrika i sina åtgärder att stoppa Corona, detta trots att 1 miljon taiwaneser arbetar i Kina. Vad har man gjort? Man har stängt gränsen, stängt skolorna och alla köpcentra, biografer och restauranger i två veckor. Det bor 24 miljoner människor på Taiwan och trots massiva tester har man bara hittat 50 smittade. Sydkorea visar hur viruset bekämpas bäst, nämligen med "drive in" provtagning, men i Sverige gör man tvärt om, man har slutat ta prover. Polen gör nu samma sak, även andra länder eftersom om man väntar för länge med de drakoniska åtgärder då får man en massepidemi med enorma konsekvenser istället för att kväva den i början. Sydkorea är förmodligen dom mest framgångsrika i kampen mot epidemier och Trumps USA väljer att följa deras exempel och göra som dom gör.
 

MSB och FHI tycks vara extremt kontraproduktiva. Direkt samhällsfarliga. Inte ens skyddsutrustning har de funderat på och Anders Tegnell har en alldeles egen Bagdad-Bob agenda. Svensk tillverkning av skyddsutrustning kör i treskift, men det går på export! Smarta ansvariga vi har.
 

Hur kan ett land fortsätta intala sig att det är "världsledande" och "bäst på allt", trots att verkligheten hela tiden visar på motsatsen? Den vänsterfeministiska regeringen hävdar att det bästa sättet att lösa ett problem är att inte göra något alls. Då och bara då kan ett land som lever på minnen från fornstora dar vidmakthålla illusionen av att vara "världsledande."

Enorma skogsbränder? Våldtäktsepidemi? Viruspandemi? Då är det "världsledande" att förbli fullständigt passiv!


Vad Sydkorea håller på med är blaha blaha. De är inte världsledande för fem öre! Det är bara världsledande Sverige som fattat att det bästa är att inte göra något alls och nöja sig med att "noga följa utvecklingen."


1 kommentar:

  1. Nu stänger alla länder runt Sverige sina gränser, för de anser att Sverige är grogrunden för smittan. Vad ska nu AT säga om det? Sverigebilden är nu för alltid förstörd av korkade vänsterliberala som tror att värdegrund skapar ett tryggt samhälle. Jösses... Vad naiva och inte sett det komma, vi har varit igen.

    SvaraRadera