lördag 28 mars 2020

Når informationen om Corona fram till invandrare?

Nu börjar informationen om diasporabildningars betydelse för smittspridning och den förstärkande effekten av progressiva antirasistiska symbolhandlingar sprida sig utanför maktens tentakler. En del antyder om, att Sverige har fler invandrare med hälsoproblem? Enligt SVT är de flesta som dött av Corona i Stockholm somalier. Alla utom en är från Rinkeby/Tensta. Det är statistiskt anmärkningsvärt.

Om vi jämför FHM och dess norska motsvarighet, ser vi att Sverige i skrivande stund har 102 döda mot Norges 14, drygt sex gånger fler, när antalet intensivvårdade endast är dubbelt så många 209 mot 112. Sverige/Norge är rätt lika varandra. Att misstänka att smittan spridit sig massivt i vissa delar i befolkningen är inte långsökt och då framför allt i Stockholms s.k. getton. Gårdagens pressträff visar återigen, att Löfven inte vill ta itu med hårdhandskarna. Sverige är idag ett unikt land i Europa, där man sätter in åtgärder alldeles för sent. Varför stoppades inte trafiken till Gotland och stängningen av skidanläggningarna? Foliehatten häpnar att sossarna stiger i opinionen. Det finns tydligen gott om människor i Sverige som inte kan tänka! Stockholmarna upplever nu också ett hat, eftersom de inte håller sig hemma!
 
Sosse riksdagsledamoten Anders Österberg hakade på ett förslag som ursprungligen kom från frivilliggruppen Järvahjälpen som sedan även socialdemokraterna i Stockholms stad ställt sig bakom: ”Låt Järvaområdets äldre och sjuka bo på hotell.”
Nu föreslår
också oppositionsborgarrådet Karin Wanngård att staden erbjuder hotellrum till Järvabor i riskgrupperna för att skydda dem.
Karin Wanngård: ”Med den eskalerande smittspridningen vi ser nu föreslår vi att staden hyr hotellrum, kursgårdar och vandrarhem för att säkerställa att människor har möjlighet att isolera si
g. En stor andel av hotellrummen i Stockholm står tomma, så plats finns. Jag har hört att kapaciteten är ungefär 70 till 80 procent i och med att hotellbeläggningen drastiskt har gått ned.”

Det moderata finansborgarrådet Anna König Jerlmyr säger att det kan bli aktuellt att hjälpa trångbodda i riskgrupper att flytta i vissa fall. Jerlmyr: ”Det måste ur smittskyddssynpunkt vara motiverat att flytta personer från deras egna hem. Då är vi behjälpliga att göra det i enskilda fall.” Anna König Jerlmyr vill inte svara på om staden kan komma att hyra hotellrum. ”Vi genomför ett arbete med att kartlägga vad det finns för alternativ, som vi får återkomma om.”
Lite av 2015s kaos, bara lite kortare avstånd men samma grundläggande affärsidé. Flyktingar, nu från förorten, någon annan betalar och mest synd är det om de rasifierade. Förslaget gäller bara Järvabor som inte jobbar. Just när man trodde det inte kunde bli återfall i mångkulturens vurm, landar vi återigen i detta förslag.
"Arbete med att kartlägga alternativ, som vi får återkomma om". Jo jag tackar jag, säger Jerlmyr till Wanngård och "Don't call us, we'll call you". Kartläggningar kan lätt dras i långbänk när man inte vill betala. Det här kommer inte att bli någonting av med.

Skillnaden mellan det här och 2015 är väl precis samma förhållande som med "Refugees Welcome." 2015 stod statsministern och skrek: "Mitt Europa bygger inga murar" mitt bland aktivisterna och nu när Refugees Welcome samlades i Malmö och Göteborg, så var det mest en samling förvirrade batikhäxor som argumenterade att "det finns mycket skog, och därför mycket plats i Sverige". Wanngårds och sossarnas tåg har gått!

I en redogörelse/rapport hittar vi intressanta upplysningar: "Svårigheter att tillgodogöra sig skriftlig information om hälsofrågor."

”Bortsett från analfabetism och liknande kan det tilläggas att tidigare erfarenheter inom vårdsektorn pekar på en bekymmerslös attityd, att man inte bryr sig särskilt mycket om förebyggande hälsovård. Nyanlända erbjuds hälsosamtal, men det är väldigt svårt att få dem, att komma dit. Samma sak gäller andra typer av frivillig förebyggande vård och information, t.ex föräldragrupper.”

Det är ett stort problem för Sverige att åtskilliga invandrargrupper närmast kör ett helt eget race. Man ignorerar i stor utsträckning det som utgör grunden för Sverige och det svenska samhället, vi ser det gång på gång. Det aktuella exemplet med otaliga somalier bland de Coronadöda i Stockholm är ytterligare ett slags exempel på och resultat av detta. Problemet också är att många grupper - somalier just kanske i synnerhet - hellre litar på Allah, det religiösa, än fakta och samhällsinformation. Detta blir direkt farligt för utvecklade samhällen som Sverige.
 
När de stora problemen börjar visa sig är man däremot mycket angelägen om att få snabb hjälp. En somalisk mor som lyckades ordna ambulans för ett barn som hade vanlig öroninflammation.”

Somalier i Sverige blir på sådana sätt ständigt positivt särbehandlade. Det är också relativt välkänt
via andra rapporter, att somalier inte sällan utnyttjar denna sin "utvalda" status här, därför får de många gånger svindyra exklusiva barnvagnar från socialtjänsten (som ingen annan invandrargrupp får).

Det verkar som att det mönstret upprepar sig när det gäller Corona. Man har ett riskbeteende och är inte särskilt intresserad av att informera sig om förebyggande åtgärder. Sedan drabbas man av stora problem längre fram och då blir det panik och dyra snabba akutinsatser istället.”

Information har somalierna i Region Stockholm fått/kunnat få på flertal sätt, via många källor. Tyvärr når det inte fram. Man misstänker att inte ens de informationskampanjer det talats om i veckan (Folkhälsomyndigheten m.fl.) kommer nå den somaliska befolkningen i Stockholmsområdet. De lever helt enkelt alltför mycket i sin egenartade värld samtidigt som deras intellektuella kapacitet och "resurs" gör sitt till, för att infon inte kommer fram - varför vi, tyvärr, kommer få se väldigt många fler dödsfall (och sjukvårdsfall) i Corona bland somalier.

SwebbTV Nyheter hade ett program igår där Mona Walter, född i Mogadishu, Somalia, svensk föreläsare och debattör, tycker att det är hög tid att den somaliska gruppen börjar ta mer eget ansvar.

En del av det hon säger: ” Dom [den somaliska gruppen] följer inte de direktiv vi har här i Sverige, dom lyssnar inte på sjukvården. Vi har massor med människor som informerat hela tiden, men problemet är det att
dom lyssnar inte. Vi har mullorna som bestämmer, för somaliska samhället. Mullorna har makt och enligt dom här mullorna ska man be, man ska läsa Koranen, man ska lyssna vad Koranen säger, man ska lyssna på profeten Mohamed. Jag tycker det är fruktansvärt att många av mina landsmän har drabbats så hårt. Men man kan inte hela tiden lägga skulden på samhället - dom har fått allt, det är deras eget ansvar! Media har bidragit till det här. Aldrig ställs kritiska frågor till somaliska ledare. Dom måste ta ansvar för sina egna liv.”

Mona Walter sätter fingret på ett jätteproblem som är obehagligt för makten att höra, där Monas beskrivning visar, att många invandrargrupper aldrig någonsin kommer att integrera sig i det svenska samhället och inte heller p.g.a. analfabetism, aldrig någonsin kommer att gå till ett jobb!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar