onsdag 18 mars 2020

Corona kan bli SDs Waterloo!

Regeringens handläggning av Corona är ett enormt svek mot svenskarna. Svenskarna har röstat fram åtta liberala partier som struntar fullständigt i dem och de har inte bemödat sig med att läsa på och tror blint på media, akademiker, byråkrater och politiker.

SAP har agerat intelligent och smart. De har fått med SD, M och KD på tåget. Nu kan inte Åkesson, Kristersson och Thor-Busch säga att de inget visste. Tvärtom går SD ut och ger sitt stöd till regeringen på Twitter. Det vill säga Jimmie Åkesson tänder eld på sig själv och sitt parti för att få vara med de andra partierna. Med sitt agerande har Åkesson blivit schack och matt.

Frågan är om Åkesson blev så "tagen av", att han för första gången blivit inbjuden till ett möte med alla andra partiledare, när han tidigare ständigt blivit mobbad av Löfven! Åkesson skulle istället sagt, att nu passar det att SD blir inbjudna och dessutom kritisera regeringen. Åkesson hade haft ett helt batteri av misskötsel att ta till. Hela hanteringen av krisen, inte byggt upp något krislager och att Löfvens två ministärer har prioriterat invandringen. Med detta agerande hade SD och Åkesson vunnit ännu mer i opinionen. Frågan är nu, om inte om kurvan för SD istället pekar nedåt, när han och SD har lagt sig så platt och missat chansen att visa att de är det enda oppositionspartiet!

När det gäller invandringen hade Åkesson kunnat  tittat på MVs statistik och kunnat konstatera att invandringen inte alls är stoppad. På regeringens hemsida hade han hittat, att de tar man upp frågan om asylsökande kommer att påverkas av inreseförbudet. ”Rätten till asyl påverkas inte av beslutet”, svarar regeringen kort.
Även EU-kommissionen har klargjort att inreseförbudet inte innebär någon inskränkning av rätten till att söka asyl, något som bland annat TT rapporterar.

Varför lyssnade inte Åkesson på sin EU-parlamentariker Jessica Stegrud:Det är i tider av kris som prioriteringar och beredskap prövas. Och allt för länge har Sveriges resurser gått till andra saker än kärnverksamheter som vård, skola och trygghet.
 
Vår märkliga vän Arnstad med kopplingar till regeringen, gick bara för några dagar sedan ut och sa att SD har nazistkopplingar. Frågan är om han fått signaler från Sveavägen att göra detta?
Debatten vi har i Sverige om Corona är nära lika obefintlig som den under flyktingkrisen. Vi skall vara en så kallade "demokrati" och sedan släpper makten fram ett par kritiska röster. Varken Sverige eller UK har ändrat sig. Det här med att stänga skolorna är mer för syns skull. Det är en gigantisk "gamble" av de åtta partierna. Om det skiter sig, så tror Foliehatten att alla partierna kommer börja kräva att dödsfallen skall censureras. Redan nu mörkar landstingen antal fall, så vi har ingen aning vart smittan är störst.

Foliehatten har alltid undrat hur det skulle se ut, när Sverige går åt helvete och nu får vi svaret. Korkade svenska väljare, ignoranta statliga tjänstemän, journalister och invandrarpolitiker som är smarta nog skydda ryggen, en livrädd lägre medelklass, särintressen i full blom, lögnaktig media, en statsminister som gömmer sig i en bunker någonstans, oppositionspolitiker som regeringen lurar skjortan av. En fallande börs och miljardärer som bara bryr sig om pengar. Neo-konservativa som skyller på Kina.
 
Framtiden är inte här utan i Asien och i Ryssland. Kineserna är lika frågande som oss. Vad är det är för fel på oss frågar de sig. Ett bra reportage av kinesiska CGTN (motsvarar ryska RT och arabiska Al Jazeera) om infektionen här i Europa från deras perspektiv. Notera(länk) hur seriösa kinesiska journalisterna i CGTN är. De ställer seriösa frågor istället för, att skjuta lösplugg mot makthavare som i svensk media.


Vi är drygt en månad in i krisen och redan nu så rasar förtroendet för myndigheternas förmåga att klara uppgiften. I februari hade hela 58 procent av svenskarna ganska eller mycket stort förtroende för myndigheterna. Nu har den siffran fallit till 46 procent, mindre än hälften av befolkningen alltså, vilket torde vara närmast unikt när det gäller Sverige och Skandinavien.
Enligt SOM institutet har myndigheter tappat förtroende under mycket lång tid. Om regeringen anser att det är viktigt att förtroendet för myndigheter skall reduceras, är Anders Tegnell är en riktig pärla. 

Det finns ett par strategier i den här krisen:
Öppna gränser. Vänsterpolitikerna vägrade göra detta eftersom de håller de vidöppna gränserna överallt annat. Invandrarna boostar ekonomin med konstant ökad konsumtion som uppstår genom invandring. Vidare förespråkar massinvandring av ideologiska skäl och att de ersätter svenskar som kommande valboskap.

Isolera smittan. Man brukar göra detta, om det handlar om enstaka fall, men nu handlar det inte om enstaka fall. Drygt 25% av Sveriges befolkning är invandrare inklusive deras barn och barnbarn. De åker på resor till sina hemländer. Utöver det är gränserna vidöppna med nya invandrare som kommer till Sverige och nya fall kommer in i Sverige hela tiden. Vidare kostar det stora pengar att totalisolera Stockholm, Malmö och Göteborg, så politikerna vill ej göra detta Kina isolerade smittan i Wuhan men det är också ett land där det Han-kinesiska folket går före enskilda kineser.
 
Smittan finns i landet överallt: Här befinner vi oss nu. Nu finns två lösningar;
Stäng ned allting och vänta 1-2 år på ett vaccin. Politikerna vill inte detta eftersom det kostar pengar och så vill de ju att gränserna skall stå vidöppna. Många länder har övergivit den så kallade "flock immunitet" strategin för den här lösningen.

Flock-immunitet strategin: Blås igenom sjukdomen genom populationen och hoppas på att flock-immunitet uppstå. Här finns det två versioner. Den mest cyniska och hårda lösningen som U.K och Sverige har försvarat längst är att inte göra någonting och låta upp mot 1-3% av befolkningen dö i det sjukdomen. Sedan ett par dagar tillbaka använder sig Sverige och U.K sig av en modererad och snällare "flock-immunitet" strategi som går ut på att hålla antalet fall nere genom åtgärder så att inte vården faller sönder men detta var antagligen inte planen från början. Om ingen flock-immunitet uppstår, så är det tack för kaffet.
 
Notera att JÖKen gömmer sig bakom byråkraten Anders Tegnell och att SD inte kritiserade detta faktum. Om han har fel och ingen "flock-immunitet" uppstår och en massa människor dör, så de kan skylla på honom. Vidare kan de skylla på byråkrater, akademiker, näringslivet, media och alla andra. Löfven kan till och med skylla på folket och säga, att de inte "tog ansvar" och lyssnade på honom, när han sa, att tvätta händerna.
Om allt går vägen blir Tegnell elitens gullegris och får sommarprata om två år. Om folk dör i drivor kommer han brännas på bål - för
JÖKen kommer såklart inte ta något ansvar. Antagligen så kunde Anders Tegnell göra karriär just på grund av att han inte motsatta sig det ansvarslösa liberala (hyper)globalistiska systemet, vilket vänstern avgudar överallt annat. Antagligen gillade JÖKen,
att han inte talade för mycket om säkerhet, för säkerhet kostar pengar och är illiberalt.

6 kommentarer:

 1. Märkligt att bara använda Waterloo som begrepp för förlust!
  Sverige har ju vunnit tvenne gånger vid och med Waterloo.
  Vår Blucher 1815 och ABBA 1974.

  Annars skrämmande att hela 46% av svenskar tror på skämtsamhället.
  Visar klassen på folket.

  SvaraRadera
 2. Glädjande nyhet!
  Euron kostar nu 11,02 SEK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. -tillåt mig uppdatera-. kl 1825 kostar -euron nu 11,25 -sek.

   Radera
 3. Tänk nu kidz...
  Vi blir straffade för att vi INTE ville ha €.

  SvaraRadera
 4. En annan cool grej,som någon ekonom sa:Bara för Rixbanken att gå ner i källaren och hämta sk pengar....
  And the lender of last resort is??
  Våra privata ockrare är är bra för vad??

  SvaraRadera
 5. Journey of The The imposible hero.

  SvaraRadera