torsdag 21 juni 2018

Är Järvaveckan ett spektakel?

  Arrangörerna skriver i sin presentation om Järva-veckan: ”Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan folk och folkvalda. Det levande navet för Järvaveckan är en stor mötesplats för samhällsengagemang. Järva-veckan är ett Stockholms projekt som primärt berör Stockholms län.

Intressant att notera är, att grundaren av Järvaveckan -Ahmed Abdirahman har erhållit hundratusentals kronor i bidrag. Nu visar det sig att Abdirahman är verksam, inom flera bidragsprojekt och många saknar redovisning. I Stockholms stadshus väntar man på, att Abdirahman skall redovisa förra årets evenemang. Man kan kanske kalla det kulturkrock, mellan företagssamma somalier och svensk byråkrati?
Slöseriombudsmannen: Varför fortsätter @Stockholmsstad att betala ut skattepengar till Järvaveckan, när arrangörerna inte följer regelverket och redovisar vad pengarna går till?

Järvaveckan har stormedias uppmärksamhet. Där pratar alla gott och promotar det som sker. Med beskärda bilder. Och väl PK-avvägda kommentarer. Sanningen är att Järvaveckan som vanligt lockar respektive partiledares närmaste krets, några moppekillar och ytterst få av dom det egentligen handlar om. Dom utsatta. Var är dom? Och så här har det sett ut år efter år.

Alla politikers tal och uttalanden finns tillgängliga på alla möjliga språk. Fullständigt vansinnigt. Bor man i Sverige gäller svenska språket.
Ett bevis på hur olika svenskar och invandrare ser på saker, svarade en mörkhyad ungdom för, när han ifrågasätter varför vi skall ha fler poliser.
"Häromdagen kom några poliser till vårt område. Jag såg några barn gå fram och fråga vad som hänt men poliserna svarade bara att de skulle äta. Folk blir oroliga när polisen dyker upp och tror att något hän
t. Låt eldsjälarna som finns lösa problemen istället och betala dom".
Om vi skulle tillåta oss, att den unge personen fick bestämma, skulle vi har snart ha shariastyrda samhällen i förorterna.
Kort från några paneldebatter i SVT:
Paneldebatter är som en parodi på det sjuka i svensk politik och det svenska samhället. Fyra invandrare står och rabblar upp massa krav och en svensk står med papper och penna och skriver ner alla önskemål precis som att om hon upprättade en önskelista till tomten.
Så fort diskussionen kommer in på hederskultur så börjar invandrarna att gapa om att det minsann inte är av intresse för ”debatten om integration”, däremot är det uppenbarligen viktigt att påpeka hur hemska polisen är och att media ”ger fel bild av Järva.” Tydligen går det bra att beklaga sig över svenska samhället och svenskarna, det är dom som ska förändra sitt beteende och öppna plånboken.

Att höra: ”folk är inte redo för att jobba. Man vill inte vakna upp och gå till ett jobb. Dom är trasiga. Vad gör vi?” Man tappar hakan totalt, när man hör detta!
Vi? Varför ska ”vi” (med ”vi” menas naturligtvis det svenska samhället) belastas av det? Det är ju inte samhället eller dess skattebetalare som ska ansvara för att vissa ”inte vill jobba”. Inte i något annat land, skulle man kunna ställa en sådan dum fråga. Man har väl ett eget ansvar, kan man tycka.

Från paneldebatten den 13 juni:
"Integration är att få jobb, bostad och vänner". "Flyktingar mår dåligt, dom kan därför inte jobba, dom måste få hjälp först". "Media är vinklat, dom förstör integrationen". "Våra systrar vill ha sjal, yrken måste acceptera det". "Man måste ge folk utbildning för att ge dom integration". "Fler poliser är inte lösningen, ge pengarna till eldsjälarna istället som kan arbeta med ungdomarna". "Alla vill inte jobba, så är det".
När är man svensk?:
"När man bor här"
"Man bestämmer det själv"
"Det beror på vem som frågar"
"Jag är 100% svensk och 100% syrian."

Hela samtalet är som ett skrik på rättigheter, utan att förstå sitt egna ansvar. Ni, ni, ni ska fixa. Vi, vi, vi ska ha. Värst var den mörkhyade killen med glasögon och araben till vänster. Dom lyckas med implicita hot gentemot det svenska samhället. Riktigt märklig diskussion stundtals med en massa floskler.
Men hela denna diskussion, har helt fel utgångspunkt. Integration med bibehållen kultur fungerar inte, i en välfärdsstat. Assimilation och repatriering är det som borde diskuteras.

De flesta lyssnar hellre på invandrarungdomar, än på etniskt svenska liberala politiker från Alliansen och de Rödgröna. Vad man kan höra, så är det inte de äldre muslimska männen med skäggen som är problemet, det är de identitetspolitiska snoriga sekulära vänsterliberala aktivisterna. Noteras kan, att hela publiken endast består av partifunktionärer, partifolk och svenska pensionärer. De har placerat den här festivalen i Solhem och inte i Tensta. Egentligen är det konstigt att "integrationen" av somalierna går bättre i "onda rasistiska konservativa" USA men inte i "vänsterliberala sekulära" Sverige. Helt riktig tittaråsikt.
Vi kunde också få oss till livs: ”hat mot Sverige-samtal” av ett totalt meningslöst panelsamtal, med en totalt meningslös moderator. I stort sett samma malande, om att ”ni måste skaffa utbildning och jobb åt oss!”

Under veckan fick man till sig en riktig dålig nyhet. Det finns alltså sedan några månader en ny myndighet som heter "Delegation mot segregation." Vad en sådan skattebetald myndighet ska låtsas göra som inte redan görs, av av andra meningslösa myndigheter, kan man undra. Men allt viktigt är ”under utveckling.” Ytterligare dyrt och meningslöst vuxendagis som en ny regering genast måste upplösa.

Man kan notera med visst intresse, FB-reaktionerna på att Ericsson bjöd in den allt mer bisarre Reinfeldt, att tala under Järvaveckan den 14/6 på temat: "Vad händer med jobben i Sverige när AI kommer?
Några FB-kommentarer: ”Reinfeldt och framtid är två oförenliga saker. Varför inte ta in Özz Nûjens svåger istället?”
”Ha ha! Vilket självmål Ericsson, hur kan ni ta in FR som talare?”

Man kan undra hur länge som svenska företag kommer att anse, att varumärket "Reinfeldt" är något positivt som de vill associeras med?

Intressant iakttagelse av Lena Melin, Aftonbladet. Att det ens ska behövas över 100 poliser för ett mindre evenemang för att skydda demokratin, SD:s dag och Jimmie Åkessons tal och person, är verkligen bedrövligt.
Den partiledare som drog allra störst publik var Åkesson och Foliehatten citerar:
Lena Melin,Aftonbladet: "SD presenterar radikala förslag - Löfven eller Kristersson kunde ha hållit Åkessons tal. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson hade tre besked med sig till publiken på politikerveckan på Järva i nordvästra Stockholm.
1. Flickor i förskolan ska förbjudas att bära slöja. Om de ändå får göra det ska skolan bötfällas eller i värsta fall stängas. Enligt Åkesson är slöjan en symbol för både heders- och kvinnoförtryck.
2. Förskolan ska göras obligatorisk för barn över tre år med två föräldrar som är födda utomlands. Avsikten är att de ska lära sig svenska.
Om föräldrarna, trots obligatoriet, låter bli att skicka sina barn till förskolan ska de kunna bli av med barnbidraget.
3. Svenska ska vara samtalsspråket i förskolan. Enligt Jimmie Åkesson finns det förskolor där ingen i personalen talar bra svenska. Också i det här fallet ska regelbrottet straffas med böter eller stängning av skolan. ”
I förorterna som ligger runt Järvafältet är andelen invandrare hög. Det var också gillandet av Åkessons idéer, trots påfallande många beslöjade kvinnor i publiken. Han fick många applåder under talet, bland annat för de tre förslagen om förändringar av förskolan.


Arrangörerna har bland annat som målsättning att valdeltagandet ska öka i utanförskapsområden. Ganska sannolikt, att V, S och MP storsatsar, för att få nya röster.
På sikt, om intresset för politik ökar i dessa områden, tror Foliehatten, att det kan finnas möjlighet med ett muslimskt parti som startas och växer. Många potentiella röster finns nu i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar