onsdag 13 juni 2018

Blev partiledardebatten sista chansen att se KD, L och MP i talarstolen på minst 4 år?

Sista debatten där talarordningen baseras på resultatet av 2014 års val. Kan bli historiskt på många sätt. Kan bli sista chansen på länge att få se  KD, L och MP i riksdagens talarstol. Sällan man hör så många ljuga en rakt upp i ansiktet, på en och samma dag, men i dag hände det!
Stefan Löfvens plan för den sista partiledardebatten i riksdagen före valet misslyckades. Migrationspolitiken tog större plats än välfärdsfrågorna, trots statsministerns besked: ”Valet blir en folkomröstning om svensk välfärd.”
Löfvèn: "Vi skall tala välfärd!" Åkesson: "Ni tar pengar från välfärden för att bekosta asylinvandringen!" Löfvèn kommer aldrig kunna komma undan Åkesson. Jimmie Åkesson ifrågasatte beslutet att låta 9000 ensamkommande få en ny chans.

Foliehatten tycker:
Dagens roligaste: Sjöstedt ord om värdlandsavtalet med NATO: ”Så länge man inte tänker gifta sig ska man inte förlova sig.”
Helt rätt där Sjöstedt!
Dagens
märkligaste: Björklund: "Jag älskar Sverige. I min civila karriär har jag försvarat vår nation. Men jag är livrädd för nationalismen efter jag har sett vad den lett till i Europa!"
Vad är Björklund livrädd för? Att globalismen ska stoppas till förmån för starka nationalstater? Liberalerna och egentligen hela sjuklövern, har blicken fäst på en horisont som ligger utanför Sveriges gränser. Perspektivet är globalt och Sverige betraktar de mest som ett verktyg, att användas för just globalismens fromma. Att värna Sverige i allmänhet och svensken i synnerhet betraktas som suspekt och sannolikt rasistiskt.

Dagens barnsligaste: Löfven "här är ett ord du får googla på, Åkesson – humanism!”
Humanism? Det skall vara humanitet! Har vi inte hört det till leda nu?
Foliehatten tror nog de flesta i landet besitter en viss humanitet och vilja att hjälpa, men inte till vilket pris som helst. Och han tror, att de flesta av oss är väldigt trötta på, att att vissa politiker inte klarar av att debattera eller acceptera problem och motsättningar, utan enbart kastar ur sig floskler. "Googla Humanism, har du glömt MeToo" och så vidare.…
Om Lö
fven själv hade googlat, så hade han förstått att han avsåg "humanitet!"
Humanism är egentligen en filosofisk riktning i senmedeltidens Italien som ville återknyta till antikens tankevärld och minska kyrkans dominans.

Gud Nåde den som påstår saker om invandrare eller konsekvenserna av invandring, baserat på tillgängliga fakta. Men att generalisera och dra slutsatser utifrån en twitter tag
g går bra. Samtidigt måste man ge ”Landsfadern” en eloge för att han vet vad ”att googla” är. Någon på kansliet som lärt honom troligen. I övrigt är det tomt som vanligt i hans utläggningar. Ständigt höjda skatter är mantrat. Löfven är helt uppgiven. Hans dagar som Landsfader är räknade.

Ulf Kristersson är ganska lik Carl Bildt. Pratar mycket, men säger egentligen inget och när Åkesson frågar om de ska kasta ut Centern som UK har skrivit på FB. UK skriver att han inte kommer styra med partier som inte har en ansvarig invandringspolitik, När han får frågan, så svamlar han och när han är klar, så har han varken sagt bu eller bä.

Annie
Lööf framstår som rabiat. Tramsigt med brun smetandet, inte minst från gamla nazistiska Bondeförbundet.
Det är inte rasism att skilja på folkgrupper eller anklaga Islam för att vara ett hot mot svensk kultur och svenska samhället. Man kan diskutera var brytpunkten mellan hets mot folkgrupp och kritik mot olika grupper går och vilken betydelse olika fakta och empiriska erfarenheter ska ha i den gränsdragningen, men rasism är det knappast.
Inget hon kan rå för, men Annie Lööfs röst är verkligen vidrig. Det skär i huvudet när hon skriker.
Foliehatten får dra ner ljudet när hon talar. Rösten är illa nog, men mest motbjudande är hennes totala falskhet. Ingenting är heligt för henne, när det handlar om att nå den hägrande statsministerposten.

Björklund
gick full retard när han säger att folkhemmet var den värsta idén i världshistorien. Finns inget tvivel om att det var under folkhemstiden som Sverige byggde enormt mycket av sitt internationella anseende som framstående välfärdsnation och sina internationella företag. Dessutom med ett betydligt lägre skattetryck än idag. Detta borde Björklund hylla, istället för att framställa som den mörkaste tiden i svensk historia.
Där fick Åkesson in en rejäl smäll mot majoren. De som kommer ihåg hur Sverige var på 60-70 talet, nickar nog instämmande. När majoren öppnade munnen så tänkte man att " Nej-nej-nej - öppet mål för Åkesson "
Skall man debattera så är regel 1. Inga öppna mål eller resonemang man kan åka dit på. Detta kommer bli ett avskräckande skolexempel för retorik experter.

Isabella Lövin sätter verkligen skräck i folk, domedagen är nära. Hon har inte ett grönt grässtrå på sin g
räsmatta. Hon säger att den viktigaste frågan för väljarna är klimat och miljö, det stämmer inte. Önskar hon kunde förklara varför månadsmedeltemperaturen i Sveg i maj månad år 1889 var 11,5 ° och i år slogs det rekordet 13,7°. Varför var det så varmt i Sveg 1889 när folk varken flög eller åkte bil?
Lövin tycker att barnfamiljer istället ska köpa en elbil, för vilka pengar? Att höja skatten på bensin är inte lösningen. Folk kommer att köra bil vare sig bensinen kostar 10, 15, 20 eller 25 kr/liter.
De kommer att äta gröt till middag, för att få råd att köra bil. En fungerande kollektivtrafik finns inte i större delar av Sverige.
Många har påpekat att MP:s insatser i hög grad handlat om symbolfrågor, dyra satsningar i Sverige som betyder noll och intet för miljön i stort. Miljarden till elcyklar är ett avskräckande exempel till vad statens pengar inte skall användas till. Foliehatten funderar om Lövin behärskar några frågor inom miljöpolitiken? Hon påminner mer om en medlemsvärvare från Green Peace, när hon pratar.

Vad hände egentligen idag? Efter att ha lyssnat på Centern och Liberalerna kan man få intrycket av, att de vill göra allt i sin makt för att undergräva Alliansens chanser den 9:e september. Eller har de redan börjat snegla vänster ut?
Att dessa två åter plockade fram rasistkortet var såklart ingen slump, men i
de flestas öron, kändes det bara märkligt och korkat.

Nu återstår 87 dagar till valet. Foliehatten spår, att det blir ett jordskredsval. 3 partier åker ut och det statsbärande partiet under 100 år, får under 20%!
Vem bildar regering? Moderater och Sverigedemokrater!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar