tisdag 26 juni 2018

Får en regering ljuga hur mycket som helst på sin hemsida?

Regeringen skriver på sin hemsida: ”Under vintern har det varit varmare på Nordpolen än i Göteborg. I Arktis har det varit plusgrader, vilket gör att isarna smälter – mitt i vintern. Klimatförändringarna är här. Vi måste sluta blunda för konsekvenserna och ta klimathotet på allvar.”

Grafen är hämtad från Danish Metrological Insitute (DMI) och den visar att Nordpolen inte varit i närheten av att nå några plusgrader mitt i vintern.
Regeringen påstående om att isarna smälter mitt i vintern” är inget annat en en enorm lögn. Faktum är enligt samma källa började inte isarna smälta förrän strax före midsommar och då på Arktis (80N) nådde temperaturer över 0°C. Faktum är att i den del av Arktis som utgörs av området norr om breddgrad 80°, så är det i snitt plusgrader endast 50-70 dagar per år och då vanligtvis endast ett par grader över nollan, vilket grafen också tydligt visar.
Enligt DMI så finns det 11 miljoner km2 is i Arktis. Det är ungefär samma mängd is som funnits de senaste 5 åren och inte långt ifrån medelvärdet för perioden 1981-2000.
11 Miljoner km
2 är lika mycket som 24 gånger Sveriges landyta. Säger lite om vilket gigantiskt områden som Arktis utgör och det säger mycket om att regeringen är ute på väldigt djupt vatten, när de påstår att klimatförändringen i Arktis går fortare än någonsin. Vi också konstatera att inlandsisen på Grönland inte tycks vara utsatt för någon nära förestående kollaps. Faktum är att den inte förrän nu tycks nått sin maximala årliga tillväxt.

Regeringens lögner blir ännu större, om
vi tittar på is volymen för de senaste åren. I Arktis är isvolymen just nu, precis på den nivå som den varit under de senaste 10 åren. Det ger då inget stöd till regeringens påstående att isarna i Arktis krymper i en rasande fart.
Vi har en regeringen som på sin hemsida skriver direkta lögner. Detta måste vara något unikt i världen att en regering så ogenerat ljuger.

Samma sak gäller havsnivån. Där påstår regeringen att den skall stiga med 1 meter till 2100. En lika stor lögn som isen. Där har Thoralf(den hemske från SD) visat med data att den stiger 4 cm i Stockholm!
 

Om regeringen nu ljuger så friskt om vad som händer i Arktis, kan man undra om allt annat som regeringen också går ut med är lögner? Under de senaste åren har vi flera gånger kunnat belägga att regeringen ljuger. Svenska folket har också upptäckt och genomskådat, att vi utsätts för mycket ljug och indoktrination av regeringen med olika former av propaganda.
Ett bra exempel är Löfvéns besök i Polen, där han försöker läxa upp polackerna, för att de skulle ta emot muslimska migranter. I polsk TV ljuger Löfvén utan att skämmas, när han får frågor om invandringen i Sverige! Kommentarerna på Youtube är förödande för Löfvén.
Vi får hoppas att det inte riktigt är så illa inom andra viktiga samhällsområden där regeringen påstår saker i syfte att genomföra sin politik. Frågan är om man överhuvudtaget kan lita på vad regeringen säger. De har själva målat in sig i ett hörn, där man inte längre kan lita på vad de säger efter alla lögner.
Allt fler har också upptäckt att makten, SVT och MSM gör gemensam sak och då har det gått alldeles för långt, i fler för Sverige helt avgörande frågor.

Energiproduktion är bara en av av dessa frågor. Allt fler har insett det allvarliga läget som den rödgröna regeringen har försatt Sverige i. Regeringen hanterar Sveriges pengar som det vore monopolpengar. I går skriver Dagens industri:
”Tre miljarder kronor har gått upp i rök och Uniper tvingas släcka ned gaskraftverket i Malmö decennier i förtid. Det är senaste offret för kraftverks döden och nu varnar den tyska kraftjätten för att den svenska elförsörjningen hotas.”
Det tråkiga är att lögnerna och hjärntvätten redan ”övertygat” så många, att sanningen har liten chans. Regeringen har satt i system, att utse rådgivare utifrån den egna visionen. Att visionen har dålig verklighetsförankring, spelar ingen roll.
Det är väl sällan som journalister är ärligt objektiva. Även de har visioner och chefer med visioner som skall stödjas i skrivna artiklar. Dagspressens kunskap om vetenskap är ofta undermålig. Det märks tydligt när det skrivs om ämnen som man har fördjupade kunskaper i. Många vetenskapliga tidskrifter bygger mer på tro och spekulationer än vetenskap.

Ett bra exempel som Foliehatten tittade på tillsammans med ett av barnbarnen var sommarlovsmorgon på STV. Där intervjuades en pojke i publiken som skrivit brev till Löfvén om att hindra isbjörnarna från att dö ut. Det hade han fått lära sig i skolan, att de gör! Löfvén skrev tillbaka, att Sverige är bäst i världen på låga utsläpp.
Det är där vi är. Lögnen har blivit en sanning. I själva verket har isbjörnsstammen vuxit enormt och det är inga som helst problem med populationen.
Om det är som det står i grundlagen att makten i Sverige utgår från folket ska då inte folket få korrekt information från regeringen, så att folket kan utnyttja sin makt på ett korrekt sätt?

1 kommentar:

  1. Bra text, läs originalet här: http://www.klimatupplysningen.se/2018/06/26/antligen-plusgrader-pa-nordpolen/

    SvaraRadera