onsdag 6 juni 2018

Nationaldagen och Sverigebilden!

Idag den 6 juni är det Sveriges nationaldag. Varför firar vi då denna dag? Man hävdar att vi firar nationaldagen den 6 juni, för att fira att Gustav Vasa vid riksmötet i Strängnäs 1523, valdes till kung av Sverige. Kungavalet markerar också slutet på Kalmarunionen och starten för Sverige som ett självständigt land. Det dröjde dock länge, innan 6 juni blev nationaldag. Vi kan tacka Skansens grundare Arthur Hazelius som arrangerade en vårfest 1893 som avslutades just 6 juni, med stor flaggfest på Djurgården. Vi slapp då, fira nationaldag i november. Fram till 1774 hade Candida namnsdag, efter en kristen martyr. Men Gustav III, en kung med sinne för att framhäva sig själv, såg till att själv få namnsdag på Gustav Vasas stora dag. Det fanns andra krafter som ville göra Karl XII:s dödsdag 30 november till nationaldag eller den 6 november, då Gustav II Adolf stupade i Lützen.

1916 utsågs den 6 juni till svenska flaggans dag. Dagen firades på Skansen och från 1918 delade kungen ut flaggor till olika organisationer, en tradition som håller på än. 1983 blev dagen officiell nationaldag och 2005 blev nationaldagen en helgdag, en röd dag, på bekostnad av annandag Pingst!

Med Trumps bevingade ord ”titta på Sverige” har Sverigebilden utomlands krackelerat rejält. En bild som det politiska etablissemang med alla medel förnekar, att den finns. De inser inte att de med sin politik har kört Sverige rakt in i bergväggen, samtidigt som de vräkt ur sig floskler om att Sverige går bra, att massinvandringen är en vinst för samhället. En vinst som Ruist på ett brutalt sätt i en direktsändning i SVT säger och hänvisar till sin rapport, att det är en förlust för samhället. Man nästan kunde höra hur Sverigebilden sjönk ihop som en misslyckad sufflé.
Nu sitter vi med Svarte Petter, när mångkulturalismen har kollapsat. Vid den kommande lågkonjunkturen kommer vi, att få vi sällan skådat ekonomiskt stålbad. Enligt regeringspolitiker och journalister så är det bara brunskjortor, högerpopulister och nazister som försöker svärta ner Sverigebilden.

Häromdagen kunde vi bevittna en debatt i TV4 mellan Gustav Fridolin och Jimmie Åkesson. Innan debatten fick vi i ett reportage se representanter från Svenska institutet stå och ljuga friskt , om hur bra Sverigebilden är utomlands! TV4 lyckades i alla fall framhäva den svenska kulturen. Maken till vinklat reportage, får man leta efter. Det blev nästan en parodi, ett skämt och man såg reportaget med en skräckblandad förtjusning.
Foliehatten funderar över, hur hjärntvättade dessa människor är. Är de totalt blinda över hur det ser ut i Sverige? Man blir skrämd över hur naiva de är eller så är de rädda om sina jobb! De säger det som etablissemanget vill höra!
I den efterföljande debatten säger Fridolin flera gånger: "Vi måste höja skatten och ha självförtroende". Självförtroende är inte en politisk åtgärd, utan bara ett fint ord som kan formas med munnen, så sammanfattningen av Fridolins budskap är att han vill höja skatterna och på så sätt stävja den stigande brottsligheten.

Det märktes tydligt att Fridolin var ruskigt obekväm med debattämnet och han försöker prata bort så mycket tid som möjligt med långa haranger snömos.
Åkesson fick mindre tid, men varje gång han sa något klämde han till Fridolin och fick även avbryta och rätta Fridolin mitt i en monolog. När Fridolin pratade om höjda skatter, svarade Åkesson direkt att vi har redan världens hösta skattetryck, när Fridolin pratade om hur han hatade segregation och utanförskapet, så svarade Åkesson, att det är hans parti som har skapat problemen. Är ni inte trötta på att höra, politiker prata om satsningar hit och dit ? Det ska satsats överallt, men särskilt rädd om pengarna är man inte. Om satsningen går åt helvete, är det ingen som får bära ansvaret heller.

Summa summarum var det en promenadseger för Åkesson, mest för att Fridolin bestämt sig för att komma dit och hålla ett flummigt tal om samma ovidkommande lösningar som aldrig fungerat förut. Fridolin har en universallösning till allt. Höj skatten. För den höjda skatten vill Miljöpartiet öka massinvandringen ytterligare. Egen försörjning måste vara ett krav, för att få stanna i Sverige.
 
Man kan sammanfatta debatten med att Fridolin gjorde ett lysande valarbete för SD.
MP är tafatta, naiva och kraftlösa. Det är klyftornas fel. Det är skattesänkningarnas fel. Fridolin hatar gängkriminalitet. Fridolin har haft 4 år på sig att fixa skolan och tryggheten. Nu är han utan trovärdighet. Åkesson framstår som vuxen och kunnig.
 
Verkligheten är mycket värre än den bild Jimmie Åkesson ger i denna debatt. Foliehatten tror inte han är omedveten om detta. SD:s valfilm som nästan har 1 miljon visningar, säger något helt annat. Åkesson ser nog det som taktiskt. att inte dra på för mycket i TV-debatter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar