måndag 25 juni 2018

MP vill införa trängselskatt i Malmö!

I Skånskan skriver MP: ”Vi vill införa trängselavgifter. Vi lutar oss mot en undersökning som visar att det skulle ge en intäkt på en halv miljard kronor om året.Dessutom kanske man tänker ett varv till innan man tar bilen. Miljözoner skulle förbjuda vissa äldre fordon att köra i innerstaden och i nybyggda områden.
Är det realistiskt att människor dör på grund av att människor kör dessa bilar? Är det rimligt att man på grund av ekonomiska faktorer låter barnen betala med sin hälsa?”

Frågan om trängselavgift i Malmö har legat i luften länge, men inte uttalats från politiskt håll än. Att det kommer i nästa mandatperiod om nuvarande ledning sitter kvar i Stadshuset, får man se som givet. S ligger lågt för att inte tappa röster!

Det har det senaste året gjorts väl
digt många trafikmätningar och luftmätningar i Malmö. Givetvis finns det en anledning till alla dessa trafikmätningar och luftmätningshusvagnar som flyttats runt till stadens mest trafikerade knutpunkter.
Ombyggnationer av snart sagt alla stadens tvåfiliga gator, bussfiler i hela staden och illa placerade hållplatser som stoppar upp trafiken sker hela tiden. Det gör så klart, att trafiken blir tätare med längre köer vid rödljus och vid rusningstrafik. Det har varit en väl utstuderat och effektivt taktik i trafikplaneringen som skapat ett önskat underlag för avgifter.

Dessutom är detta ett sätt, att hjälpa till att få de som flyttar in till Malmö, att ha mer vänster inriktade politiska åsikter och värderingar. Då dessa i större utsträckning bara har en eller ingen bil alls.
Där
till kan vi också lägga avsaknad av eller mycket begränsade parkeringsmöjligheter vid alla nybyggnationer. Malmö stad har även höjt p-avgifterna kraftigt. Precis som det är ett miljöproblem, att bilar inte rullar, utan står still. Fler och fler gator längre ut i perferin beläggs också med p-avgifter. Eftersom p-platserna minskar, är för att de istället vill få in bilarna i p-garage. Dessa avgifter har också ökat, till över 100:-/tim på många platser. Det är högre kvm-pris än på ett lyxhotell! Enda syftet är att öka skatteinkomsterna, främst från de som ej röstar på S, MP, V och F!. Kommunledningen har sett till att inte skapa fler högerinriktade områden som Västra Hamnen, utan måste bygga för S och MP inriktade politiska inflyttare, allt för att säkra den långsiktiga makten.

Inser inte MP att många måste ha bilen för att komma till och från jobbet. Andra behöver den i arbetet. MP är emot bilar. Svårare än så, är det inte.
Är inte MP medvetna om begreppet bilmålvakt eller så är det en del av deras omfördelningspolitik.Vinnare är alla invandrare som använder en bilmålvakt(finns åtskilliga tusen i Malmö) som helt plötsligt får mindre bilköer och mer p-platser, när de ska shoppa och sitta och hänga på caféet. Förlorare är som vanligt hederliga svenska arbetare som får mer utgifter och längre restid till jobbet. Med tanke på frekvensen målvakter, blir det nog inte så mycket pengar. Marknaden för bilmålvakter i Malmö kommer blomstra som aldrig förr. Malmö kan ju börja med skrota de 10000 bilmålvaktsbilar som kör runt i staden. Där hade de gjort en insats. Om MP vill förbättra miljön som de säger är deras viktigaste fråga, är det märkligt att de inte gjort något åt saken. Dessa bilar är oftast gamla och mycket miljöskadliga. Men MP vågar väl inte stöta sig med sina väljare=invandrare!
För att minska biltrafiken vill MP satsa på ökad kollektivtrafik (avgiften för kollektivtrafiken har skjutit i höjden) och supercykelstråk(elcyklar subventioneras med 1,2 miljarder)!
M
P vill också satsa på spårvagnar i Malmö. Spårväg mellan Västra hamnen och Lindängen skulle kosta 2,7 miljarder kronor och Västra hamnen till Rosengård 1,52 miljarder.
MP: ”
Vi vill se tre spårvägar, men två är utredda.” I Storstadsavtalet röstade regionen nej.

2030 ska cykeln vara det fordon Malmöborna väljer i första hand. Undrar hur dessa människor tänker. Den skånska vintern är ökänd med mycket blåst och snödrivor. Att en cyklist som bor i utkanten av Malmö (Limhamn eller Bunkeflo) som behöver ta sig in till city till sitt arbete, under dessa väderförhållanden, blir nog inte aktuellt.
 
Om MP i Malmö hade studerat biltullarna i Stockholm hade de kanske upptäckt en del. Biltullar infördes för minska trafiken. Man höjde taxorna kraftigt, eftersom de som ville åka från en stadsdel till en annan, gick det fortare att åka ut ur stan och runt. Man höjda taxorna när man upptäckte detta och då slutade de flesta med detta, efter de höjda taxorna, för att istället kryssa sig igenom stadsdelar, när de väl åkt in genom tullarna, d.v.s. mer trafik. Samtidigt infördes tullar för att även åka ut ur stan. Det var en motsats till tanken, att få bort bilarna från innerstan och ut på lederna runt stan.
 
Löftet om att pengarna oavkortat skulle gå till kollektivtrafiken bröts av regeringen – S och MP. S och MP lovade dyrt och heligt gång på gång, att pengarna skulle gå tillbaka till Stockholm som skulle användas till kollektivtrafiken. Pengarna går idag istället rakt ner i statskassan. De som måste använda bilen mycket, har fått en skattehöjning på 1000-2000:-/månad. Så dom 500 miljoner som MP räknar med, kan de känna sig blåsta på!

De rödgröna har kört Malmö i botten fullständigt med sin kravlösa bostads- och bidragspolitik riktat till immigranter. Det bor fler invandrare än svenskar i Malmö. Nu skjuts människor mitt i centrala Malmö mitt på dagen. Staden är kraftigt beroende av omfördelningen av pengar (5,2 miljarder)för att gå runt. Om Malmö är de rödgrönas skyltfönster säger det rätt mycket om vart Sverige är på väg, om de rödgröna får fortsätta bestämma i Sverige. MP är förvirrade själar som borde fråntas alla vuxenrättigheter, förhoppningsvis leder sådana här stolligheter till att de ramlar ur kommunfullmäktige också. I Malmö vore det bättre att införa en skatt på skjutningar.

1 kommentar:

  1. Inget har man lärt..
    Hur många bilmålvakter finns det i Malmö?
    Det enda som kommer att hända är att vanliga arbetande medborgare får betala mer skatt - målvakterna få bara ökade skulder som de ändå aldrig kommer att betala..
    mp => stäng - stoppa - lägg ner...

    SvaraRadera