fredag 15 juni 2018

Socialtjänsten tror att samtal skall avstå ungdomar från fortsatt kriminalitet!

SVT har gjort en granskning om grovt kriminella i Helsingborg och samhällets totala handfallenhet inför dem. Trots att socialtjänsten genom olika typer av vårdinsatser ska hindra en kriminell utveckling, lyckades man inte i ett enda fall, att omvända 30 ungdomar som SVT hade granskat. I reportaget skrivs inte ut explicit, men vi vet alla, att det är snudd på hundra procent med invandrarbakgrund som står för dessa grova brott inom organiserade gäng med mord, rån,misshandel och knarkhandel. Överrepresentationen är skyhög.

Ordförande i socialnämnden, miljöpartisten Ann-Christine Borgman, menar att det måste utvecklas "nya metoder" och att de kriminella helst frivilligt ska vilja sluta vara kriminella!
Borgman menar att de frivilliga insatserna, är att föredra framför tvångsvård som kanske går emot individens eller familjens vilja.
Socialen har inga andra insatser,
än några planerade samtal med ungdomarna! Otroligt! Har inte dessa socionomer gått på utbildning, för att få jobba hos socialtjänsten? Har de inte fått lära sig något som helst, om olika insatser och metoder där?

Det är en skrämmande naivitet på gränsen till idioti, att tro att de kriminella skall sluta frivilligt och då med nya metoder! Begriper inte Borgman, att det här är en ny typ av kriminell generation, där gamla tankar och idéer inte hjälper längre? Är det kulturellt?
Självklart slutar de inte begå brott, varför skulle dom? De vet om, att de aldrig kommer få några kännbara straff, just därför utnyttjas
unga av äldre kriminella, till att utföra mord, eftersom de vet om, att skulle de åka fast så blir "straffet" väldigt lågt.

Sanningen är den, att en mjuk lagstiftning och inställning inte fungerar i ett mångkulturellt
samhälle. Det enda som hjälper är att ta tag med hårdhandskarna och det rejält, om du skall få någon rätsida på problemet. En tuff åtgärd är att minska bidragen till familjerna vid första förseelse och alla därefter påföljande, även om barnet bara är 10 år. Foliehatten är övertygad om, att det är det enda som kan ha någon effekt. Barn är föräldrarnas ansvar och det är dom som ska ta smällen, inte övriga medborgare.
I Danmark har man gått längre! Beroende på brott, våldtäkt, grov misshandeln och rån, utvisar man hela familjen eller hela släkten. Att straffa släkten fungerar i ett klansamhälle, då lär de hålla koll på dem.
De åtgärder som socialtjänsten hittills har gjort, är bara bortkastad tid och pengar och det har inte gjort någon nytta. Man kan undra hur många sådana här försök det har gjorts i Sverige?
Är det Löfvéns
”hensverige” som är orsaken, i det nya toleranta humaniteten som är ledfyren?
SVT skriver i reportaget att socialtjänsten anser, att man som 15-åring befinner sig i en fas i livet, då den egna identiteten skapas. ”En tid som präglas av ett frigörelsebehov från vuxenvärlden och det finns ett behov att testa gränser!”
Testa gränser! Hur normalt är det att tonåringar begår grova brott och knarkar hejdlöst? Skall man följa socialtjänsten resonemang, skulle de flesta i den åldern göra det.
Det är sedan länge känt, att kriminella förblir kriminella. Nyare studier visar på obalanser i hjärnkemin som möjlig orsak till kriminellt beteende. Således inget som kan pratas bort, med en socialkontakt, en gång per månad.

Det finns personer som trots allt lämnat den kriminella livsstilen och i sådana fall, på grund av ålder. De orkar helt enkelt inte hålla samma tempo som tidigare och samhället har liten inverkan i deras beslut. Däremot gillar PK-samhället, att lyfta fram f.d. kriminella som några slags hjältar. De får sitta i TV och skylla på samhället som inte gav dem tillräckligt många fritidsgårdar, välbetalda jobb och på den strukturella rasismen. Det är smått otroligt hur individens eget ansvar helt försvunnit ur ekvationen, särskilt när PK-samhället bygger sin förljugna propaganda för massinvandringen på "individer" och att all generalisering är av ondo.

De grovt kriminella
riskerar ofta att bli skjutna och att ofta är de konstant stressade och rädda. Rädda för andra gäng. Rädda för sin "chef!" Rädda för att någon under dem, ska utmana dem och ta deras plats. När de drar runt i sina gäng och folk ryggar undan, tror de, att det är makt och respekt. Det är naturligt för normala människor att hålla avstånd till individer som är våldsbenägna, använder övervåld, har låg impulskontroll och är lättkränkta. Samhället förlitar sig på, att rättsväsendet tar hand om dem. Den dagen rättsväsendet inte gör det, så kommer folket slå ihjäl dem. Vad ska ett par hundra eller par tusen störda individer göra mot hundratusentals eller miljoner skötsamma människor som bestämt sig för att lösa ett problem. Att de kriminella fortfarande lever beror som sagt på, att medborgarna förlitar sig på att rättsväsendet fungerar.
Problemet med unga på glid är i
mångas ögon att socialtjänsten har en otroligt överslätande syn på den brottslighet de begår. Man har sett många domar, där rätt unga killar 15-17 år, begått riktigt grova brott, men där påföljden stannar vid vård inom socialtjänsten. Ofta består "vården" då av ett antal motiverande samtal som ska få den ungdomen, på rätt tankar. Straffet för unga kriminella är ofta att snacka med socialtanten. Medskyldiga till att det är så, är våra domstolar och Sveriges Riksdag som stiftat de lagar vi har om straff för unga brottslingar.
Skulle en ung kriminell sedan tvångsomhändertas enligt LVU är det inte ovanligt, att han placeras i sitt eget hem. Inte på något låst HVB-hem. De unga kriminella idag, har sådana problem att det går bortom vad socialtjänsten är kapabla att hantera, ens om de skulle vilja. Bättre då att staten genom kriminalvården/polisen tar över hanteringen, såsom något politiskt parti föreslog för inte så längesedan.

Det absoluta sämsta
Sverige har gjort, när det gäller att stävja ungdomsbrottsligheten, är att dom tog bort dom gamla hederliga ungdomsfängelserna UF år 1978 som straffpåföljd. Anledningen var att en liten klick socionomer och sekreterare på socialbyråerna ansåg att straffet var inhumant och att det kunde likställas vid vuxenstraff, med isolering och inlåsning på nätterna. ungdomsfängelserna hände även positiva saker som skolgång och att man fick en utbildning som motsvarande gymnasium i traditionella hantverksyrken för trä-, bygg- och metallindustrin.

Den bistra sanningen är rättssystemet inte har hängt med den nya råa gängkriminaliteten. Som 16-17-åring måste du ligga i rätt hårt med kriminaliteten för att dömas till 3 månaders fängelse. Upprepade personrån och misshandel med mera räcker inte. Lagstiftningen för unga förbrytare går ut på, att det ska vara mycket svårt att döma till någon form av inlåsning. Förr var det ofta stora sociala konsekvenser förknippade med brott. Det är endast i Sverige som socialen på fullaste allvar tror, att man kan bryta en tonårings väg in i det kriminella genom samtal.

Sanningen är att Sverige är i gungning och vi har inte ett rättssäkert samhälle längre. Polisens resurser räcker inte till och de har inte ens tid att utreda våldtäkter, för att morden är så många och resurskrävande.

Ett bra exempel är f.d. rikspolischefen Dan Eliasson, där han fick massiv av kritik efter att ha kommenterat ett knivmord på ett boende för ensamkommande flyktingbarn.
Eliasson: ”Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig?”
Rikspolischefen anammade precis samma metod som de massiva sociala insatserna alltid gör och då går det käpprätt fel. De tänker omvänt, upp och ner och spegelvänt på samma gång. Precis som med så mycket annat. Sverige måste vara det mest infekterade sjuka landet i hela världen. Masspsykosen är så stark, så det är sinnessjukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar