tisdag 5 juni 2018

Vinster i välfärden – 32 miljarder går utomlands!

Sossarna har gått ut med att man vill ta bort vinster i välfärden på 4,7 miljarder. När man ser att det skickas 32 miljarder utomlands, inser man snabbt att bidragen till invandrarna är alldeles för stora! Här finns mycket mer pengar att hämta för Magdalena Andersson och sossarna. Nu väntar vi spänt på, att sossarna kommer att agera!
Det har uppstått ett räkneproblem hur man beräknar, hur mycket som skickas till anhöriga i hemländerna. SCB säger 3-4 miljarder kronor och Världsbanken säger 32 miljarder. SCB:s siffror är, alltså långt mindre idag, än Riksbankens senaste uträkning från 2002.
Det är inte första gången SCB:s siffror är helt felaktiga!
Samtidigt försvinner i genomsnitt 11 procent av pengarna i transaktionsavgifter.
Pengarna som skickas är svenska skattebetalarnas skattepengar som nu skickas iväg runt jordklotet.

32 miljarder för mycket årligen som betalas ut i bidrag, måste räknas som en "vinst", eller rent av som "övervinst" för att ta ett slitet sosseuttryck. Detta rör sig definitivt om "
vinster i välfärden", vinster som uppenbarligen inte heller återinvesteras i Sverige. Pengar som hade kunnat användas till något vettigt. Sverige har urusla pensioner och närmare 1 miljon fattigpensionärer, det hade blivit rejäla lyft för alla, om dessa pengar gått dit istället!
Mycket av dessa övervinster från välfärden skickas genom muslimska nätverk som inte redovisar överföringarna till utlandet till Riksbanken. Man skapar fordringar som kvittas ut och på det sättet, så passerar inte överföringarna de moderna betalningslösningarna. Överföringarna uppgår till så stora belopp att hemländerna inte vill ha tillbaka sina egna medborgare, eftersom det är bättre, att de är i utlandet och suger ut värdnationerna. Vilket man kan förstå när 45 procent av Somalias BNP kommer just från dessa "övervinster i välfärden." Någon som räknat in denna förlust för samhället i kostnaden för mångkultur? Eller gäller, det man inte vet om, finns inte?

Beloppen som migranter skickar hem till sina anhöriga beräknas idag överstiga världens totala biståndsbudget. Enligt Världsbanken uppgick remitteringarna till utvecklingsländer förra året till 436 miljarder US dollar. De största givarna, inom Organisationen för ekonomisk utveckling och samarbete (OECD) beräknades förra året tillsammans ge 135 miljarder US dollar i bistånd.
Remitteringar spelar ofta en avgörande roll för mottagarländernas ekonomier. Den somaliska diasporan runtom i världen skickar till exempel varje år närmare 14 miljarder kronor till sina anhöriga i Somalia. Det är nästan 45 procent av landets BNP. Och vad används de hemskickade pengar till? Kan det vara så, att en icke oäven andel, förmodligen i slutändan betalar flyktingsmugglare, så att fler "vinstmaskiner" kan ta sig till Europa. Det hela blir väldigt mycket Moment 22, när pengarna för att få råd att åka hit och leva på våra bidrag, från början är svenska skattebetalares pengar!

Enligt SCB var omkring 1,6 miljoner människor i Sverige födda utomlands förra året. Av dem uppskattar Konsumentverket att ungefär 11 procent, omkring 180 000 personer, skickade hem pengar till sina anhöriga.
Man tror bara inte det är sant: Money from Sweden är en statligt finansierad webbtjänst som jämför avgifter och växelkurser för överföringar till utlandet. Konsumentverkets tjänst Money from Sweden grundar sig i ett uppdrag från regeringen. Regeringen har i sin tur fått ett uppdrag från FN. FN och Världsbanken har uppmärksammat att det kostar stora summor att skicka pengar utomlands. Genom prisjämförelsetjänster vill de få ned kostnaderna, så att mer pengar når mottagarna. Money from Sweden har i år haft mellan 80 000-90 000 besökare och under samma period har transaktionskostnaderna minskat från i genomsnitt 15 till 11 procent.

Att dessa transfereringar är den bästa sortens bistånd, är väl en etablerad sanning, enligt globalisternas egna premisser. Vilket gör det omöjligt för dem, att argumentera mot att biståndsbudget och bidrag i Sverige växlas till högre humanitär effektivitet i länder med kostnadsfördelar.
32 miljarder är lejonparten av nuvarande försvarsbudget. Men i globaliserings iverns tidevarv, är internationella särintressen viktigare än nationella. Denna marknadsliberala dogm kan förhoppningsvis bli förhärskande efter valet, i den parlamentariska eftertankens kranka blekhet.

4 kommentarer:

 1. Jag kan inte riktigt förstå vad Teckomatorparen vill ha sagt med denna artikel!
  cit:...-"Pengarna som skickas är svenska skattebetalarnas skattepengar som nu skickas iväg runt jordklotet." ... Vad finns för belägg för detta påstående?
  cit....-"När man ser att det skickas 32 miljarder utomlands, inser man snabbt att bidragen till invandrarna är alldeles för stora!" ... Vad finns för belägg om siffran 32 miljarder och vad finns för belägg att detta skulle vara bidragspengar till invandrare?
  Och lite vanlig hederlig huvudräkning ger ju enkelt vid handen att om 180.000 personer, varifrån nu denna siffra kommer, årligen skickar 32 miljarder utomlands så innebär ju detta att var och en av dessa personer per person och månad skickar 15.000 utomlands! Tror Teckomatorparen själv att något sådant är möjligt?

  SvaraRadera
 2. Ja du chief! Du tror alltså att Världsbanken och förmedlarna av transaktionerna ljuger! Kan tala om att jag har sådan info att personer skickar mer än de 15.000 du talar om. Om du tittar på de summor som FK uppger att de betalar ut, så är det fråga om avsevärda belopp varje månad. Hanif Bali har på ett tydligt och bra sätt gjort detta synligt! Man får mera i bidrag än att arbeta. Denna artikel i GP, förvisso några år gammal(högst aktuell) ger en bra inblick hur det kan gå till. http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/28-10-07-g%C3%B6teborgs-somalier-ett-folk-i-kris-1.1179853

  SvaraRadera
 3. Oavsett summa, där uppenbarligen olika upgifter florerar om storleksordningen av nämnda remitteringar, så väljer jag att ifrågasätta att summan 32mdr årligen, även om den är korrekt, skulle utgöra "svenska skattebetalares pengar" eftersom inga som helst belägg presenteras för detta.
  Och skulle fallet så vara att Du besitter sådan detaljerad information om att dessa 180.000 personerna var och en månadsvis transfererar 15.000 så ser jag fram emot en verifierad redovisning av sådant sakernas tillstånd!
  Intill dess tar jag mig rätten att misstro sakinnehållet i artikeln härovan lika väl som jag är fullt klar över den implicita agenda i vilken den hör hemma.

  SvaraRadera