måndag 4 juni 2018

Sverige köper två Patriot robotar för ett pappersförsvar!

Underbart är bara förnamnet, när det dysfunktionella och handikappade landet Sverige uppgraderar sitt robotförsvar så mycket som plånboken tål. En kraftigt satsning med andra ord.

I augusti skall Sverige skriva på avtalet om inköp av Patriot robotsystem. Enligt Dagens industri, blir prislappen 10 miljarder kr. Att summan blir så låg, beror på att man inte köper in några robotar att tala om. DI uppger att det kan bli, så få som två robotar till 12 robotlavetter med upp till 192 robot tuber. Ni läste rätt: Två robotar! Prata om att fejka försvarspolitiken och återanskaffa forna tiders pappersförsvar.

Att köpa eldenheter utan robotar är helt bortkastat. Man behöver åtminstone köpa minst en full laddning och gärna en eller två omladdningar om man inte vill att det skall bli ett engångsvapen. Problemet är i grund inte vilket system vi valt, utan att vi inte med dagens försva
rsanslag har råd till system med denna förmåga överhuvudtaget. Vill man tillföra denna förmåga måste man skjuta till pengar, mycket pengar, annars blir det ingenting!

Robotarna ryms väl helt enkelt inte i önskad budget om 10 miljarder kr, således köper man systemet och lämnar som övning, för nästa regering att hitta finansiering om ca 20 miljarder kr för robotarna. En ganska svensk försvarsmaterielpolitik, om man får säga så, där man gärna köper dyra system som man saknar ekonomiska förutsättningar för att använda. Denna politik är orsaken till att man idag diskuterar nedläggning av markoperativa hkp14 samtidigt som de sjöoperativa fortfarande saknar ubåtsjaktförmåga, att vi har dyra kustkorvetter försedda med gamla sjömålsrobotar och helt utan luftvärnsrobotar. Så med denna logik är inköp av ett luftvärnssystem utan robotar helt logiskt. Det enda som egentligen saknas nu är ett beslut att behålla befintliga C/D Gripen - givetvis utan möjlighet att beväpna och flyga dem, men när antalet flygplan är överställt möjligheten att faktiskt kunna använda dem, så spelar detta ingen roll.

Kort sagt, Sverige genomför ett köp för 10 miljarder för ett pappersförsvarsförvärv, där politikerna på pappret kan skryta över att vi har Patriot, men i verkligheten alltså saknar ammunition och vi betalar bara 10 miljarder, för väldigt dyra skenmål.
.
Löfvén har tvingat Sverige, att välja det sämre Patriot för att fjäska för amerikanerna. Ibland undrar man om Sverige totalt, har blivit en kommunistregim, där huvudsyftet med politikernas affärer, bara är till för, att skapa möjligheter till mer korruption. Problemet är snarare politiskt, det var ganska idiotiskt att lägga 4.5 miljarder i utveckling på gökungen Bamse. Bamse har en räckvidd på bara 15 km. Endast två robotar kan avfyras samtidigt som inte ens är självsökande sista biten. Istället köper Sverige ett system som man till råga på allt, inte planerar att använda. Så går det när man låter en finansminister styra försvarsmaktens utveckling. Vi kommer få en dyrare, sämre lösning som inte ger några exportinkomster.

Man undrar hur resonemanget gått. " Grabbar - nu köper vi avfyrningsramperna så vi kan visa ”
ryssen” hur farliga vi är! Men missilerna då? Well, vi kan ju alltid göra plastavgjutningar av dem, så det ser ut om vi har flera. Kanske Hultqvist sett någon gammal västernfilm där hjälten i avsaknad av ammunition, kastar revolvern mot buset ? FMV är antagligen rätt hårt styrda av Peter Hultqvist, att köpa från USA, men detta är ju en ren fars.

Kim visar upp sina missiler på parad i N
ordkorea, skall Sverige göra samma tavla? Putin måste skratta sig haft fördärvad i Kreml.

Man får hoppas det blir KU förhör. Synd att medborgarna inte kan ställa frågorna, så det inte blir ett politiskt styrt spektakel.
Konspirationsteoriskribenterna må ursäkta, men här känns det som regeringen redan öppnat dörren, för medlemskap i NATO.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar