torsdag 21 februari 2019

Behöver vi en lag mot sexrobotar?

Igår skrev fyra feminister ett debattinlägg i Expressen om, att ”Vi behöver en lag mot skadliga sexrobotarna!”
De anser att: ”Sexrobotar” och ”sexdockor” förstärker och normaliserar synen på kvinnor som objekt och normaliserar mäns våld mot kvinnor.

För någon veckan sedan kunde vi i Dagens Nyheter läsa om ”sexrobotar” som står redo att exporteras ut från en fabrik i San Diego, USA till män som är villiga att köpa människoliknande, AI-driva robotar med syfte att lyda och utföra sexuella handlingar när helst ägaren behagar. I november öppnades Finlands första bordell med så kallade ”sexdockor”. I december kom nyheten om att tullen beslagtagit ”sexdockor” som beställts på nätet som liknar barn.
Helt klart är, att robotar som liknar barn kan kräva en diskussion och de bör förbjudas och anledningen är, att man går över en moralisk gräns, på ett annat sätt.
 
Feministerna kräver: ”Att svenska myndigheter ska försvåra för bordeller med robotar och dockor att öppna i Sverige.
Att forskning som studerar sambandet mellan sexuella kontakter med robotar och dockor och verkliga övergrepp ska initieras.
Att en utredning ska tillsättas för att ta fram förslag på hur ett förbud mot och begränsning av teknik och verksamheter som normaliserar övergrepp kan utformas.
Att en bred, nationell informationskampanj om rätten till ett sexliv fritt från övergrepp och kommersiella intressen ska genomföras.
Att sex- och samlevnadsundervisningen ska adressera porrindustrin, sexdockor och sexrobotar ur ett perspektiv som problematiserar kön, sexualitet och makt.”

Feminister påstår, att från tidigare forskning på liknande områden vet vi, att den typ av fantasier som stimuleras av ny teknik ofta leder till verkligt våld mot flickor och kvinnor. Trots ivrigt letande på nätet, hittade bara Foliehatten en hänvisning och det var till amerikanska FBI. De hade hittat porr hemma hos 80% av sexbrottslingarna. Som vanligt kan genusforskare inte hålla sig till sanningen.

I teorin kan du få din sexdocka helt enligt dina sexuella premisser. Tekniken kommer också bli otroligt avancerad med tiden. Kombinationen mellan avancerad programvara, robotteknik och bioteknik, kan ge en ganska naturliknande produkt. Givetvis kommer fantasin göra dockan mer levande. Foliehatten anser att de som vill köpa en docka, skall få göra det. Han kom att tänka på ”uppblåsbara Barbara” som Robban Broberg sjöng om!

Med #Metoo och andra feministorganisationer har debatten i Sverige kantrat rejält och alla dessa organisationer kommer att göra allt, för att förbjuda detta, eftersom de eftersträvar total kontroll på sex i samhället. Vi har redan en samtyckeslag som många hävdar, är märklig!

Paulina Neuding har skrivit en debattartikel i GP, om att föreningar som lever på allmänna bidrag, måste kunna påvisa samhällelig relevans. Till nästa år kan de söka mer pengar och hänvisa till vilket ”genomslag” deras utspel fick.
Foliehatten tycker Paulinas synpunkter, är mycket intressanta att fundera över!

Varför är man så rädda för sexleksak
er? Om vi nu skall hård dra vad dessa feminister vill förbjuda, så borde även vibratorer och dildos också förbjudas? Är inte dildos en objektivisering av mannen om något? Vad är egentligen skillnaden mellan en dildo och robot? Sverige idag är så sexualmoraliskt, att HM kan inte ens visa bikinimodeller på Södermalms reklamplatser, utan att det blir mängder av protestinsändare i DN.
 
Sverige har i cirka 20 år haft ett regelverk som straffbelägger sexköpare och som minskat efterfrågan på gatuprostitution. Det kryllar istället av annonser på Internet med kvinnor som säljer sex, testa att googla kära artikelförfattare, det har varit noll normerande effekt. Hade det varit förbjudet att sälja sex hade det varit normerande. Sexköpslagen har haft en tydlig normerande effekt och påverkat synen på sexköp och kvinnokroppen. Nu föreslås Sverige ta nästa steg och våga adressera den pågående tekniska utvecklingen som drivs framåt av sexindustrin, på bekostnad av verkliga kvinnor och flickor.

Foliehatten tycker att dessa feminister, istället bör ta tag i, ett av de stora problemen i Sverige - hedersvåld och balkongflickorna som ramlar ner, istället för kvinnoliknande robotar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar