fredag 1 februari 2019

Vilken fot skall SD stå på?

SD gick till val med krav på folkomröstning om EU i riksdagsvalet 2018. Då hyllade man Brexit och det vägval Storbritannien hade gjort. Drygt 4 månader senare gör man plötslig en helomvändning och nu vill man inte, att Sverige ska gå samma väg.

SD:s EU-parlamentariker Peter Lundgren gav på tisdagen ett besked om kursändringen. I en debatt om Brexit i SVT Forum.
Peter Lundgren: ”Partiet kommer inte längre att driva frågan om att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. För första gången finns en rejäl chans att reformera EU inifrån. Det är också det vi kommer att arbeta för under den kommande mandatperioden, och även det vi kommer att driva i valrörelsen.”
Peter Lundgren utesluter inte att SD kommer, att återgå till att driva frågan om en folkomröstning om EU i framtiden, men anser att det i nuläget, inte är det bästa för Sverige.
 
Många av deras väljare kommer säkert tycka att de är kappvändare och att SD nu vill ha ett samarbete med globalisterna och att globalisering är rätt väg. Med sin kursändring har de svikit de väljare som inte vill, att Sverige skall vara med i EU och de anser också, att de går bort från sin ideologi. Nu undrar Foliehatten om SD:s väljare kommer acceptera denna kursändring och de bortförklaringar som SD alltid gör eller om väljarna kommer att bli arga och gå över till Alternativ för Sverige?
 
De som följer med vad som händer i EU kanske insåg, att något var på gång, när SD bytte grupp i EU-parlamentet, från EFDD till de konservativa.  I flera opinionsundersökningar har det framgått, att svenska folket inte är lika euroskeptiska som brittiska eller danska väljare. Vissa regeringar har en tendens, att ändå ignorera folkomröstningar, om man får fel röstresultat, liksom deras herrar i Bryssel. Ser man på fakta, så ligger ett utträde inte rätt i tiden. När väl Storbritannien lyckats trassla sig ur ”ondskans imperium” och om det visar sig, att GB går som tåget, med ekonomin och samhällsutvecklingen, då kanske det är dags, att lämna EU. Sverige kan också få draghjälp med opinionsbildning, av den eventuella EU-kritiska allians som Polen, Italien, Ungern och flera andra gamla kommunistländer är.
 
Det skall bli mycket intressant att se hur Brexit landar, för Foliehatten gissar, att sista ordet inte är sagt, i detta drama. EU står nu inför hotet, om "no deal" eller att inte få de sista £39 miljarderna från Storbritannien. Frågan är om inte EU kommer att böja sig och ge fler eftergifter. EU står själva under stor press från företag inom unionen som vill fortsätta sälja till britterna och ingen EU-politiker vågar gå emot starka företagsintressen(läs globalisterna).
 
Åkesson försöker förklara: "SD har länge varit den tydligaste rösten för den opinion som finns mot dagens överstatliga EU. Det kommer vi givetvis att fortsätta vara. Men för att nå den långsiktiga vision jag har för Europa behöver man ta sig dit steg för steg. Ett första steg dit är att inifrån verka för att minska och få bort dagens överstatlighet och i stället föra tillbaka beslutandemakten till Sverige. Om detta på sikt inte lyckas, utesluter jag inte att Sverige måste omförhandla villkoren för medlemskapet och genomföra en ny folkomröstning." 
 
Foliehatten gissar att partistrategerna i SD har resonerat i följde banor:
Att lämna EU är en stor fråga som inte har uppenbara fördelar. Det börjar nu synas tydligare i och med Brexit. Då är det bättre för SD att tona ner frågan, ungefär som att S inte arbetar aktivt för att avskaffa monarkin.
EU har fördelar och nackdelar. Om man kan komma till rätta med nackdelarna genom att reformera EU inifrån, så kan det bli tydligt för fler att EU kan vara något bra .
Foliehatten undrar om SD, är inne på rätt spår?

Att tro att man kan "få bort dagens överstatlighet" från ett politiskt överstatligt projekt vars hela existens bygger på överstatlighet är naturligtvis fullständigt orealistiskt i dagens situation. Men allt kan förändras efter valet i maj månad.
Detta känner de liberala politikerna till som använder den floskeln, det i kombination med, att man så snabbt efter valet sviker ett vallöfte i en av de viktigaste politiska frågorna i vår tid (vilket såklart innebär att de innan valet visste att de skulle göra denna omsvängning efter valet, men inte ville vara ärliga om det faktumet) gör faktiskt väljares reaktioner fullt förståeliga och att beskriva dessa väljare som osunda och fanatiska SD-hatare känns inte som ett sakligt inlägg i diskussionen, utan snarare väldigt orättvist gentemot dessa väljare.

Politiker som inte håller vallöften och som så uppenbart kör med falsk marknadsföring gentemot den svenska befolkningen och väljare förtjänar hård kritik, oavsett vilket parti de är verksamma i.
Det har blivit populärt att säga, från olika håll, att man skall förändra EU inifrån. Sjöstedt gjorde också en klackvändning, när han insåg att kommunisterna stod på samma sida som SD. V och MP säger så, men har andra mål.

Kanske är det dödfött, men att SD ändå agerar emot EU, den stämpeln försvinner inte, Björklund, Lööf
och Kristersson, kommer att fortsatta, att köra hårt med att SD är och förblir EU-motståndare och att de är klackvändare.

Åkesson själv säger att han är emot överstatligheten och att Sverige förlorar sin bestämmanderätt. SD:s klackvändning är taktik och de borde gått ut med detta innan valet, men då hade de tappat röster, vilket gör att SD, är precis som övriga partier, man kan inte lita på dem.
Att SD släpper EU frågan, är att det blir lättare att kunna samarbeta med M och KD, är helt uppenbart och det är väl nödvändigt
för SD, om det skall bli en konservativt block. Det man kan fundera över, är om SD någonsin kommer ta upp kravet på folkomröstning igen, när det väl blir ett samarbete, Foliehatten tror inte att dom vågar det. För många väljare som inte vill att Sverige skall vara med i EU, så försvann kanske det sista hoppet om att vi ska lämna EU. Om EU skall falla samman, är det andra faktorer som måste till.
 
SD
har anpassat sig till olika situationer, för att får fler röster och inte vara så extrema. De som minns lovade SD först 5000 kvotflyktingar och sedan 0 kvotflyktingar, precis före valet. Möjligen påverkade av det lilla AfS!
Det är S
D som anpassar sin politik till M och KD. SD har ändrat sig i vinster i välfärden, skattepolitiken, tonat ned EU-motståndet, accepterat samkönade äktenskap och adoption och snart kommer de tona ned abortfrågan.

De som följer politiken inser, att det är fråga om, att ge och ta i politiken. Lööf och Björklund byte skjorta och Jonas Sjöstedt har gått och blivit höger.

Det finns en stark majoritet hos svenska folket att stanna kvar i EU och en majoritet vill minska på massinvandringen.
Taktiken är uppenbar för SD, ska de kunna stoppa massinvandringen, behöver dom ligga på samma planhalva som EU-vänliga M och KD. Så länge SD kämpar för att vi ska lämna EU, så försvårar det att bilda ett block med M och KD.
Vilket är viktigast, att driva ut ur EU-frågan, som inte har stöd hos svenska folket, eller stoppa massinvandringen?

Invandringen kommer återigen öka under denna mandatperiod. Invandringen har ökat sedan Sverigedemokraternas intåg i riksdagen. SD styr alltså ingenting utan deras existens, har bara haft motsatt effekt.
Det är helt ofattbart att folk fortsätter rösta på SD efter alla politiska lappkast dom gör.  Hade det varit en opinionsundersökning i går bland SD väljare, så hade 90% förespråkat att lämna EU. Hade det varit en idag, så hade 90% istället sagt, att det är bättre att vara kvar och påverka inifrån, Jimmie Åkesson vet vad han gör.
Skulle SD i morgon säga, att det där var en missuppfattning, vi vill fortfarande lämna, så skulle vips 90% tycka att det är bättre att lämna än att stanna kvar och påverka inifrån.

S
D:s väljare är dom mest ryggradslösa lättledda fåren i hela väljarkåren. Oavsett vad SD gör, så tycker dom det är rätt eller helt okej.
Faktum är, att ju mer SD har svängt, desto fler väljare har de fått. De gamla fortsätter rösta på SD, för att det inte finns något annat alternativ. Om man är för en invandrar kritisk politik, så är det bättre, att rösta in ett socialkonservativt invandringskritiskt parti i riksdagen, än att kasta bort sin röst.
Helt klart är, att SD har en strategi, de fortsätter att jobba mot att bli ett parti som kan samarbeta och påverka och inte ett parti på ytterkanten som ingen ens vill samtala med.

6 kommentarer:

 1. Sd har en strategi ,,, att bli som dom andra partierna ,,, dom har lyckats bra med detta hatten ,,,,, hörde du något om fn avtalet som skrevs på ? Om sd varit ett parti som inte är korrumperat så hade sd organiserat demonstrationer eller upplyst sveriges befolkning ,,, näää inte ett ljud ,,,, värdlandsavtalet ,, samarbetet med expo ,,, hetsen mot ryssland , inte gå ur eu , oooo vilken strategi hatten ,, vad ska sd finns för , de sitter o häver in sin lön , under tiden går sverige under,sd har en strategi ?

  Att väljarna är en fårskock gäller inte bara sd,s väljare , befolkningen är en fårskock , men sd är en stor bromskloss för att folk tror att sd är på svenskarnas sida , då lägger man sin röst på detta parti o ratar andra parti som vill sveriges väl , det kallas kontrollerad opposition , ett effektivt sätt att blockera andra sverigevänliga partier som är chanslösa så länge sd sitter där dom gör , o är strategiska ,,,

  Näää nu börjar det bli löjligt hatten , jag vet att du har sunt förnuft ,,, jag har följt dej så länge , o förnuftet är det inget fel på ,,,, vad är det då ? Det har väl aldrig varit så mycke invandring som när sd suttit i riksdan , man har misslyckats totalt ,
  På vilket vis är du inblandad hatten ? O du vet vad jag menar

  SvaraRadera
 2. En sak till
  Valnatten , en stor israelsk flagga o en liten svensk ,är det strategi det med ?
  Sd representerar väl sverige o inte israel , ?
  Jag ska skriva en rad på din blogg var fredag , sammanfatta lite av det du skriver ,,, jag blir inte klok på det här ,

  SvaraRadera
 3. Petter!
  Om man tittat på statistiken under den tid SD suttit i riksdagen, är det mycket enkelt att skriva som jag gör! Den har ökat!

  SvaraRadera

 4. Jaa visst har den ökat ,,, kan inte se något aktivt drag hos sd under hela tiden ,,, ann hagvall la en motion om en jättesanning , medias ägande o kontroll , hon nämde inget om judar , utan hon ifrågasatte att en liten grupp kunde hålla oss med nyheter,,, ser man vad den median gjort i sverige så är det inget annat än lögner o undanhållande av sanning ,,, så hennes motion var befogad ,,, vad gör sd ,? Jooo sparkar ut henne ,,, men en dåre som söker upp expo o tar hjälp av dom ,, han får vara kvar ,,, vilket skitparti sd har blivit

  O det är där det inte stämmer , om jag pratar med sopåkaren som kommer var vecka så är hans politiska kunnande noll ,,, men han är vansinnig på invandringen o då är det sd som gäller , han förstår inte vad det blivit av sd ,,,, men du hatten är verkligen insatt i det mesta ,, du borde fatta att sd förått oss o lurar väljare att tro på dom o därför kommer inte andra partier fram ,,,

  Att rösta är inte som att heja på ett idrottslag ,

  Som jag säger hatten , jag gillar dej o ditt skrivande o du håller en hög nivå på din kunskap när det gäller politik , o att sd har en taktik kan du glömma ,, en kontrollerad opposition är vad dom är ,,, det kommer att gå åt riktiga hjältar för att rädda sverige , inte nån som kommer att styras av pengar ,,,o vår hjälte heter inte åkesson ,

  Petter

  SvaraRadera
 5. Peter
  En mycket bra analys av SD.
  Har själv varit medlem i SD ett antal år och fått betala ett socialt pris för det, till vilken nytta kan man fråga sig.
  Röstade på,Afs i sista valet.
  Tyvärr blev vi bara 21000 ...har förstått att de flesta inte känner till Afs.
  Svenskarna överlag är politiska analfabeteruplver jag. 83% röstar på sjuklövern trots det stadiga förfallet på de flesta områden. Idag förslag på höjd pensionsålder vilket kommer att bli.
  Avslutningsvis vill jag ge dig rätt SD håller på att utvecklas till en hämsko för oss som vill se en annan politisk utveckling.

  SvaraRadera

 6. Tack vax , det är så frustrerande att se sd ,, ledningen bära sej åt o förstöra vår enda chans , jag röstade på afs , o jag hade gärna lagt min röst på sd , men nåt har hänt ,, o det måste hatten se med , det är jag säker på , varför lyfter du inte fram detta ? O som du säger vax , folk är inte tillräckligt kunniga för att lägga en röst , som att hålla på ett fotbollslag ,,,, hatten gör ett jättejobb med bloggen , men jag blir så besviken att du inte tar fram frågorna jag tar upp , dom är ju direkt avgörande för att visa vad sd har blivit för parti

  SvaraRadera