måndag 11 februari 2019

Insåg inte de svenska väljarna som är både naiva och totalt korkade, när de röstade fram S och MP, att rejält höjda skatter kommer som ett brev på posten?

I gårdagens Aktuellt/Agenda intervjuades miljöminister Isabella Lövin! Ännu en gång bevisade Lövin, att hon inte har någon som helt koppling, till hur Sverige ser ut och hon svarade inte på frågorna, utan det var en massa babbel. Lövin lever, i lika hög grad som sin företrädare Åsa Romson, i en drömvärld, utan koppling till några ekonomiska eller arbetsmässiga realiteter. 

Ett besked gav hon i alla fall. Regeringen kommer att återinföra den högre automatiska höjningen av bränsleskatten. Skatten infördes under förra mandatperioden, för att sedan tas bort i den senaste M/KD-budgeten. Lövin vill inte(undvek) svara på, hur mycket bensinskatten kan komma att höjas under mandatperioden. Regeringens förslag om att höja skatterna på bensin och diesel år för år, utan att de ens fundera på hur det slår mot vanligt folk med bil, är vansinnig.  Miljö trumfar ekonomi för MP, så är det bara.
 
"Stora bidrag på el-bilar!" Ja, alla med dåliga löner, kan inte köpa ny liten elbil för 400.000. Många är glada, om de har råd med, att köpa en fossildriven begagnad bil, för ca 30-40.000 . Det är ett bra sätt, för den socialliberala regeringen, att få bort de fattiga, deras miljöfarliga bilar från vägarna och på köpet, ödelägga landsbygden ännu mer!
 
Sverige har begåvats med ett ” litet litet” totalt extremt skitparti som med Löfvéns godkännande dikterar, en vanvettig skattehöjarpolitik med århundradets bluff klimatet som inte kommer, att göra ett förbannade dugg för "miljön" i Sverige. Sverige har redan ett av världens minsta utsläpp, av den giftiga och ytterst farliga gasen "koldioxid!"

Intervjun i Agenda var ännu en i raden av påminnelser om, att klimathysteriker och socialister sår splittring överallt omkring sig. Mellan män och kvinnor (genom feministisk kamp), svenskar emellan (genom brännmärkning och utestängande av folk med fel åsikt), mellan svensk och invandrad (genom särbehandling av svenskar på allehanda vis) och nu mellan stad och landsbygd. Samlat blir det en splittring mellan folk och folkvalda, vilket innebär, ett hot mot demokratin. Detta är omstörtande tider och våra styrande tycks, vara mer än villiga, att tända folkets stubin. Frågan är när stubinen kommer att tända! Reinfeldt skrev en bok om "det sovande folket", det är en benämning som är en bra beskrivning av det svenska folket!
 
Grön skatteväxling innebär att skatten höjs på sådant som är miljöfarligt, samtidigt som skatten sänks på annat, till exempel arbete. I januariuppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna ingår en grön skatteväxling på 15 miljarder. Grön skatteväxling är givetvis ”bullshit.” Vi ser hur det har sett ut tidigare, man höjer skatten 1000 kr och sänker den 200 kr på annat. 

Hittills har det nämnts förändringar som ska ge cirka tre miljarder i höjda skatter: Flygskatten, sopförbränningsskatt, höjda kemikalieskatter, slopade skattesubventioner för diesel i gruvindustrin och höjd skatt för fossila bränslen i kraftvärmeverk.
Alla dessa skattehöjningar bekymrar inte medel- och höginkomsttagare i större städer och framför allt, inte de som bor innanför tullarna. Förlorarna blir återigen landsbygd, glesbygd, låginkomsttagare, ungdomar och många pensionärer. Vi kan också lägga till, den sjunkande skräpkronan som gör de fossila bränslen ännu dyrare.
Att föreslå ännu mer skattehöjningar i ett av världens mest beskattade länder, bevisar bara agendan bakom klimathysterin. Mera skatter och skatteintäkterna går till den alltmer vansinniga invandringspolitiken. När världens högsta skattetryck (med alla punktskatter) inte ens räcker till välfärden, då bör regeringen se över, hur man prioriterar, istället för att höja skatterna ännu mer.

Jätteroligt är det, att Annie Lööf som numera ingår som ett stödhjul till regeringen. Så sent som för fyra år sedan, våren 2015 efter förra valet, begravde MP löftet om införa  grön skatteväxling, vilket  Annie Lööf ”twittrade glatt” om på twitter!
Lööf: ”Vallöften bryts på löpande band från både S & Mp och Mp har helt övergett grön skatteväxling. ”
Tilläggas kan, att Annie Lööf och Centern numera med sin miljöpolitik, är minst lika extrema som MP!

De redan påförda skatterna på företagarna, kommer de givetvis bara, att lägga över kostnaden på kunden. De rika bryr sig inte om några tusenlappar hit eller dit. De kompenseras även rejält när de, för skojs skull, köper en elbil som andra eller tredje bil.
De gröna khmererna har inte insett, hellre förstått, att det kommer inte att finnas en billig begagnatmarknad för fungerande elbilar, eftersom batterierna ar en kostsam förbrukningsvara(ca 80.000).
 
I energiöverenskommelsen fanns INTE en bokstav om elförsörjningen eller om vårt elnät. Elnätet är inte i närheten av att kunna klara av, ens 100.000 fler elbilar, inte ens om det byggs ut en del elnät(tar många år att genomföra) och än mindre, i så fall, om man stänger av kärnkraften som MP och C kräver, från kommande årsskifte.
 
I ett inslag i Rapport igår om Johan Tiljö som bor i Fornåsa i Motala kommun, där han arbetar på en bilskrot. Bilskroten plockar isär gamla bilar och säljer reservdelar. Regeringens nya klimatpolitik, med så kallad grön skatteväxling, betyder att det blir högre bränslekostnader för honom och familjen.
Johan: ”Om man har en tajt budget och priset på drivmedel ökar, så måste man pruta på något annat. Vad ska vi dra in på dra in på då? Ska inte barnen gå på kulturskolan eller kunna ha några aktiviteter?”
Johan Tiljö säger att han köper närproducerad mat och bryr sig om klimatet, men att politiken slår orättvist beroende på var man bor och hur mycket man tjänar.
Johan: ”Man ska äta ekologiskt och köpa elbil för någon miljon, men de flesta har inte möjlighet att göra det. Det blir en ekonomisk fråga, om man ska kunna vara klimatsmart.”

Lövin fick en fråga om hur Skrot-Johan skulle kompenseras, för de höjda skatterna. Lövin svarade att Skrot-Johan får reseersättning till jobbet (du skall ha minst 5 kilometer till dit arbete och de första 11.000 i avdraget räknas inte).
Foliehatten har inte ord för hur inkompetent och korkad Lövin är. Hon visar med all tydlighet att MP, ”skiter” i vanligt folk, majoriteten av svenskar som bor utanför Stockholms tullar och som behöver en bil och inte har flera hundratusen över.
 
Svenska folket måste inse, att MP,  C och S, kommer att se till att vanligt folk och småföretagare kommer att gå i konkurs. Vanligt folks vardag, kommer att bli ett rent helvete att leva i, om allt bara blir dyrare och dyrare p.g.a. alla skattehöjningar. Foliehatten är förundrad över hur naiva och korkade det svenska folket är som har röstat fram denna regering. När får vi se gula västar i Sverige, på gator och torg som protesterar mot den förda politiken?

1 kommentar:

  1. Hade inte L och c så totalt bluffat väljarna hade Lövin inte kunnat bära sig åt på det här viset.
    Ännu ett exempel på att all form av konsekvenstänk saknas hos våra politiker. Eller är Lövin bara extremextremist?
    Jag får hoppas att väljarna inte har guldfiskminne utan ett som räcker till nästa val.
    (som förmodligen, iaf tror jag det, kommer innan 2022)

    SvaraRadera