söndag 24 februari 2019

Kristersson anser det är sinnessjukt att fokusera så mycket på SD!

Kristersson säger till Aftonbladet: ”Min summerade känsla är att vi i Sverige ägnat en hel mandatperiod, en hel valrörelse och en hel regeringsbildningsprocess åt, att bara prata om en sak, Sverigedemokraterna. Sedan bildas en regering som bara har motståndet mot SD gemensamt!”

Kristersson har insett att spelet som pågått i mer än ett årtionde, inte längre är trovärdigt eller har burit frukt. SD bara ökar och ökar! Den roll som Åkesson prenumererat på sedan länge, har nu spillt över på Kristersson och Busch Thor.
Kan man misstolka vad Kristersson säger? Vad han klagar på är, att M brunsmetas av vänstern, trots att man har en brandvägg mot SD. Frågan är nu, om Kristersson också menar, att inte riva brandväggen eller om den skall rivas?

Fakta är att Alliansen är stendöd, så länge Lööf sitter kvar och inte gör offentlig avbön, vilket aldrig kommer att ske. Vilken väg L kommer att ta, hänger mycket på vem som kommer att efterträda Majoren! Om M vill komma till makten, går den inte tillsammans med C och L!
 
Frågan är om Löfvén tar till sig vad Kristersson säger eller kommer han att fortsätta, att i nästan varje tal ”smutskasta” SD, precis som alla gör i S? Skall man betrakta objektivt den smutskampanj som sossarna håller på med, börjar folk tröttna rejält på att höra, om nazister och annat som S försöker brunsmeta SD med. Löfvén borde istället satsa på att prata om sakpolitik och tag tag i de problem som Sverige har!
Reinfeldt kunde på sin tid tampas med Åkesson, när SD bara hade 6 %, all media var helt igenom enig och alternativ media var relativt liten. Idag ser situationen helt annorlunda ut. SD har nästan 20 %, de skickligaste debattörerna står på M sida, alternativ media har vuxit enormt, samt att verkligen har kickat in.

Narrativet har helt enkelt förlorat sin kraft, förtrollningen är bruten. Vid nästa partiledardebatt i Agenda har vi inte bara en, utan tre partiledare som kommer att bombardera Löf
n och hans politik. Det skall bli mycket intressant att se och höra, hur Lööf kommer att agera!
 
Kristersson fortsätter: ”Det här är sinnessjukt. Så här kan vi inte hålla på i svensk politik, vi måste upphöra att vara besatta av en enda fråga. Vi kommer inte bidra till det de kommande fyra åren. Vi tänker prata om politikens innehåll. Migrationsfrågorna i Sverige har varit illa skötta i årtionden. Det blev ännu mer uppenbart när den gamla axeln, M och S, slutade ta gemensamt ansvar. Där är vi delskyldiga. ”

Samtidigt ger Kristersson en rejäl känga i skrevet på Löfvén, när han säger: ”Han (Löfven) ägnar sig åt en helt hårresande retorik och låtsas, att de nu bildat en regering för att skydda den liberala demokratin mot dess fiender. Jag tänker inte acceptera ett läge där han i den offentliga debatten låtsas att M och KD är demokratins mörkermän och att vi sedan ska sitta tillsammans och ha förtroliga samtal om nationella säkerhetsfrågor på Sagerska. Det är oanständigt, de vantolkar oss med flit.
Men hur många av Socialdemokraternas och Vänsterns 800 000 nya väljare bryr sig om vad som sägs i debatter? Identitetspolitiken har permanentats för vänsterpartierna.

Många som följer Hanif Bali på twitter, har sett att han har trappat upp sina provokationer. Det är en strategi, att han vill att partiledningen ska ta strid mot honom och förlora. Just nu finns inga krav på Kristerssons avgång i partiet, men om han försöker utesluta Bali, så kanske det kan börja hända saker.
Annars är det svårt att förklara Balis beteende på senare tid. I förgår ställde han upp på en intervju i Nyheter Idag i vilken han öppet fronderar mot partiledningen i Public Service-frågan.

Oppositionen i M har tiden på sin sida. Kristerssons linje gentemot SD är i längden ohållbar, för ett parti som vill ha makten. M är som ett företag och Kristersson har inte levererat vad han skall och därför kommer han, att få gå. Men vad vi nu ser från Bali och andra, är försök(Sonesson,Staffanstorp) att få igång en sådan process i partiet, utan att själva få skulden.
Det kommer att hända mycket hos M detta år, det är ganska säkert och M kommer att få en ny partiledare!

1 kommentar: