torsdag 7 februari 2019

Slarv med 145 förtidsröster i Falun ger omval!

145 förtidsröster från falubor räknades aldrig in i valresultatet i höstas, eftersom postsäcken inte kom fram i tid. Valresultatet överklagades till valprövningsnämnden som nu har beslutat att det blir ett omval i Falu kommun. Nyval måste hållas inom tre månader från det att beslutet blir offentligt, i det här fallet senast i maj.
"Beskedet kom på onsdagen. Då hade valprövningsnämnden tagit beslut om att nyval ska hållas. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Dalarna ska detta offentliggöras idag torsdag.
 
Detta blir ett mycket intressant omval, eftersom det kommer visa folks reaktion på regeringsbildningen. Det blir mycket intressant som en skarp opinionsundersökning.
Kan med ett extremt utslag, kanske påverka mandatfördelningen till riksdagen i Dalarna, eftersom Falun är största kommunen. Vad händer om S tappar ett mandat?
 
Centern i Falun vill helst inte ha omval, och protesterar högt redan nu, om eventuell förändring.

Hur kommer JÖK påverka, Annie Lööfs och Jan Björklunds svek, Stefan Löfvens kohandel, Jonas Sjöstedts skådespeleri och Ulf Kristerssons svaga, rent av passiva insats för en borgerlig regering. 

Siffror från Falun.
Antal röstberättigade valet 2018: 44894
Procentfördelning från störst till minst:
S: 28,02
M: 19,7
SD: 15,3
C: 11,83
V: 8,18
KD: 5,98
MP: 4,88
L: 4,62
Fi: 0,51
AfS: 0,31

1 kommentar:

  1. Som sagt MYCKET intressant.
    En äkta reaktion på JB (JanuariBlåsningen) inga diffusa enkäter med "korrektionsfaktorer"..

    SvaraRadera