torsdag 7 februari 2019

Jan Björklund är verklighetens svar på "en otrogen politiker!"

Jan Björklund meddelade igår på en presskonferens, att han avgår som partiledare i november i samband med partiets landsmöte! Björklund valde, att vifta bort situationen med ett typiskt PK-svar: "Nån gång ska jag ändå avgå!"
Enligt Björklund ligger
JÖK fast och det ska finnas, ett stort stöd för det inom partiet!

Ingen absolut ingen, av journalisterna ställde de självklara frågorna: Varför avgår du nu 9 månader innan landsmötet, det blir ett vakuum, fram till valet av ny partiledare? Varför avgår du inte direkt och ni tillsätter en tf partiledare till valet i november?  Svaret är givet: Björklund har avsatts för sådan press, att han inte hade något annat alternativ, än att avgå, annars hade han fått sparken!
 
Björklund har varit ordentligt "rökt" både inom och utanför partiet. Björklunds öde beseglades, när han blev slav under Globalisthäxan Lööfs nycker. Han blev givetvis omöjlig att ha kvar för L, han blev en belastning och ett sänke för L som partiet bara måste bli av med. Beskedet om hans avgång, så snabbt var oväntat. Dessutom att han skall sitta kvar, fram till november. Nu kommer kritiken mot honom tystna och han får fritt fram att låsa fast L, vid Löfven regeringen.

Det är en sak att förlora en strid. En annan att krypa in i fiendelägret och börja gå hans ärenden. Förlorarna är liberalernas väljare. Björklund kommer i framtiden att beskrivas som liberalismens dödgrävare i Sverige. 
Vad är det folk inte förstår? Antagligen var planen redan
klar i januari, att hjälpa sossarna till makten och sedan få ett toppjobb någonstans, med bra lön som tack för hjälpen. Kanske var detta en del i de hemliga samtalen. Snacka om att ha sålt sig. Björklund svek Alliansen och väljarna, då hans enda målsättning är, att kunna tillgodose sin globalistiska ideologi och uppdragsgivare på bästa sätt.

Hans politiska karriär påminner om Reinfeldts, där båda på slutet går all in, på att vara politiskt korrekta. Märkligt med tanke på hur dessa herrar började
och båda bakbinder sina partier vid dåliga överenskommelser, innan de lämnar partiledarposten. Märkligt hur det kan bli.

Björklunds största framgång sägs vara skolpolitiken enligt Mats Knutsson(alltid lika dåligt påläst) i Rapport, något som är mycket förvånande, med tanke på det kaos som dagens skola befinner sig i.
Sanningen är att Björklund införde ett slarvigt genomtänkt nytt betygssystem som fokuserar på elevens sämsta genomförande och har ökat pressen, ångesten, stressen på landets ungdomar.
Skolvärden skriver: ”Allvarliga brister i konstruktionen av det nya betygssystemet genererar godtycke, rättsosäkerhet och ohälsa. Skolverket måste ges i uppdrag att definiera de värdeord som dyker upp i kursplanernas kunskapskrav ämnesspecifikt, men också begränsa kunskapskravens omfattning. Det är nödvändigt att noggrant se över hur man ska sammanställa kraven för att sätta slutbetyg då detta sätt lätt blir missvisande och i värsta fall till och med diskriminerande. ”
I en debattartikel kritiserar Cornelia Smrecki som bor i Västerås och är 18 år gammal. Hon går andra året på Carlforsska gymnasium & studerar till undersköterska.
Det sjuka betygssystemet gör oss elever deprimerade. Sedan nya betysystemet kom till år 2011, har det konstigt nog ökat depressioner, ångestsjukdomar, missbruk och panikattacker bland unga. Ökningen motsvarande för kvinnor 10 procent och 7 procent av dem är män som fått psykisk ohälsa.”
 
Björklund är en typisk liberal, inga fasta åsikter om någonting (utom hatet mot SD förstås). Liberaler är alltid splittrade i olika frågor. Mycket snack och lite verkstad. Man måste välja sida. Antingen har man hjärtat till vänster eller höger. Den som har ett hjärta i mitten är ett missfoster och knappast livsduglig. 

Foliehatten lyssnade på Björklund i morse på radion. Han var vältalig som vanligt. Han hade skenbart hyggliga svar på alla frågor. Björklund är verklighetens svar på "en otrogen politiker!" Utom en, den största, den som sänkt Liberalerna - naziststämplen på SD och dess 1,1 miljoner svenskar.
Jan Björklund uttalande i SVT:s Aktuellt, om att stänga ute SD från makten, säger mycket:Att hålla ute ett parti med nazistiska rötter från makt i Sverige, är värt att gå rätt långt för och det är det vi har gjort.”
Undrar om han lovade sina barn att sänka Sverige också och att göra Sverige muslimskt. Foliehatten hade kunnat förstå, hans ställningstagande mot SD, de senaste åren, om det hade vart framgångsrikt. SD är idag större än någonsin. Det är det som är Liberalernas stora problem. Ha bra svar samtidigt som man gräver sin egen grav.
 
En krisgrupp skulle ha tillsats som man gjorde 2000, efter de dåliga valresultaten, för 10 år sedan, med en enda fråga: varför sjunker våra siffror så katastrofalt? När analysen var klar, skulle partiet modererat sin politik på frågorna som misstänktes vara sänken. Det gjordes aldrig. Och nu är Liberalerna partiet som sänker sig självt genom sin principfråga som dessutom ger ett ihålig och oriktigt svar. Istället vill Liberalerna agera självmördare för sin heliga övertygelse i liberalismens namn!
En utredningen genomfördes under Leijonborgs tid, runt år 2000 och slutsatsen var att de skulle bli som Danske Folkparti. Med tanke på SD, är det rimligt att tro, att FP/L skulle varit ett 20 procents parti, om de gått på den linjen. Slutsatsen från FP:s krisgrupp var helt korrekt, Ändå valde Björklund att svänga om, agera tvärtemot vad krisgruppen föreslog och valde att bli ett vänstermjukis-parti istället.

Räddningsplanken och den absolut enda som kan rädda partiet idag, är att L röstar fram en högerorienterad person som ny partiledare, lite yngre som inser, att de måste bryta med sossarna, så snart som möjlighet, annars är partiet, ute ur riksdagen i nästa val. Tyvärr tror Foliehatten, att Björklund med sin avgång, lyckas placera en blek kopia av sig själv på partiledarposten. Särskilt om det verkligen drar ut på tiden, så länge som till november.

För Foliehatten är socialism=vänster, riktig liberalism=höger, så han tror, att det enda som kan rädda L, är en kraftig högersväng, mer liberalism, mindre socialism och federalism. Däremot tror Foliehatten, att om någon av de fyra som Knutsson nämnde, skulle ta över, kommer partiet, att köras i botten. Kan blir underbart att lyssna på Wikström i partiledardebatterna....vad är motsatsen till radioröst?

Många hyllar Nyamko Sabuni som vettig och tänkbar ny partiledare. Vad beror det på? Beror det på de miljarder skattekronor som rullade till genus pseudovetenskaplig bluffverksamhet, när hon satt som minister?
SD var det enda riksdagsparti som ifrågasatte, när man skulle skjuta till ytterligare en kvarts miljard till ett projekt med att införa genusideologi på alla myndigheter, för att lyckas ineffektivisera dem ännu mer (om det nu överhuvudtaget är möjligt med svenska myndigheter). Man hade redan tidigare slösat(kastat bort) en kvarts miljard på detta vansinnesprojekt. SD var det enda partiet som sakligt påpekade att många svarande i uppföljningsrapporten angav, att de uppfattade hela projektet som hopplöst och som resursslöseri, då målsättningarna var otydliga och därmed onåbara, det var inte klart vad som skulle genomföras och det var svårt att hitta någon på myndigheterna som ville jobba med det. Att SD var det enda riksdagsparti som framförde denna sakliga kritik, var en politisk aha-upplevelse.
Den ansvarige ministern Sabuni viftade föraktfullt och nonchalant bort kritiken, genom att helt enkelt ljuga, att det inte fanns någon sådan kritik. I förlängningen var denna uppenbara föraktfulla och nonchalanta sätt, att avfärda kritik med lögner, ett väljarförakt och demokratiförakt. I ett sunt land med en sund befolkning skulle detta förakt, nonchalans och ohöljda lögnaktighet som Sabuni och i stort sett alla andra ledande 7K-politiker uppvisar leda till, att de röstas bort från makten.
 
Det bästa vore om EU-parlamentarikern Cecilia Wikström blir ny partiledare. En bindgalen kärring som vill ha fri invandring, dessutom med en gäll och irriterande röst. Då kommer inte opinionssiffrorna bottna på 2,7% utan på 0,7%.
 
I ett skönt och ironiskt sms till Aftonbladet skriver Hanif Bali, att han kommer att sakna Björklunds egenskaper som partiledare.
”Utan Björklund hade svensk demokrati förfallit. Vi hade praktiskt taget stått inför ett fascistiskt maktövertagande i Sverige utan Jan Björlund. Han har varit bastionen som stått för ljuset och sanningen mot mörkrets avgrund. Jan Björklunds legendariska prestationer kommer förevigas i våra hjärtan och återberättas till våra barn”, skriver Hanif Bali.
När Aftonbladet frågar honom om överorden säger han: ”Jag har bara positiva saker att säga om Jan Björklunds avgång!”

Frågan är om inte Anders Lindberg(AB) i en krönika, lyckats överträffa sig själv, för första gången och sätta fingret på problemet med L! "Varför behövs L" (och underförstått, varför skall någon rösta på dem?).
Vill man ha liberalism - i svensk lightversion - röstar man på M. Vill man ha socialism röstar man S. Vill man ha "liberalism" röstar man på C. L är den bleka kopian i allt. Allt annat, än utträde ur riksdagen 2020, måste vara ett mindre mirakel, oavsett vem som tar över.


2 kommentarer:

 1. Självklart sviker en svensk militär Sverige!
  Ligger i de historiska generna.
  Tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Helt klart, "L" är idag ett överflödigt parti med siffror som börjar närma sig FI:s..
  Roade mig med lite sifferlek med röst-%.
  År L sd
  2002 13,4 1,4
  2006 7,5 2,9
  2010 7,1 5,7
  2014 5,4 12,9
  2018 5,5 17,6

  Något för majoren som tillträdde 2007 att begrunda

  SvaraRadera