fredag 22 februari 2019

Philip Sandberg är upprörd över att Staffanstorp placerar migranter i Lund!

Det pågår ett ”käbbel” mellan Lund och Staffanstorp om migranters placering. Man kan kalla det för en ”skånsk migrantpingis” och det har blivit en tuff match mellan Staffanstorp och Lund och det är 1 - 0 i nuläget.

Sydsvenskan berättade i november att Staffanstorps kommun hade placerat minst fem nyanlända familjer i Lunds kommun. Enligt Philip Sandberg, L kommunstyrelseordförande i Lund, hade det skett, utan att Lunds kommun fått någon information. Hans motsvarighet i Staffanstorp, Christian Sonesson, M hävdade dock, att Lunds kommun visst informerats. Nu har Lunds kommun dessutom fått kännedom om, att ännu fler personer har placerats i kommunen av Staffanstorp.
Sandberg: "Man går in och hyr minst en villa i kommunen. Och det kan vara så att det finns ännu fler placeringar – vi blir inte informerade om de placeringar som de gör. Det är ganska tydligt att detta görs systematiskt av Staffanstorps kommun.”
Staffanstorps agerande upprör Philip Sandberg. Han har nu vänt sig till regeringen, för att få stopp på detta agerande.

Enligt Omni anser Staffanstorps starke man Christian Sonesson, att Staffanstorps kommun inte har begått något fel och att Lunds kommun inte kan räkna med lägre migrantkvot på grund av detta, då Staffanstorps kommun betalar för sina utackorderade migranter. Philip Sandberg returnerar den serven, genom att hota Staffanstorp med Staffanstorpsplaceringar av tvångskvoterade Lundamigranter.
Foliehatten tycker att ”käbblet” mellan dessa, är enormt stor humor!
Det kommer att bli mycket svårt för Lund, att hämndplacera migranter i Staffanstorp. I Staffanstorp finns inte några hyreslägenheter och kommunen har blankt vägrat att köpa bostadsrätter för migrantboende, utan har placerat migranter i husvagnar.

Om vi skall ta Philip Sandbergs hot på allvar, innebär det, att Lunds kommun kanske har tänkt sig att köpa bostadsrätter och villor i Staffanstorp, åt sina migranter?

Vad vi nu ser, är att hela migrationskorthuset håller på att rasa sönder och samman på bred front.
Ingen kommun vill ha fler migranter,
ingen kommun har råd med fler migranter,
ingen kommun har plats för fler migranter.
Inte ens de kommuner som ihärdigt anständighetssignalerande orkar längre, springa med humanitetsflaggan i motvinden.
Nu handlar det mest om anständigheten, att inte låta någon annan kommun slippa undan, det allt annat än ”happy clappy” mångkultursfestliga "ansvaret", för de målsökande välfärdsmigranterna.

SR skriver i en artikel hur situationen ser ut för migranter i Sala kommun!
Sala är en av kommunerna i Sverige som inte har rätt till lika mycket statsbidrag längre, men står kvar med kostnaderna efter flyktingvågen 2015.
Efter fyra år räknas personer som fått uppehållstillstånd inte längre som nyanlända och därmed kan inte kommunen söka och få samma bidrag längre.
Daniel Ahlin, verksamhetscontroller Sala kommun: ”Alla har inte riktigt samma förutsättningar när de kommer. Många kanske klarar den här fyrårsperioden och komma in i vårt samhälle och system men vi har också många som inte gör det och det är en stor kostnad .”

Svenska kommuner sitter med famnen full och det riktigt rejält med”Svarta Pettrar.” Inte riktigt lika migrationspositivt, när ersättningen uteblir. Det finns ekonomer ser påstår, att om något år, går samtliga svenska kommuner rejält back och anledningen är glasklar! Migranterna!
Nuvarande katastrofala ekonomiska situation för kommunerna,  räcker tydligen inte, för den nya socialliberala regeringen, har i princip öppnat för fri invandring och under de kommande åren, kan kommunerna räkna med, att få dela på kanske mellan 500-800.000 nya migranter, fördelat på 290 kommuner,
Bingo för dem!

Nej,migranterna har inte riktigt samma förutsättningar att fylla otäcka hål i kommunernas skattkistor som ”Mamma staten” har, med nya skattehöjningar. Lägg dessutom till, hotet om att behöva hysa och helst lyckosamt omprogrammera återvändande IS-terrorister, så förstår man att kommunerna, ser dystert på framtiden!

Nu när migrationsfrågan blivit så jobbig, har ju många PK-människor sadlat om till klimatalarmism. Klimatalarmismen har dock visat sig, så rekordframgångsrik, att den börjat slå tillbaka fortare än kvickt. Helsingborgs konserthus begick dumheten att vara först med den ultrakorrekta klimatalarmismanpassningen genom att införa verbotenpolicy mot evenemang som kräver flygresande av aktörerna.
Det kanske inte blir jätteintressanta arrangemang, om alla musikanter måste vara sydsvenskt lokala förmågor. Kanske någon dansk kan tänka sig, att ta tåget men i övrigt ”nada”
Övriga konserthus och konsertarrangörer säger sig inte ha planer på något flygförbud för artister. Idag vändes det klimatalarmistiska sökarljuset mot medierna själva och då är det genast inte roligt alls. S
R VD Cilla Benkö förkunnade i P1:s Kulturnytt, att det inte var aktuellt med flygförbud för SR:s medarbetare. Publicistik trumfar klimatansvar för SR, enligt Cilla Benkö. Kanske blir det lite mindre klimatalarmistisk mediepropaganda framöver då? Det vore ju inte så lite förmätet av journalister att öppet propagera för att alla utom just de ska ta klimatansvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar