måndag 25 februari 2019

Valkampanjen inför presidentvalet 2020 i USA kommer bli mycket smutsig!

Demokraterna skyr inga som helst medel, för att Trump inte skall vinna presidentvalet om drygt 1,5 år. I de stater som demokraterna har makten, har man röstat igenom i två stater ett krav, att alla presidentkandidater ska visa upp sina fem senaste deklarationer för att få vara med på valsedeln. New Jersey är den senaste staten som har gjort det. 2017 röstade Kalifornien(demokratiskt styrt) igenom ett liknande krav. De har kommit på ett sätt, att slippa väljare som röstar på Trump.

Kritiker menar att detta
strider mot konstitutionen. Sedan när har konstitutionen betytt något för vänsterliberaler? Vidare menar kritiker att detta öppnar för, att införa fler krav, de ena mer orimliga än de andra. Kanske ska det krävas fullständig hälsodeklaration de senaste fem åren? Kanske krävas ett offentliggörande av birth certificates?
Vad vi ser är ett rejält magplask från den auktoritära vänstern
=demokraterna. Kan vi förvänta oss att fler demokratiskt styrda stater genomför liknande krav?

Delstaterna i USA har stor makt att själva bestämma reglerna för hur valen skall gå till. Konstitutionen säger hur många elektorer de får utse, men exakt hur, är upp till delstaterna. Domstolarna lär i alla händelser få kul i några år, att avgöra om det är tillåtet. För Trumps del spelar det inte så stor roll, eftersom han i alla fall inte lär kunna ta hem New Jersey. Intressant är att cirka 35% av NJ:s befolkning inte kommer få en chans att rösta på sin kandidat? Var ska de ta vägen för att få sina demokratiska rättigheter tillgodosedda? Det skall bli intressant att följa, hur andra demokratiskt styrda stater kommer att agera? Problemet är att NJ och Kalifornien förbjudit demokratin, om Trump blir presidentkandidat och väljare i vissa stater inte kan få rösta på honom och höra demokraternas förklaringar, kan bli riktigt roligt att beskåda! Foliehatten får samma vibbar av denna vänster i USA som sjuklövern hemma i Sverige.
Det har varit en strid mellan rep och demo i fem år, att Trump skulle visa upp sin deklaration. Det finns ingen lag som säger att presidenten, måste visa sin deklaration.
Enligt konstitutionen får alla som inte visat sin deklaration bli presidentkandidat om de är över 35 år, födda i USA och medborgare. Trump uppfyller, alla krav för att väljarna ska få rösta på honom.

Demokraterna und
rar, vad är det Trump döljer? Vad är det som absolut inte får komma till allmänhetens kännedom? Den som har följt Trump förstår att han anser, att det handlar om integritet. Skatten till staten är en sak mellan staten och honom och ingen annan. Precis som alla amerikanska medborgare deklarerar Trump varje år och granskas av skattemyndigheten. Frågan är varför demokraterna vill att Trump skall publicera sin deklaration? Om hans deklaration inte blivit godkänd, hade säkert demokraterna sett till att uppgifterna hade läkts till pressen, med efterföljande stora rubriker. Andra presidenter har överlämnat sina affärer till tredje part under ämbetstiden. Trump låter sin son sköta hans deklaration. För övrigt kan vi notera att Trump inte tar ut sin lön som president, utan skänker den till välgörenhet !

Enda anledningen till att demokraterna vill att Trump skall publicera sin deklaration, är givetvis, att de skall kunna syna den skatteplanering som är laglig, för att se, om det stämmer överens med vad han säger. Demokraterna letar efter varje liten chans, att kunna komma åt honom och deklarationen, är sådant de vill veta.
Många känner till redan att Trump skatteplanerar. Han skryter om det och menar att det är korkat, att inte minimera skatten. Antagligen betalar han ingen skatt. Han kvittar den mot lån.

Att
Trump vägrar visa sina deklarationer, är inte olagligt, men många anser det är gst omoralisk mot dom som anställt honom, väljarna. Det behöver inte vara olagligheter som hindrar Trump från att redovisa sin ekonomi, utan det kan enbart var rädsla för politisk diskussion om honom eller om hans uppblåsta ego som vid ett offentliggörande av hans affärer, kanske skulle punkteras och få honom att framstå som en mindre lyckad affärsman.

Men det viktigaste skälet till att USA:s presidenter brukar lägga korten på bordet och visa väljarna och kongressen att man är en god skattebetalare, med sunda finanser är att visa öppenhet inför väljarna och dessutom, en viss garanti för USA;s säkerhet mot påverkan från andra stater. Har man inget att dölja, så döljer man
inte det.
En president i en demokrati skall faktiskt alltid grans
kas betydligt djupare och under alla dagar han sitter i sitt ämbetsutövning, än den vanlige medborgaren, konstigt vore annars. 

Vanliga medborgare har inte dom verktygen som Trump förfogar över, för att undvika den skatt till samhället som Trump öppet skryter om att han faktiskt undviker.
Frågan är om det är lagligt, kriminellt eller omoraliskt beteende? Trump är faktiskt en förebild för den uppväxande generationen av amerikaner som skall forma USA:s framtid.
Ett
annat skäl kan vara, att Trump helt enkelt inte vill lämna ut sin privata ekonomi till allmän åskådan. Eller så tycker han det är positivt för honom, att demokraterna blir skogstokiga och fokuserar på hans deklaration, istället för att skapa egen politik. Många anser inte, att hans ovilja att lämna ut sin deklaration har påverkat honom negativt på något sätt. Tvärt om. Det visar bara hur ointressanta demokraterna blivit på den politiska scenen.

Ju närmare vi kommer det amerikanska presidentvalet, desto smutsigare kommer den att bli. Demokraterna kommer att försöka dra fram allt gammalt skit om Trump. Fortfarande är inte historien om rysk påverkan i förra valet avslutad, utan demokraterna med CNN i frontlinjen, försöker få det till att Trump, valdes med hjälp av ryssarna. Kan politik bli sjukare?  Carina Bergfeldt och SVT kommer givetvis dra sitt strå till stacken, med att vinkla allt i sin ”vänsterdimma!”

Givetvis är Trump kontroversiell, men till skillnad för alla andra tidigare presidenter de senaste 40 åren, har han uppfyllt sina löften! Make America great again!

I spåren av detta har vi historien om d
en 16-åriga gymnasisten med Donald Trump-keps som figurerade i det virala demonstrationsklippet från Lincolnmonumentet blev snabbt symbol för den rasism som frodas i Trump-eran, skapade av demokraterna
.
Sanningen var en annan och nu stämmer pojkens familj Washington Post på 2,3 miljarder kronor för förtal.
Uppståndelsen kring den 16-årige Nicholas Sandmann började den 19 januari med en film där det framstod som att pojken med ett hånflin demonstrativt stod i vägen för en äldre man, från den amerikanska ursprungsbefolkningen, medan Sandmanns kamrater såg ut att uppmuntra honom. De upprörda reaktionerna blev omedelbart omfattande.
Man ser också att det är den äldre mannen från ursprungsbefolkningen som väljer att gå mot Sandmann och slå på sin trumma på mycket nära avstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar