måndag 4 februari 2019

Vänsterpolitiker anser att en särlagstiftning måste införas för rasistiskt våld och rasprofilering!

Det spelar ingen roll om man är svensk medborgare eller inte, man eller kvinna, vuxen eller barn, rik eller fattig, överklass eller arbetarklass, så länge man har svart hudfärg är man föremål för rasistiskt våld och rasprofilering. Svarta kroppar har historiskt varit föremål för brutalt våld och vi fortsätter än i dag att se detta hända, anser Mohamed Nuur, ordförande för Socialdemokraterna Tensta, socialnämnden Stockholm kommun, Momodou Malcolm Jallow, riksdagledamot (V) och Leila Ali-Elmi, riksdagledamot (MP).
 
Denna begäran kommer i kölvattnet, av att en färgad kvinna, blev avvisad från ett tunnelbanetåg i samband med biljettkontroll på Hötorget.
Dessa tre vänsterpolitiker
anser nu:
”Lagen måste utformas och omformas på så sätt att när människor systematiskt utsätts för rasistiskt våld så som afrosvenskar och andra rasifierade grupper utsätts för,
så ska det leda till fällande dom. Detta är en demokratisk och politisk fråga och det måste åtgärdas nu. Vi har fått nog av det rasistiska våldet.”
Det är lite oklart hur dessa politiker vill ändra lagstiftningen, men det framstår som att det ska räcka med misstanke om brott, när offret är av annan etnicitet än förövaren, för det ska leda till fällande dom. Mycket märkligt att dessa åsikter om rättssamhället framförs av riksdagsledamöterna. Ännu märkligare blir det när visar sig socialdemokratiske Mohamed Nuur sitter som nämndeman i Solna Tingsrätt!
Om
man tittar närmare på namnen och ser vilka politiker som ställer sig bakom detta, så förstår man direkt varför Leila(framröstad till riksdagen i Bergsjön,Gbg av muslimska röster)vill ha särlagstiftning. Foliehatten tror att detta för Leilas del, är bara förspelet. Vad hon egentligen är ute efter, är en särlagstiftning för muslimer som är hennes mål.
Momodou Malcolm Jallow är ordförande i Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa. Jallow har tidigare uppmärksammats för sina krav och rättigheter för afrosvenskar.
 
Foliehatten har tittat närmare på den text dessa tre personer åstadkommit och ser direkt, att det är en illa skriven text. De påstår att afrosvenskar och andra rasifierade grupper utsätts för systematiskt rasistiskt våld i Sverige och detta som en sanning. De anser dessutom, att "dessa handlingar är så brutala att de borde leda till åtal och fällande dom."
Är handlingar mot dessa grupper systematiska och mer brutala än när vita möter ordningsmakten? Är individer i dessa grupper per automatik offer för systematisk rasism som dessutom inbegriper våld?
Dessa tre politiker borde ställa sig frågan, vilket samhälle skulle vi få, med en ordningsmakt som är, än mer undfallande mot rasifierade grupper än idag? Skulle vi se mindre eller mer rasism? Nästa fråga de kunde fundera över är, vem ska avgöra när denna systematiska rasism hade upphört och särbehandlingen i lagen, skall upphöra?

Hur kan man ens anse att den där incidenten i tunnelbanan har med rasism att göra? Det är en farlig väg för politiker, att börja kräva, att vi skall ha särlagstiftning, där personer kan dömas för hatbrott, då det saknar grund, för att vara ett hatbrott.
Givetvis kan vi inte ha en särlagstiftning där mörkhyade alltid tillerkänns brottsofferstatus på grund av sin hudfärg, det vore absurt. Hatbrotten mot färgade torde minska om färgade människor slutar att anklaga oskyldiga vita människor, för att hata färgade och hade vet att uppföra sig. Det är en bättre väg än särlagstiftning.

HMF är redan en lag som är alldeles för lätt för åklagare, att använda för minsta lilla skitsak, allt ifrån ett skämt på Facebook, till att någon tycker att muslimer är råttor, kan leda till åtal för HMF.

Foliehatten har full förståelse för svarta och andra rasifierade. Vi bör bekämpa den strukturella rasismen, men att i princip införa särlagstiftning är inte möjligt och inte rätt väg att gå. Det kommer dessutom aldrig hända, då det svenska rättsväsendet aldrig hade accepterat det.

Den enda ljuspunkten med de här historierna är, att aktivisterna haft medflyt i så många år, att de nu är helt fartblinda och drar alldeles för höga växlar, på den senaste "incidenten." Det är som en fotbollsspelare som slänger sig på gräset var 30:e sekund, de första gångerna kanske det fungerar, men när man uppenbart satt det i system, för att yla efter straff, igen och igen, tröttnar både domare och publik.
 
Man måste själv stå upp för sina ideal och principer. Om man vill att alla ska vara lika inför lagen så kan man inte ha lagar som beror på kön, etnicitet, religiös tillhörighet, sexuell läggning etcetera. Att kräva särbehandling (diskriminering), är då väldigt kontraproduktivt.

Vänstern polariserar samhället med sin identitetspolitik och sin fixering vid kön, ras och sexuell läggning. Med sin iver att strida för vad de kallar "positiv särbehandling" för vad de anser vara "svaga" minoriteter så frångår de humanistiska grundprinciper, vilket orsakar irritation och intolerans hos majoriteten.

De som historiskt sett har behandlat svarta sämst är araberna och de svarta själv. Svarta har det inte lika bra i ett enda sub-sahariskt land som de har det i Sverige.

Som tur är, är inte Foliehatten partimedlem i något av talespersonernas partier. Deras begäran är både undermålig och pinsam.

Tillägg:
På Facebook har
ett vittne(kvinna) skrivit, hur denna kvinna har burit sig åt, innan man spelade in själva händelsen. Den gravida kvinnan spårade fullständigt ur och enligt vittnet borde, kvinnan åtals för misshandel av väktare. Hade hon uppfört sig som en normal person och betalat sin biljett, hade detta inte inträffat!
Foliehatten anser det är tur att vi har väktare lite var stans i Stockholm. Utan väktare hade Stockholm fullständigt ”ballat ur!” Heder åt dessa väktare!

1 kommentar:

  1. Hoppas din text når alla..Mycket bra skrivet., (folk vet inte vilka sålde svarta slavar till europeiska köpare
    spm behandlade de bättre och som senare stoppade slaveriet) . Den behövs nu ....

    SvaraRadera