torsdag 28 februari 2019

Blir vårbudget spiken i kistan för Annie Lööf?

Alla som samarbetar med S har en tendens att bli totalt överkörda och som ett resultat, även svika sitt parti och sina väljare. Ett bra exempel på detta är MP och Åsa Romson, vilkas öde, vi alla är medvetna om.

S är ”sjukt duktiga på” det politiska spelet. De har i princip haft makten i 100 år och är bäst på det, av samtliga partier. Annie Lööf som
Foliehatten uppfattar som extremt känsloreaktionär och naiv, kommer dribblas bort och hon kommer inte ens märka av det. Foliehatten tror att knäppskallarna C och L kommer hållas på en utsträckt högerarms avstånd från makten, under hela mandatperioden. C har dock en stor målgrupp, vänsterfolk som bor lite fint och centralt i ”stan” som vill betala mindre skatt, de är tillräckligt många, för att ge C 8%, men skulle C gå med på skattehöjningar som drabbar dessa grupper, kommer de lämna C.
 
S är farliga att ligga i samma bädd med. C och L(åker ur) kommer med stor sannolikhet, att straffas hårt för sitt svek mot borgerligheten i kommande val.
Bara en sådan sak som att S gick med på att avskaffa värnskatten
(kostnad 6,3 miljarder), men samtidigt vill höja kapitalskatterna över hela linjen, vad är poängen med det?

Av alla de där 76 st "nyliberala" punkterna så skulle
Foliehatten bli förvånad, om fler än ett par stycken blir genomförda i verkligheten. Resten kommer S att begrava i utredningar och/eller förändra allt eftersom. Skatterna måste ändras i samband med budgeten. Då är det bara för Löfvén, att hota med regeringskris, så kommer Annie Lööf att rösta för skattehöjningar!
Nu när väl  S och MP har tillträtt som regering, så blir vi inte av med dem så lätt. Annie Lööf vet mycket väl att hon inte har något regeringsalternativ att gå till val med längre. Nyval är hon precis lika rädd för som
L och hos L, är det panikkänsla! Björklund med flera har föreslagit Erik Ullenhag som ny partiledare. I vilken värld lever dessa människor?
Att Annie och hennes parti
kan kollapsa likt MP på grund av deras samröre med S, kan bli ett faktum, om hennes kärnväljare nås av totalinvandringen nära husknuten.
Som vi exempelvis såg på Östermalm nu senast där C gick fram ganska starkt senaste valet och MP backade.
Skulle inte alls förvånas över, om dessa istället röstar på M, om C sviker!

I december 2018 röstade riksdagen igenom Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag för 2019. Den nya socialliberala regeringen, får börja att styra med denna budget.

Den 15 april kommer finansminister Magdalena Andersson, att lämna en vårändringsbudget till riksdagen. Då sätter den nya budgetkonstellationen Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna sitt första avtryck. Det blir en del ny politik, men framför allt kommer sådant som de fyra partierna ogillar i M-KD-budgeten att vridas tillbaka.

Stefan Löfven har hittills inte velat gå in på detaljer om vårändringsbudgeten. Men klart är att klimatåtgärder är prioriterade.
Löfvén; ”Vi måste möta klimathotet. Det är bråttom och det är viktigt.”
Den stora klimatkatastrofen består i den totala fördumningen av medborgarna och allehanda idiotiska ”åtgärder” som inte är mer meningsfulla än en regndans.
Hur mycket måste skatten höjas för att avvärja klimathotet? Vi har redan Europas högsta dieselpris och de höjningar som kommer tillsammans med att SKR är en skräpvaluta, kommer att innebära att priserna på fossila bränslen, närmar sig snart 20:-/litern!
Sverige släpper ett några promille av världens utsläpp. Att höra Löfvén och Lövin prata om klimathotet, är ren och skär idioti och de visar hur totalt okunniga de är!
Att Sverige är mer radikalt än andra länder beror på, att våra politiska ledare inte har förstått sin intellektuella begränsning, med resultat att hela landet nu driver redlöst med strömmen. Klimatskatterna införs för att man behöver pengar till den fullständigt vansinniga invandringen av ekonomiska migranter och IS-krigare med familjer!
 
Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin har redan avslöjat, att det blir klimat- och miljösatsningar på cirka två miljarder kronor. Ungefär samma belopp som M och KD bantade miljö- och klimatbudgeten med. De största nedskärningarna gjordes på ”Klimatklivet”, som till exempel används för lokala investeringar i transporter, laddstolpar och fjärrvärme. Anslagen till skydd av värdefull natur drogs också ned kraftigt. Det påverkar bland annat nationalparker och vandringsleder, men också ersättning till markägarna. Att minska anslagen till nationalparker, måste Foliehatten säga, var ett korkat förslag.
 
Stefan Löfven har gått med på, att genomföra mycket liberal politik de närmaste fyra åren, mer än vad han själv hade önskat. Arbetsrätten kommer att förändras, hyressättningen i nybyggen liberaliseras och värnskatten för höginkomsttagare slopas. Frågan är hur LO kommer att ställa sig till dessa förslag, om de genomföras. Det blir en dans på slak lina för Stefan Löfvén!

Liberalernas hjärtefråga slopad värnskatt beräknas kosta 6,3 miljarder och ska genomföras den 1 januari 2020. Foliehatten undrar varför L inte istället valde att satsa dessa 6,3 miljarder på att höja pensionerna, är en gåta. L ger redan de som har det bra ställt, ännu mer, medan de fattigaste pensionärerna får vända på varje 10:a!
 
Många av förslagen i uppgörelsen måste först utredas för att kunna genomföras. Men reformivern dämpas också av att regeringen begränsas av M-KD-budgeten. Till exempel går det bara att riva upp det nyss införda jobbskatteavdraget på tio miljarder, vid ett årsskifte.

S är ju beroende av C i riksdagen. Kommer Lööf att bli på sin vakt när det gäller skattehöjningar? Både Magdalena Andersson och Stefan Löfvén har redan yrat om kapitalskatter. Det är väl hur enkelt som helst att Lööf röstar emot skattehöjningar ihop med gamla alliansen + SD, om det inte passar. Nya "avgifter" och höjningar av befintliga avgifter är däremot att vänta, men det räknas inte om man bara undviker det magiska ordet "skatt!"
En annan rolig utveckling vore, om S menar att skatterna höjts och C att de inte höjts (utan avgifter höjts). Ungefär som nu, när de siar om framtiden där båda har sin alternativa tolkning av verkligheten baserat på deras väljarbas.
Om Lööf tvingas välja mellan att svälja skattehöjningar för att få igenom fortsatt "total invandring" så kommer hon inte att tveka en sekund. Det är hennes enda uppdrag. Allt annat kommer sossarna att begrava i utredningar.
Det skulle inte alls förvåna om vi får en regeringskris, om inte någon ”kröker” rygg, för att den skall undvikas och frågan som kommer att vålla problem, är kapitalskattehöjningar! Vem av  Löfvén eller Lööf, kommer att få "kröka rygg?" Foliehatten tror det Lööf!

Lustmordet på Annie Lööf av Professor Stefan Hedlund, är historiskt inreessant:
”Oavsett hur det till slut går för Annie Lööf, kan redan nu konstateras att hon har skrivit in sig i svensk politisk historia, och det med eftertryck. Den skada hennes extremt narcissistiska spel om makten har vållat allmänhetens tilltro till det svenska politiska systemet är av sådan kaliber att det ligger nära till hands att tala om bibliska proportioner.

Hon har egenhändigt orkestrerat den mest bisarra regeringsbildningsprocess landet någonsin har skådat – från att avsätta Stefan Löfven till att tillsätta Stefan Löfven, via allehanda falskt klingade piruetter om att ”jag vill ha en alliansregering”.

Hon har effektivt gjort slut på många år av framgångsrikt borgerligt allianssamarbete, och i denna process samtidigt lurat sin knähund, Jan Björklund, in i ett vågspel om makten vars slut kan bli att Liberalerna tvingas bort från Riksdagen, ut på en politisk ökenvandring man sannolikt aldrig skulle komma att återvända från.
Hon har krattat manegen för Jonas Sjöstedt att vitalisera och mobilisera landets av väljarna marginaliserade vänsterkrafter, där inräknat en del av socialdemokratin, till en kraftfull ideologisk kampanj emot regeringsalliansens högersväng, detta efter ett val som resulterat i en bastant borgerlig majoritet i Sveriges Riksdag.

Hon har genom sin utpressning drivit en kil djupt in i Socialdemokraterna, som både kommer att leda till ett flöde av arbetarväljare till Sverigedemokraterna och till att återstoden av socialdemokratin väljer att allt mer desperat fria till allehanda islamistiska grupper, i syfte att trygga en ny väljarbas av klanröstande bidragstagare.
Sist men inte minst har hon givit Jimmie Åkesson gott hopp om att sammanbrottet för Alliansen skall leda till skapandet av ett högerkonservativt block med goda förutsättningar att styra landet under lång tid framöver. ”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar