tisdag 5 februari 2019

Sjöstedt avslöjar sanningen - hur S lurade C och L!

Jonas Sjöstedt har i en intervju med Expressen avslöjat delar av vad som står på papperet ”ni aldrig kommer att få se" som avgjorde att Stefan Löfven slutligen blev statsminister. Sjöstedt dömer också ut, några av de löften som Löfven gett Lööf och Björklund.
Sjöstedt: S kommer att göra allt för att det här hamnar längst ner i en byrålåda hos någon landshövding. 

Foliehatten tycker detta är fantastiskt roligt , att se hur blåste de blivit! Ännu roligare blir det, när man inser att Löfven skickar olika budskap till V och ”de blåsta.”
Att lura dessa två stolpskott, Lööf och Björklund, kan till och med Löfven med lätthet göra! Lite Åsa Nisse varning på kommunisten.

Frågan är nu, hur kommer C och L reagera, när de inser vad Sjöstedt har sagt!
De kan omöjligt ignorera detta utspel. Frågan är då hur Löfven skall agera då. Lööf och Björklund kan antagligen avkräva Löfven på ett svar som om det inte gillas av Sjöstedt, kan leda till omedelbar regeringskris.
 
Så här säger Kristersson i Aftonbladet: ”Jag avsätter gärna regeringen med dig varje dag, men inte på grund av att värnskatten slopas. Det är ju bra, sa Kristersson, vilket fick igång Sjöstedt.”
Sjöstedt: ”Man ska inte spela poker med ett par i tvåor. Risken finns att man blir synad. Du står ju bara och hittar på, ni gillar ju värnskatten. Du fegar ur!"
 
Med Sjöstedts avslöjande visar han, på en ohederlighet hos statsministern och det borde bli ett misstroende mot Löfvén. Samtidigt kan man fundera på, varför Sjöstedt gör det först nu?
Har Sjöstedt också insett att V har blivit blåsta och det är därför han agerar? Han har väl en tyst överenskommelse med Lövfén, att de samtal dem emellan, skulle förbli hemliga. Foliehatten kan inte tolka det på något annat sätt, än att Sjöstedt blivit lurad. Han framstår som en pajas inför sitt eget parti, när han släpper fram en regering som på undertecknat avtal, utesluter V:s inflytande. Givetvis så har han blivit lovad något av Löfven, men det är då frågan uppstår, vem har lurat vem? 

Eller har Expressen i intervjun, spekulerat lite frikostigt? Är allt sant, undrar Foliehatten, om Löfven är frikostig med favörer till V i framtiden. Detta spädde på regeringsbildningsröran i hög grad.

Foliehatten tycker, att Sjöstedt är en ganska tragisk figur. Han tror fortfarande, att M ska hjälpa honom att fälla regeringen, när regeringen gör ändringar i arbetsrätt och av hyresrätt. Han snackar om ett papper i en pärm som ingen får se. Det är ju så rättshaverister brukar gagga.

Dessutom kommer Sjöstedt med något nytt, han ser tydligen botten av landshövdingarnas byrålådor som ett verktyg för att driva vänsterpolitik. Vilken eländig syn på samhällsapparaten han har.
Om Foliehatten får sammanfatta det hela, kommer det inte hända någonting. Sjöstedts utspel är för hans väljare och partikamrater. Han kämpar för sin politiska överlevnad, därav sina utspel. Inners inne i sitt förmodligen röda ”hjärta” känner han att han förrådde allt som V står för och det känner också partikamraterna och väljarna. Han är körd som partiledare, han byts ut under denna period.

Foliehatten har hört att IKEA ska namnge, sin nya extra tåliga dörrmatta till Jonas Sjöstedts ära.1 kommentar:

  1. DET vore en markering med tyngd!
    IKEA: Kolla vår nya dörrmatta Jonas (i rött), Jan (färglös) eller Annie (i ljusgrönt..)

    SvaraRadera