måndag 18 februari 2019

De som utför åldringsrånen har ingen skam i kroppen!

Foliehatten måste uttrycka sig på sådant sätt i detta inlägg, att det inte blir anmält av åsiktspolisen för hatbrott. Så mycket kommer att inte skrivas i klartext, men var och en förstår säkert vad det handlar om!
Svensk ljugmedia är i sitt esse, när hatbrott kommer på tal och det är journalisternas favoritämne, när det gäller brott och straff, men nu är kanske även denna frizon för moralisk indignation förstörd, när mängden av åldringsrån ökar. Sverige har de senaste åren fått en explosionen av sexualbrott, , gaturån(igår 11 ungdomar i Södra Sandby), skottlossningar, handgranatsattacker, gängmord och annat som hör mångkulturen till, problematiseras det sällan om, men när någon påstås ha varit och rykt eller har synpunkter om Samiras slöja, producerar ”Kultursverige” spaltmil om de bakomliggande strukturerna för dessa hemskheter. Senaste såg vi detta, när Simförbundets kvinnliga ordförande hade synpunkter på söljor och hon fick sparken. Att får bevittna den förre rikspolischefens minspel och uttalanden i SVT, var inget annat än förnedrande för honom! Men han följer bara den väg som det socialistiska Sverige stakat ut, allt som rör muslimer och deras sedvänjor, får inte beröras i den offentliga debatten. Att militanta islamister hotar hotar andra i invandrartäta förorter, pratas det väldigt tyst om.

Många vänsterdebattörer verkar på fullt allvar vara övertygade om att omsvängningen i invandringsfrågan, inte beror på människors faktiska och vardagliga upplevelser, av hur landet utvecklar sig, utan att "eliter" kommer med nya diskurser och narrativ som avviker från de godkända ideologiska ståndpunkterna som vänsteretablissemanget har fastställt för sig självt.

Vänstern ser på människor som förståndshandikappade, eller kanske barn, om de inte har den rätta tron. Att människor utifrån sin vardag kan dra slutsatser, att massinvandringen är ett självmordsprojekt, är enligt vänstern uteslutet. Alla sådana tankar är blott och bart resultatet av illasinnad propaganda. I detta fall är det SD som sprider giftet. Vänstern tror helt och fullt på högsta allvar, att om SD försvinner så försvinner också, det man kallar rasism. Så ser vänsterns tankemodell ut, väldigt förenklat.
 
I den svenska PK-bubblan kan allt som är bra och positivt härledas från "mångfald" och invandring, medan allt som är dåligt i samhället orsakas av strukturell rasism och svenskhet i största allmänhet. Vanliga människor är enligt vänsterteoretikerna tomma maskiner, inkapabla att bilda sig en egen politisk uppfattning, och måste därmed programmeras i enlighet med de rätta ideologiska principerna. Uppfattningar som inte kommer uppifrån och som är godkända av kultureliten ses som småsinta och fördomsfulla och måste motverkas aktivt.
 
Det har ju på senare tid varit en extrem ökning av åldringsrån i hemmet. En sådan massiv ökning av brottsligheten har nog vårt Sverige aldrig tidigare sett. Normalt ändras brottsstatistiken med några procent och nu, är det mer än hundra procent, på bara några år!

M
edias tystnaden, är i stort sett total, att inget sägs om vad som kanske är det största kriminalhistoriska händelsen någonsin!
Tillvägagångssättet för en stor del av åldringsrånen tycks vara densamma, att man uppger sig komma från hemtjänsten eller att man skall kontrollera el eller vatten i lägenheten. När dörren öppnas av den äldre personen, tränger sig flera personer, in i lägenheten. En annan typ är att man ”rycker” halskejdor eller väskan, från en rullator. Vid bankautomater tränger sig personer fram och ser koden och därefter stjäl man bankkortet.

I Aftonbladet intervjuar de Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter.  Enligt Jan Olsson är det vanligt att tjuvarna låtsas vara från hemtjänsten, skatteverket eller polisen för att vinna de äldres förtroende och därefter försöker de blåsa dem.
Jan Olsson: ”Det är alltid svenska ligor som gör det här, på så sätt kan man bygga upp ett förtroende och en samhörighet med offret!”
De allra vanligaste sätten att lura äldre är genom ”kartknepet”, ”halsbandsfifflet” eller ”barnbarnsmoduset”, enligt polisen.
 
Foliehatten antar, att Jan Olsson menar, att det är här boende kriminella som gör detta och att dessa är svenskspråkiga, vilket inte behöver betyda att dom är svenska i traditionell mening!
Jan Olssons tvärsäkra påstående, är naturligtvis
för han vet att han totalt är ute och cyklar, när han hävdar att "det är alltid svenska ligor som gör det här". Man kan bara undra varför, han har denna agenda. I stort sett alla åldringsbrott som Foliehatten sett domar på, är förövarna som döms, har det rört sig om ligor från främst Rumänien, Bulgarien eller Mellaneuropa. Foliehatten undrar också, vad Olssons fotarbetande poliskollegor som jobbar hårt, för att sätta dit åldringsbedragare och rånare, tycker om detta uttalande?

En polis uttalar sig anonymt, i en av de sajter som vänstern kallar för nazistiskt: ”Vi förknippar äldrerån och hembesök med romerna i hög grad. Det kan i så fall vara svenska romer som sysselsätter sig med detta, medan utländska romer mer sysselsätter sig med tiggeri, snatterier och fickstölder."
När
polisen målar upp en bild av en kriminalitetsform som varande typisk svensk, trots att de mycket väl känner till, att detta i merparten av fallen är en kriminalitetsform vars ökning, kraftigt har påverkats av främmande subkulturer. Skulle en polis säga rakt ut vilka som står bakom rånen, riskerar man bli avsatt och råka ut för ett mediadrev, därför mörklägger man hellre!

Ibland ser man artiklar i media, där man inte precis ”hymlar” om sanningen. I Bohuslänningen infördes en artikel om vägpirater och åldringsrån!
Mats Wahlberg : ”Det handlar om både män och kvinnor, från unga vuxna till övre medelåldern, alla uteslutande från Rumänien.”

De som följt alla uttalanden som EU-parlamentarikern Soraya Post har gjort under åren om romer och hennes försvar om dem, att allt som sägs om romer om rån, stölder och bedrägerier, är inget annat än rasistiska uttalanden.
Det måste därför vara ”ödets ironi” , att hennes
dotter Thereza Eriksson och två andra romer, har döms (dom: Mål nr B 2906-18, Uddevalla tingsrätt den 28 dec 2018.) för grova stölder från äldre, 93, 89 och 85 år gamla kvinnor, samt en 91-årig man. Samtliga är bosatta i Västergötland. Oavsett kultur ger man sig inte på offer som är 93, 89, 85 och 91 år. Nån spärr måste till och med zigenare ha eller?
Åklagaren konstaterar att brotten "präglats av planering och förslagenhet" och att det rör sig om en "systematisk och upprepad seriebrottslighet" från Thereza Erikssons sida. Hon har enligt domen, tillsammans kumpaner, tagit sig in i åldringarnas hem under förevändningen att de skulle kontrollera brandsäkerheten eller tv och telefoni i bostäderna. Väl inne har romerna stulit bankkort, smycken och andra värdesaker. Därefter har gjort inköp och uttag från bankomater med bankkorten.

Det åklagaren beskriver, går att kopiera på i stort sett på alla rån som utförs i hemmet hos äldre. Foliehatten är skärrad när han inser, att det är totalt försvarslösa gamlingar som blir utsatta för detta. Han blir tårögd, hur kan de vara så fruktansvärt hänsynslösa. Det är bortom all förståelse. En sådan ondska är svår att greppa.

Thereza Eriksson har beskrivit sig själv som romsk aktivist sedan ungdomen och har varit delaktig i arbete med myndigheter (Mona Sahlin) och andra organisationer för att belysa romska frågor och diskriminering. Thereza Hon har även suttit med i ”Rområdet” tillsammans med bland andra Mona Sahlin och Jens Orback.

Foliehatten faktiskt det är rätt intressant, när man kan konstatera, Thereza Eriksson som är romsk aktivist som vill bekämpa fördomar, blir dömd för brott många förknippar med s.k. romer. Dömd till 2 års fängelse, 13 avsnitt i belastningsregistret, ett antal skattefinansierade uppdrag, inom den romska sfären. Varför blir man inte förvånad, ränderna går aldrig ur. Återigen verkligheten överträffar alltid fantasin och dom så kallade fördomarna!

Mamma Post var givetvis ”heeeelt” ovetande om sin dotters pågående kriminalitet. Det svenska antiziganska rättsväsendet kränker och förföljer en rom som bara vill upprätthålla sin kultur och sin livsstil. Undrar om Soraya
Post pallar upprätthålla den höga svansföringen, efter detta dråpslag eller om hon inte rent av hittar, ett sätt att exploatera med stor offerkofta?

Karl-Olov Arnstberg, fd professor i etnologi har skrivit boken: "Romer i Sverige!” Han har av vänstern utpekats som ”tvättäkta rasist” och som etnolog, borde han förstå vad han skriver om!

Citat: ”X och Y nekade i stort sett till allt. Från början skulle det vara tolk men ganska snart insåg även de det patetiska med detta. Naturligtvis talade de med brytning trots att de kom som barn från Polen till Sverige och detta var naturligtvis tillgjort. Att erkänna var otänkbart för hur skulle man kunna motivera och förklara sitt agerande? X vädjade till “herr åklagaren” av och till och försökte ge prov på viss ånger och lovade att aldrig göra något dumt mer. Y var lite mer återhållsam men hade, som poliserna sa, “glimten i ögat” vilket även framkom av och till under rättegången. X nämnde av misstag att han talade fem språk flytande vilket fick mig att bli nyfiken och han bekräftade detta nästan lite generat.

Både X och Y var välklädda, förde sig väl och uppträdde så korrekt man kan utan att medge något i sak. Bland deras attribut fanns guldringar, guldkedjor och klockor i 50.000 kr klassen. Till rättegången kom X:s exfru Martha, hans dotter och mor och samtliga såg ut att leva under välsituerade förhållanden. Här åktes i stora Mercedesbilar av fräschare skick än domaren förfogar över. /…/ Y:s hustru, Kristin, stod även åtalad för förberedelse till grov stöld. Hon var nog den mest osympatiska av alla inblandade. Vid en husrannsakan hos Y och Kristin hittades en “full verkstad” för att begå åldringsbrott. I en garderob fanns tre peruker uppsatta på ställning. Man hittade namnskyltar med texten “Hemtjänsten” och ”Stockholms kommun”, plasthandskar, skoskydd mm och diverse anteckningar och noteringar över åldringar av typen; “får besök av dottern på eftermiddagarna”, “inte mogen än”, “äter på eftermiddagen” och andra beskrivningar av diverse äldre människor boende i Sthlm. Med hela bilden framför sig framgick det tydligt och klart att här hade åldringsbrotten gjorts till “näringsverksamhet” och skulle sysselsättningen varit laglig hade den varit bokföringspliktig.”

SVT Rapport hade ett nyhetsinslag för något år sedan, om "antiziganism" och "hårdnande attityder", någon "samordnare"/särintresseorganisation uttryckte farhågor över, något slags yppande från regeringen att komma till rätta med de utländska romers olaga ockupation av fastigheter. Strax därefter i samma sändning, om "trettiotal stöld- och rånarligor" som härjar i landet och bland annat stjäl och rånar gamlingar. Det berättas att när väl brottet uppmärksammas av polisen, kan gärningsmännen vara utomlands. På videoklipp från butiker och uttagsautomater, kan man trots pixlingen, se att det rör sig om utlänningar eller av utländsk börd. Mycket riktigt, SVT förmedlar att hälften av ligorna kommer från Bulgarien eller Rumänien – men de säger inte det förbjudna ordet ” romer!” Det sades det inget om, men det är väl rimligt att tro att det är en del av deras näring, vid sidan om skyltverksamheten tiggeri.
Här ser vi hur "svensk public service" hanterar realiteterna, somliga kan bara framställas som offer, medan de i själva verket är förövare.

Polisen pekar på att EU:s regler om fri rörlighet mellan nationsgränserna, gör att stöldligor kan härja fritt här.
Polis Hans Qvant: ” Vi är rätt chanslösa mot stöldligorna som kommer hit och gör inbrott och stöldräder, ofta mot äldre och på landsbygden. Ibland tar vi dem, men då hänger resten av rättskedjan inte med. Lagstiftningen är föråldrad och bevisbördan är tung. Det krävs så mycket för att få någon fälld vid stöldbrott eller bedrägeri. Och straffen är för låga för de här brotten, de blir sällan kännbara.”
 
Foliehatten grips av en märklig känsla som inte infinner sig särskilt ofta i dessa tider. Han tycker faktiskt synd om massmedia. Media måste vinkla och omskriva, att det är svenskar som utför dessa brutala åldringsrån.

Det man kan fundera över, är när DN drev "scoopet" "Romregistret" där polisens register över närmare 4000 Romer klassades som rasistiskt. Polisen fick ”tunghäfta”, när de inte vågade tala i klartext, varför de upprättat detta register. Romerna som hade hamnat i registret ”orättvist” fick ersättning.
Registret är ett mycket bra exempel på nivån i svensk debatt, alla med minsta förnuft förstår, varför detta register upprättades, men vänstern och media, fick detta till rasism!

De som är ärliga får betala. Foliehattens hemförsäkring har gått från 3500:- till 7000:- på några få år. Politikerna och polisen låter försäkringsbolagen ta samhällskostnaden.
Du betalar!

1 kommentar:

  1. Detta hycklande.. igen.
    "Svensk" det blir du ju bara du passerar svensk gräns och du gör det utifrån.
    Enligt PK-maffian
    I värsta fall kanske de måste åka T-bana också, Räcker det med till nästa station? Kanske två. Eller är det att kräva för mycket?

    SvaraRadera