tisdag 9 juli 2019

Är Vilhelm Mobergs böcker lika aktuella idag?

Jimmie Åkesson citerade ur en bok av Vilhelm Moberg i sitt tal i Almedalen och det blev en oväntad fullträff som drog ner byxorna på den totalt obildade tyckareliten!

Sverige befarade 1941, att tyskarna skulle invadera oss. Försvarsstaben gav ut Vilhelm Mobergs essä ”Svensk strävan”. Det var därifrån Jimmie Åkesson hämtade flera citat. Kan man sin historia känner man till detta faktum.
Hela gökboet från Helle Klein till Annika Strandhäll lyckades göra bort sig till den grad, att det svamlas om medveten fälla från Åkessons sida, vilket det givetvis inte var och som den märklige Thomas Gur, så snyggt påvisar på sin
FB sida.
Åkesson fick hela vänstern att hoppa högt som dresserade cirkusdjur! Han fick dem att framstå som outbildade jubelidioter och de fattar ingenting utan går hela tiden i samma fälla. Det påminner om Kalle Ankas julafton när Hacke Hackspett ritar en tunnel på bergväggen och Kalle Anka springer rakt in i berget. Vi som läst vår Moberg höjde inte ett ögonbryn över detta, men nollorna på redaktionerna eller vissa trötta politiker som Strandhäll förde ett dj..a väsen.

Det trista med denna historia, är att tyckareliten kommer att komma undan med det i princip oskinnade. DN, AB eller de andra gammelmedia kommer släppa detta helt eller inte göra någon stor grej av det.
Hur kan det vara så att obildade, verklighetsfrånvända idioter som kan tillåtas komma undan med detta? Det är i princip förtal de har gjort, de har gett antydan att en person har nazisympatier, när allt handlar om rena citat från en välkänd bok.
Obegripligt är att en "minister" ställt sig i fårskalleledet som nyligen fått en skarp varning. Kan bara vara i landet Sverige detta kan ske ostraffat.

Vänstern har nu visat, att de har en monumental historielöshet och flera är produkter av den svenska grundskolan och deras "imbecilla" tjatter, visar vilket kunskapsmässigt moras grundskolan är.
Men politiskt korrekt och socialistinriktad är grundskolan med räddhågsna rektorer i skolledningarna som "pudlar", så det skriker om det, så fort någon argumentlös PKare börjar höja "rasisthotet".
Vänsterns kunskapsmässiga vrak betraktar sig väl förmodligen båda som "författare", om än på serietidningsnivå, men som författare når de knappt upp till undersidan av fötterna på Vilhelm Moberg.

Vilhelm Moberg har skrivit en annan bok, "Rid i natt".
Moberg: "Budkavlen går från by till by, res er mot förtryckarna".
Synnerligen aktuell idag, eftersom JÖK-regeringen agerar mot svenska folket på samma sätt som "förtryckarna" i boken. Svenska folket tvingas precis som bönderna i boken till dagsverken för statsledningen som skall finansiera en alltmer vidlyftig migrationspolitik med dagsverkena(skatt).
Läs boken och begrunda likheten med dagens Sverige där SD skickat iväg budkavlen om uppror mot en maktfullkomlig statsledning som tyvärr mottagare precis som i boken gömmer i tron att man på det sättet kan stoppa upproret mot förtryckarna av rädsla för repre(s)salierna.
För de flesta hos vänstern är tydligen boken "Rid i natt” okänd eller så har de läst den utan att begripa ett dyft. De stod väl på förtryckaren Klewens sida under läsningen, om den ägt rum.
Låna boken på biblioteket, läs den och inse hur Sveriges statsledning agerar likadant mot svenska folket som den utländske tyske godsägaren Klewen i boken gör, mot de tidigare fria bönderna i Brändebols by.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar